dorian 70 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Clema din imaginea alaturata, dupa cum se vede a crapat.Presupun ca este din fonta.Mai are rost sa incerc sa o sudez, si daca da, cu ce electrod ? Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Avand in vedere sectiunea mica, eu as incerca cu electrod de inox. Am sudat un picior la un cos de alimentare pentru o moara (sectiune asemanatoare) cu inox, si merge de vre-o 5 ani, desi acolo e greutate si trepidatii. Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Eu cred ca acea clema este din antimoniu, si nu merge sudata cu electrod de inox, ci cu argon. Pune magnetul pe ea si vezi daca atrage putin sau de loc. Petrica Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Daca e fonta ... electrod de inox , desi sectiunea piesei e cam mica , si sint ceva solicitari ... incercarea moarte n-are ( de multe ori nici rezultate ... ) . Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 E 10-15 lei o presa d-aiaCrezi ca merita sa-ti bati capul cu ea? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Electrod de nichel pentru fonta.Grig Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 e mai scump electrodul decat presa aia. si cred ca nici nu-i din fonta. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Un electrod de inox e cativa lei+o 1kw consumat la sudura, asa ca se merita reparatia. Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 E 10-15 lei o presa d-aiaScump, dom'ne, scump; dincolo era mai ieftin La Metro Constanta, eu am luat cu 4 lei bucata Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Totusi avand lungimea de cca 40 cm costa peste 10 lei, dupa cum am vazut pe la unii comercianti de pe aici, insa dupa cât a tinut nu face nici acei 4 lei... Oricum stă azvârlită printre alte fieratanii abandonate si m-a interesat daca se mai poate suda, mai mult asa, ca fapt divers, mai ales ca in trecut au fost mai multe masini de macinat nuca, mac sau de tocat carne, la care piciorul de prindere pe masa s-a rupt.Revenind la clema: magnetul atrage piesa, deci este din fonta si am sa incerc cu electrod de inox, eu am mai sudat doar cu electrod rutilic, insa am un amic care am vazut ca a sudat, chiar zilele astea, niste table cu electrod de inox si am sa apelez la el.Cu ce diametru la electrod (probabil 2,5) si cu ce fel de aparat (trafo obisnuit sau curent continuu) va trebui efectuata sudura ?Multumiri tuturor pentru sprijin ! Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 O astfel de presa am sudat eu, era din cealalta "categorie", mai mare, si care evident a pleznit intr-o buna zi, neavind efectiv ce pierde am sudat-o Mag, am umplut cu "material" si stinga/dreapta de fisura in acel canal din turnare si culmea e ca a tinut, am mai folosit-o ceva ani.... Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Decat sa incerci a suda acea piesa ,mai bine o confectionezi din OL-ce-o-fi.In felul asta poti pune ceva baza pe menghina. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Sincer sa fiu, asa m-am gandit si eu inca de la inceput, insa m-am gandit ca, ce ma costa sa incerc? Probabil voi ajunge la vorba lui gauss: incercarea moarte n-are ( de multe ori nici rezultate ... ) .S-auzim de bine ! Dorin Link spre comentariu
avolocaru Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Este foarte probabil sa fie antimoniu (poate fonta pare neagra in ruptura) sau cine stie ce aliaj chinezesc. Nu-ti bate capul decat daca ai tot ce-ti trebuie si te pricepi macar putin sa sudezi. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Am precizat anterior ca interactioneaza cu magnetul! Antimoniul nu este imun la campul magnetic? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum