Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator magneti ferita.

Florin31

Postări Recomandate

Salut de curand mi-au venit magnetii de ferita pentru a incepe constructia la un generator eolian. Magnetii au urmatoarele dimensiuni : 40x20x10 am 50 de bucati pun cateva poze mai jos.Credeti ca mi-ar iesii un generator eolian din magnetii astia ? Initial m-am gandit sa fac un generator cu 12 magneti pe disc adica 2 discuri 24 de magneti si am zis sa pun cate 2 magneti unul peste altul pentru a creste grosimea si puterea magnetilor ce ziceti ?

post-30321-139829563979_thumb.jpg

post-30321-139829563991_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

3

• bion

2

• vfp_mihai

1

• Marcel de la Deva

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce pret au avut magnetii de unde iai cumparat ,spor la treaba sa iasa ceva cat mai reusit .ma gandesc ca daca ai vrea sai ai ceva randament mai mare ar trebui sa ai bobinele pe miez feromagetic nu ca la cei din neodinium.

Link spre comentariu

ce pret au avut magnetii de unde iai cumparat ,spor la treaba sa iasa ceva cat mai reusit .ma gandesc ca daca ai vrea sai ai ceva randament mai mare ar trebui sa ai bobinele pe miez feromagetic nu ca la cei din neodinium.

30 E luati de pe supermagnete.de 50 de bucati.
Link spre comentariu

Daca ai 50 de bucati fa generatorul cu 24 de poli si 18 bobine.M-am jucat si eu cu asa ceva si prea multa putere nu ai sa scoti de la el ,e o diferenta uriasa intre puterea generata de cele doua.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Revin cu ceva masuratori facute pe generatorul mentionat,pe care l-am antrenat cu un motor de cc,la care am reglat turatia electronic.In prima coloana e turatia cu care am invartit rotorul,in a doua coloana tensiunea intre doua faze,a treia coloana frecventa tensiunii intre faze,iar ultima coloana e puterea consumata din motorul de antrenare,la fiecare turatie.Se observa ca puterea e foarte mica si e proportionala cu turatia.Dar....exista si un dar,puterea consumata pentru punerea in miscare a rotorului e destul de mare,am estimat-o la cca 10-15W.In concluzie un astfel de generator,ar putea incepe sa incarce un acumulator de 12V,incepand de la o turatie de cca 100RPM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări