vera Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Transformatoarele pt. cuptoarele cu microunde sunt proiectate sa functioneze la cald (din considerente economice, greutate si marime). Izolatia sarmei cu care sunt bobinate, rezista pana pe la 180 grade. Durerea este alta. Am facut pt. un astfel de transformator graficul Ip functie de Up. De la 180V curentul creste rapid ajungand la 220V la 3,6A in gol (trafo era de 900W, perfect functional). Concluzia este, ca in gol, miezul incepe sa se satureze. In concluzie, nu as recomanda ca un astfel de transformator sa functioneze in regim continuu sau in gol. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Pai si atunci de ce transformatorul din cuptorul cu microunde poate functiona si o ora in continu atunci cand prajesti ceva in el si nu are nimic ? Nu mai inteleg nimic Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Asta pt ca te incapatanezi sa crezi toate trasnaile postate pe net de niste copii teribilisti,in loc sa cauti sa intelegi cum functioneaza un transformator,si in particular unul de sudura.In primul rand nu vad de ce sa tii cont de fazarea bobinelor,atata timp cat acestea sunt pe miezuri diferite.Daca erau pe acelasi miez,atunci da,e normal sa identifici capetele infasurarilor si sa le inseriezi corect,dar in cazul de fata chiar nu are importanta cum sunt legate,prin inseriere,tot aia va fi.Dupa cum ti s-a explicat,din start proiectarea acestor trafuri,nu a avut in vedere functionarea pe durate mari de timp,in medie sa zicem ca functioneaza cate 10...15 min si nu tot timpul in sarcina maxima,de aceea ti s-a explicat ca pe producatori ii intereseaza mai mult aspectul economic,decat cel tehnic,de fiabilitate.Daca dupa o ora de functionare vei putea frige cartofi pe traf,nu e decat problema ta,traful nu va fi compromis,si toata lumea e multumita.Daca ii schimbi destinatia,si vrei sa lucreze in noile conditii la rece,atunci vei avea o problema in a-l convinge.Daca vrei sa-ti faci un traf de sudura,eu zic sa pleci de la alegerea tolelor pt miez,calculul infasurarilor pt a merge in regim continuu,respectarea sectiunilor in raport cu intensitatile cerute,si vei vedea ca se schimba treaba,altfel,poti incropi si din acele trafuri un "ceva" cu care vei putea topi cativa electrozi,pana la urma nu cred ca te vei apuca de confectii metalice cu asa ceva,probabil il vei folosi ocazional,cateva minute pt a puncta cateva piese si cam asta ar fi,nu e nici o problema ca se incalzeste in 5 min...in acest timp ai posibilitatea sa folosesti cativa electrozi de sudura,ceea ce pt efortul depus ca sa construiesti asa ceva,mi se pare mai mult decat suficient.Pe net se spune ca se poate construi asa ceva,dar nu spune si cat timp poti folosi un asemenea aparat, ce performante are,sau in ce regim termic functioneaza... Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Ok, multumesc frumos, perfecta dreptate Link spre comentariu
vera Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Cu acest tip de transformator, daca rebobinezi secundarul, poti face sudura prin puncte. Il poti utiliza si continuu (fara sa fiarba)daca mai adaugi cateva zeci de spire in primar (da-mi sectiunea trafo si iti calculez cate spire mai bobinezi pt. primar). Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Multumesc frumos, dar nu este nevoie, vroiam sa vad decat daca functioneaza schema si atat, nu vreau sa ma complic, oricum am un aparat de sudura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum