SHADYYY Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Salut , am si eu o nedumerire , doresc sa fac o simulare in MPLAB a unei scheme cu PIC12f675 (realizata iu Proteus) . Am programatoare de toate felurile (pe serial , paralel si USB ) , insa nu inteleg cum cuplez PIC-ul la MPLAB . Dupa cum am citit eu operatiunile ar fi :Se deschide MPLAB se seteaza(in acesta PICKIT2 - pentru ca acesta este mai la indemana noastra ca pret ), se incarca fisierul cu desenul , apoi incarci fisierul HEX in controler (in fisierul obtinut in ISIS) ,dupe care se da din MPLAB ,,simulare ,, si se urmareste rezultatul .Dupa cum inteleg eu ( sper sa nu gresesc ) Pickit 2 este un mediu de dezvoltare care prin intermediul ICSP , face legatura cu un programator (tot prin ICSP) .Deci PIC-ul, i-l punem in soclul programatorului , iar legatula cu Pickit2 se face prin cablul ICSP . Ce nu stiu eu :- Programatorul (sa zicem Willem) cu PIC-ul este activ (adica conectat un tensiune si soft ) , sau face doar rolul de suport pt Pic ? Sper ca m-am facut inteles , iar daca le-am bramburit ....,ce sa-i faci asa este cind incerci ceva nou . Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Simularea o faci fara schema (e o bucata de soft care simuleaza functionarea cipului cu programul tau) - alegi simulatorul din meniul debugger.Daca vrei sa testezi functionarea schemei fizice, se cheama debug, nu functioneaza cu oricep programator ci-ti trebuie debugger (pickit2 e ok) si nu orice pic poate fi debugged (pentru debug mplab scrie un cod special in pic).12f, din cate stiu eu, nu suporta debugging. Link spre comentariu
dodo007 Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Salut,Eu sint si mai derutat. Lucrez mereu dupa stereotipul: fac schema in Proteus, programul in Bascom (scuze ca e sectiunea de PIC, dar trebuie sa fie la fel procedura si aici). Simulez in Proteus programul cu vizualizare semnale si valori rezultate (simulare masurare cu voltmetru, ampermetru, osciloscop, generator de semnal, etc). Inscriptionez programul daca consider ca este bun in microcontroler si eventual testez pe o placa de test sau dezvoltare (am vreo 3), daca este ok il pun in montaj.Ce avantaj are faptul ca fac simulare cu MC-ul in programator fie el si Pickit2? Este o treaba strict legata de Mplab (eu nu am lucrat cu el)? Neavind periferice pe interfata de inscriptionare (Pickit2) cum vezi daca lucreaza bine montajul? Este o simulare doar a microcontrolerului si atit? Nu mai bine simulezi pe o placa de dezvoltare?Nu sint un avansat in domeniu sau mai bine zis nu am aprofundat suficient treaba asta cu MC-uri, chiar daca am ceva vechime de lucru cu microcontrolere. As vrea sa stiu si treaba asta cu Mplab, ca inca nu am facut programe pentru Pic de la "0", doar modificari minore.Cu respect. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Eu nu sint derutat, doar ca intre programatorul ,sa zicem Willem si pickit2 trebuie intercalat un JDM ,ca mediu neutru care sa anihileze tendintele deburgerking a celor doua. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Pickit2/pickit3/icd2/icd3 sunt debuggere, adica se intercaleaza intre pc si circuitul aplicatie si-ti permit rularea programului in circuitul aplicatie, rularea pas cu pas, oprirea programului la breakpoints si citirea registrilor ucontrollerului... Ideea e ca nu toate picurile sunt suficient de 'puternice' pentru un astfel de debug.Altfel, mplab permite doar simularea ucontollerului, nu a intregii scheme (cum e in proteus).Pentru mai multe detalii sunt convins ca exista suficienta documentatie la uchip pe site. Link spre comentariu
dodo007 Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Gata, pe mine ma-ti pierdut...Deasta m-am apucat (instictiv cred) sa fac programele pentru atmega....cred ca acolo lucrurile sint mai simple. In fine. Voi aprofunda cind ajung acolo. Multumesc de lamuriri.Bafta. Link spre comentariu
SHADYYY Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Eu nu sint derutat, doar ca intre programatorul ,sa zicem Willem si pickit2 trebuie intercalat un JDM ,ca mediu neutru care sa anihileze tendintele deburgerking a celor doua.Eu am plasat un PIC16F84 scris , in Willem (fara sa fie alimentat ), apoi prin ICSP mai departe in PICkit2 am realizat celelalte operatii , fara JDM ( am un Phoenix - JDM cu CAS , pe care nu-mi dau seama cum pot sa-l intercalez ) . Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Simplu cu lopatele ,ca tot te-ai apucat de barcute(oarecum) si sufli in pinze a paguba.Ai inebunit vo trei forumuri cu "scriitorul tau wilhem tell.Poti sa scri si cu toc cu cerneala,dar tre sa te ajute si neuronul. Link spre comentariu
SHADYYY Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Simplu cu lopatele ,ca tot te-ai apucat de barcute(oarecum) si sufli in pinze a paguba.Ai inebunit vo trei forumuri cu "scriitorul tau wilhem tell.Poti sa scri si cu toc cu cerneala,dar tre sa te ajute si neuronul.Acum inteleg eu de ce te-au uschit cei de pe hobyforum ! Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Ca deobicei intelegi foarte greu si nu pricepi nimic ,crezi ca aici vei primi surse moca? ia vezi pe la cine umbli cu miloaga. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 @manolo & SHADYYY: ce-ar fi sa va gratulati pe privata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum