Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SASIUL 11Ak36 defecte si rezolvarea lor

costelvoicu72

Postări Recomandate

imi cer scuze.abia acum am vazut ca se vorbeste despre un 11ak36 si nu 11ak30. :rade:

la 11ak36 sursa este cu uc3842+ mosfet fara optocuplor deci o sursa destul de simpla si fiabila.

verificati rezistenta din sura fet-ului la masa,diodele din primar si snuberul(grupul de componente din drena fet-ului.

la sursele fara optocuplor este normal sa creasca b+ in stand-by dar nu asa mult.

Link spre comentariu

verificati piesele incercuite cu rosu ...incepeti cu cele marcate cu un punct albastru...si daca sunt toate bune...schimbati uc3842!

eu banuiesc ca ar putea fi defecta dioda zener ...condul electrolitic sper ca l-ati schimbat(sau verificat)?

post-175623-0-54947100-1419874316_thumb.jpg

Link spre comentariu

am pus 120k si nu are nici un efect pe c de pe u+

si am micșorat valoarea la16k si scade de la 265 la 239

Stimate domn vorbim aici de C137 ce are valoarea de 220pF/1KV iar R133 are 330Ω/3W degeaba ai pus 120KΩ si 16KΩ Verifica inlocuieste aceste piese.

Editat de nostrom
Link spre comentariu

M-am uitat si eu pe schema 11ak36 din calculatorul meu ...si e diferita de schema atasta de dvs...

sunteti sigur ca e sasiu 11ak36? daca da... atunci schema (atasata de dvs) nu e buna!(e doar asemantoare ...si pot exista diferente in notarea pieselor)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări