Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa USB

Vizitator

Postări Recomandate

Eu am un sistem de lampa pe usb pt laptop si nu e chiar mult folosita si acum cateva zile cand am pus-o sa-mi lumineze tastatura ledul a inceput doar sa palpaie, vibreze lumina. L-am alsat bun ultima data cand l-am folosit. Ce o fi patit? sa fie defect? E capsulata lampa, ca s-o desfac trebuie taiata

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Cum am spus adineaori, daca un led incepe sa palpaie, e pe duca, jonctiunea sa se supraincalzeste si provoaca intreruperi intermitente ale contactului cu cristalul. Lampa ta are probabil cateva leduri legate in paralel si curentul limitat cu o singura rezistenta pentru toate. Trebuia cate o rezistenta pe fiecare led in parte, aici nu se pot lega in serie din cauza tensiunii de doar 5V ce nu ar permite nici macar doua leduri serie. Desfa lampa si leaga cate o rezistenta pe fiecare led astfel incat sa nu depaseasca curentul de 20mA pe fiecare led. Curentul total al lampii va fi binenteles suma curentilor celor cinci leduri de exemplu.Vezi ca de obicei lampile sunt lipite, incearca cu un cutitas si cu atentie sa nu te ranesti. Daca are un singur led si acela palpaie, inseamna ca rezistenta de limitare a fost prea mica sau ledul a fost prost din fabricatie sau a avut racire insuficienta.

Link spre comentariu

E cu un singur led si in jurul sau e un fel de blindaj mai gros de metal care e inradacinat in cordonul acela mai flexibil. Fiind f ingust spatiul acolo (dupa taiere ca nu cred ca-l voi putea desface altfel) nu cred ca va incapea nici o rezistenta. Posibil sa nici sa nu aibe rezistenta ca e led alb albastrui care necesita totusi o tensiune mai mare decat cele rosii iar chinezii si altii prefera sa faca chestii de unica folosinta. Eu i-as pune chiar led rosu sau portocaliu ca-s satul de albul albastrui din ecran cu rezistenta sa merga chiar mai incet si sa nu se termine curand

Link spre comentariu

Pune-i unul de la brichete inseriat cu o rezistenta subminiatura de 50-100 ohmi sau SMD demontata de pe un incarcator de telefoane defect.Cred totusi ca ai spatiu destul acolo sa bagi si o rezistenta normala de 1/2W sau 3/4W

Dr.L aveti perfecta dreptate cu ledurile superluminoase, acum depinde de gustul fiecaruia ce foloseste in aplicatia dorita.Unora poate le place palpairea discreta a neonului. Eu sunt pentru leduri totusi.

Link spre comentariu

O sa-l desfac in aceste zile si va spun daca are sau nu resistenta. Posibil sa fie poate chiar prin cablu.Aveam , pe undeva o lampa de descarcare mica de culoare verde. Ce gaz poate fi in ea? Peretii aveau in interior o substanta alba.Multumesc tuturor pt discutie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări