Florin31 Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Salut de curand mi-au venit magnetii de ferita pentru a incepe constructia la un generator eolian. Magnetii au urmatoarele dimensiuni : 40x20x10 am 50 de bucati pun cateva poze mai jos.Credeti ca mi-ar iesii un generator eolian din magnetii astia ? Initial m-am gandit sa fac un generator cu 12 magneti pe disc adica 2 discuri 24 de magneti si am zis sa pun cate 2 magneti unul peste altul pentru a creste grosimea si puterea magnetilor ce ziceti ? Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Nu sunt mai buni cei de neodimio? Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Ba da sunt mai buni insa nu imi pot permite deocamdata sa cumpar acei magneti. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 ce pret au avut magnetii de unde iai cumparat ,spor la treaba sa iasa ceva cat mai reusit .ma gandesc ca daca ai vrea sai ai ceva randament mai mare ar trebui sa ai bobinele pe miez feromagetic nu ca la cei din neodinium. Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 ce pret au avut magnetii de unde iai cumparat ,spor la treaba sa iasa ceva cat mai reusit .ma gandesc ca daca ai vrea sai ai ceva randament mai mare ar trebui sa ai bobinele pe miez feromagetic nu ca la cei din neodinium.30 E luati de pe supermagnete.de 50 de bucati. Link spre comentariu
bion Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Ba da sunt mai buni insa nu imi pot permite deocamdata sa cumpar acei magneti. Vezi ca ai in Hard discurile de calculator cate 2 bucati. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Daca ai 50 de bucati fa generatorul cu 24 de poli si 18 bobine.M-am jucat si eu cu asa ceva si prea multa putere nu ai sa scoti de la el ,e o diferenta uriasa intre puterea generata de cele doua. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Si eu cred ca pot fi folositi mult mai eficient daca se foloseste un stator realizat pe ferosiliciu.M-am jucat recent cu generator cu magneti de ferita,care poate scoate 2Kw,e drept la 4500RPM.E vorba de generatorul a carui poze se gasesc aici viewtopic.php?f=74&t=63542&start=1200 Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Revin cu ceva masuratori facute pe generatorul mentionat,pe care l-am antrenat cu un motor de cc,la care am reglat turatia electronic.In prima coloana e turatia cu care am invartit rotorul,in a doua coloana tensiunea intre doua faze,a treia coloana frecventa tensiunii intre faze,iar ultima coloana e puterea consumata din motorul de antrenare,la fiecare turatie.Se observa ca puterea e foarte mica si e proportionala cu turatia.Dar....exista si un dar,puterea consumata pentru punerea in miscare a rotorului e destul de mare,am estimat-o la cca 10-15W.In concluzie un astfel de generator,ar putea incepe sa incarce un acumulator de 12V,incepand de la o turatie de cca 100RPM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum