Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare modulator fm

Vizitator lucian38

Postări Recomandate

Vizitator lucian38

Salut! Se poate face dintr-un modulator fm un cititor de stick usb,eliminand partea de modulatie, pentru al putea integra direct in aplificarea unui radio? Va multumesc pentru raspuns!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• a_sorien

1

• Mondan

1

• 2 săptămâni mai târziu...

pune o poza cu el,,,,adica cu placa si ce scrie pe integrate.....in principiu merge si prin tatonari. intrarea audio statie - masa la masa si cu firul cald poti sa incerci toate punctele de pe modulator. In principiu operatia e safe caci statia are impedanta mare la intrare.modulatorul este stereo ? vezi ca in cazul asta trebuie sa cauti semnalul R si L inainte de a intra in codorul stereo radio. Codorul asta are un cuart e 38KHz daca imi aduc bine aminte, ca sa il identifici mai usor. El mixeaza cele doua canale in audio iar diferenta dintre ele e atasata printr-o purtatoare audio suplimentara. S-a gandit acest "mecanism" pentru ca semnalul radio stereo sa fie interpretat si de receptoarele mono.De ex cu Adobe Audition poti scrie un mp3 cu 1000Hz pe canal L si 400Hz pe canal R, si apoi le cauti cu osciloscopul pe placa.Eu cand nu aveam osciloscop mergeam la faculta si il rugam pe profu' sa ma lase putin.......Daca vei gsi semnalul s-ar putea sa fie prea slab sau prea prapadit si sa necesite preamplificare .NU raspund daca il strici !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări