Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub cinescop epuizat

Postări Recomandate

Buna ziuaO intrebare :am observat ca tv-urile (sau unele) cu tub uzat (care si-a pierdut claritatea) scot un bazait (zornait) mai accentuat fata de cele bune? (chiar suparator zgomotul)user-ul Dan cod spunea ca de la deflexii provine dar astept si alte pareri ca doar de noi nu cred ca faceau asa cevaMultumesc frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

4

• dan cod

3

• Toni Marginean

2

• tntgarbage

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

claritatea se regleaza, daca este uzat atunci odata reglata focalizarea relativ in zona centrala se poate obs o defocalizare pe colturi (in general la diagonale mari)bob de deflexie nu prea bazaie ( in gen. o bob. care bazaie, bazaie pentru ca nu a fost impregnata in nimic) asa ca nu faceti din asta in clasificarea uzat/bun a unui tub.in ultima instanta, aveti in vedere utilizarea unui aparat de masura a cinescopului (facute in special pentru regenerarea tuburilor) desi anumiti producatori (Sony cu dedicatie) nu permit aceasta regenerare (din constructie) ca o limitare daca doriti a duratei (medii) de exploatare.si by the wayau aparut LCD-urile, led-urile, 3D-ul inoculat in creier...

Link spre comentariu
Toni Marginean

Niciodata nu o sa auziti "bazait" din cauza tubului cinescop ci eventual un zgomot produs de sursa cu condensatori devalorizati. In rest: ce a spus colegul mai sus!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

revin si imi mentin afirmatiaunele tuburi uzate sau de proasta calitate ( cu claritate sau nu ) dupa un timp zornaie unele mai tere altele mai incet, am observat ca acest zgomot e in legatura cu deflexia verticala, am intrerupt BV si acel zornait a disparut, trageti concluzii

Link spre comentariu
Toni Marginean

Zornaiala nu are nici o legatura cu emisia tubului ci doar cu faptul ca probabil dupa mai multa functionare spirele vibreaza mai tare in deflexii.

Ai dreptate Dane, usoara vibratie in ritmul frecventei cadre se datoreaza desprinderii din lac (acesta se sfarama din cauza imbatranirii sau a caldurii) a cateva spire. Tinand cont ca bobinele din cadre sunt cele exterioare ansamblului de deflexie se poate incerca cu o bagheta din plastic blocarea dupa tatonare a spirelor desprinse.
Link spre comentariu

da, posibil, eu credeam ca poate zornai si ceva table, grile din compozitia tunului de electroni in ritmul frecv cadrelormultumescse poate elimina zgomotul ? dau cu lac ? :)

Link spre comentariu

da ...poti da cu lac dar preferabil doar in zonele care vibreaza... adica intai verifici zonele care vibreaza, eventual le mai strangi (legi) cu o ata rezistenta (de ex: macrame) si pe urma dai cu putin lac in zonele respective . In mod normal ar fi trebuit lac de bobinaj.... dar in lipsa dai cu ce ai. Si nu face risipa de lac....dai cat mai putin, eventual puncte.... nu trebuie sa impiedici prea mult racirea.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări