Dr.L Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Tocmai, nu ne nastem invatati. Dar ca sa invatam ce facem? Cautam sau asteptam sa ni se dea mura-n gura?Sa mai zic inca o data ca pana si in regulament e specificat sa cauti inainte de a intreba? Oare de ce?Apoi, eu nu cer ajutor fara sa ma documentez inainte, tocmai din aceste motiveSi daca tot ajungem la vesnica replica 'nu ne nastem invatati', la cine face referire? La mine? Pai...dupa atata timp de invatat si cunostiitele acumulate (inca modeste!), sa nu stiu asta? Sau la tine, care nu ai (inca) o parte din aceste cunstiinte? Sau la cine anume? Nu de alta, dar chiar nu inteleg cui ii este adresata si ce sens are Link spre comentariu
Vizitator selariu Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 e clar ca nu ne nastem invatati, eu stiu ca nu am aceste cunostinte , macar incerc!@tyc am gasit Led Array cu CRI =90 (asa cum ai spus, sa nu se confunde "omu' cu porcu"..) necesita 21v la 500mA, deci trebuie un booster dc dc!am cautat toata noaptea pe forum , dar nu am sanse la gasit! va rog sa ma ajutati daca se poate! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Incearca schema asta: http://tasel.net/12v-to-24v-dc-to-dc-converter/ sau comanda asta: http://www.current-logic.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=225&zenid=9536a4c51e861d993b55a3a374bd0663 sau asta: http://www.current-logic.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=227&zenid=9536a4c51e861d993b55a3a374bd0663 Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 selariu, nu te mai chinui cu notiuni pe care nu le stapanesti, cum ar fi randamentul de exemplu.n-ai nevoie de niciun randament de vreme ca rezulta din postul initial ca o sa folosesti 12V de la materia de masina , cu motorul oprit.bateria are suficient curent pentru ce-ti trebuie Link spre comentariu
Vizitator selariu Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 ok, multumesc rinaldo am sa incerc schema postata de dvs! Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 so, ledurile le ai, iti trebuie ceva simplu.un lm317, o rezistenta si un radiator ar fi suficient. crezi ca e convenabil pentru inceput ?daca vrei sa folosesti orice radiator nimeresti poti sa folosesti un termostat legat in circuitul generatorului de curent contant realizat cu lm317.ledurile se leaga in serie si iei in alcul un curent de 900- maxim 1A prin ele. chestia cu 1,5A ramane pentru marketing.daca te intereseza spui si detaliez. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 @niculAplicatia aceasta necesita o lumina de calitate ... . Ledurile care le are nu sant potrivite decat pt un test .____________________________________________________________________________________________________Daca ai ledurile R5 poti sa incerci cu ele inseriate si alimentate prin LM317 in configuatie de scc (sursa de curent constant) la 900mA.De asemenea pregatesti si un reflector cu bec de 35W (CRI 100 din 100) si faci o confruntare cu 2*R5 (CRI 70) privind iluminarea in vederea identificarii unei tinte indepartate si asta (identificarea) in scurt timp/intr-o strafulgerare ;poate ca la un iepure daca-i bagi lumina in ochi ramane nemiscat o secunda da' la vulpe ajungi sa-ti impusti caini.Dr.L scrie pe forum in calitate de user ,ca moderator nu prea ai ocazia sa vezi mesajele .Booster led se poate face cu LM3405 (dedicat,SMD) sau LM2577 si/sau MC34063 si/sau cu sch data de rinaldoparaipan (in configuatie modificata ,THT) . Despre ce led e vorba (la CRI90) ? Link spre comentariu
Vizitator selariu Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Ledul este; Bridgelux LED Array BXRA-30G0800, Alb Cald, 880lm 21v 500mAva urmez sfatul si am ales acest led! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Daca ai achizitionat ledul dai sa sune ,daca nu varianta la el e seria CXA de la Cree (tot CRI mare , la 37V)sau MT-G la 6V . Oricum intreaba inainte sa cumperi.Personal as alege unul sau doua MK-R de la Cree alimentate printr-o scc cu 2 tranzistori (fiecare led) comandate printr-un stabilizator de tensiune ;un asemenea led da lumina precum un halogen de 35W si e pe la 10 euro . Ledurile se monteaza pe un radiator de P4 ,AM2 sau 775 -ce ai la indemana . Link spre comentariu
Vizitator selariu Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 MK-R are nevoie de 11.7v la un curent maxim de 1.25A, sunt foarte ok, mai ales ca au dimensiune mica, in specificatii scrie 7x7 mm, merg doua montate unul langa altul, DAR, tyc de unde le pot procura? gasesc in tara? pe ebay la englezi nu am gasit asa ceva..., bat-o vina de ruschi iazâca........... incă un lucru învăţat..... aşa cum a spus un coleg forumist... valori afişate pentru marketing la produse-led in cazul meu(gen putere...etc) şi treaba cu alimentarea cu,curent, la 75% e bine spusă!!! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Sant recent aparute ,eu le pot aduce de la Mouser dar numai cand pica o comanda mai mare ca astia au taxe de transport adevarate pana la comenzi de 200$ ;peste e freeshipping .Vezi daca nu ai pe cineva in Spania ,Italia etc ca pe plan local e gratis .La Cree sistemul de calcul a fluxului luminos (in lumeni si e impresia lasata asupra privitorului de cat de 'tare' e lumina) e urmatoarea:-producatorul alimenteaza ledul la o valoare standard (700mA aici) si masoara fluxul luminos ;valoarea rezultata e 100% -curentul maxim e de 1250mA iar fluxul luminos creste dupa curent-in datasheetul ledului este un grafic curent vs flux (pag6)Din respectivul grafic se scoate ce flux luminos are ledul pt un anumit curent iar din graficul curent vs tensiune se scoate ce tensiune pica pe respectivul led la curentul de ...mACu sursele pt tensiunii apropiate de tensiunea de alimentare te poate ajuta userul Pisica Matache .Are una liniara,simpla perfecta pt aplicatia asta. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Incearca schema asta:http://tasel.net/12v-to-24v-dc-to-dc-converter/ Ce cauta acolo un BC337 cu...radiator pe el? Poate ala nici n-a vazut un 337, si oricum putea folosi un BD. Sunt multe scheme care nu merg din prima, sau se ard in cateva secunde. Cat despre lumenii unui proiector cu unul din ledurile mentionate in topic, e bine sa le vezi cum lumineaza, s-ar putea sa nu-ti ajunga 800lm. Am de ex proiectoare de 10W care-s bune pentru o camera, la distante mai mari nu stiu ce-ai putea distinge cu ele. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 andreimihai3Factorul CRI ... 1000lm are un halogen de far auto. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum