Jamaicanu Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Am intrat pe pagina asta http://forumsudori.ucoz.ro/forum/2-54-1 si am citit totul, si am urmarit si filmuletul de la sfarsitul paginii. Am 2 intrebari: 1. La sfarsitul filmuletului copii prezinta o diagrama cum s-ar lega secundarele celor 2 transformatoare intre ele si anume: + ul de la unul se leaga de - ul de la celalalt transformator si in final ne ramane un + si un - care vor servii apoi la conectarea clestilor. Intrebarea mea este: Stiam ca nu exista polaritate la secundar si primar, de unde faza cu + si -? Pur si simplu bobineaza secundarul cu sarma de 3mm. 2. Cea de-a doua intrebare este in legatura cu firul de 3mm care dupa cum se vede este destul de moale ceea ce ma face sa cred ca s-a folosit un cablu normal din acela cu mai multe lite de cupru prin el. Se poate folosii si acest cablu fara probleme, stiam ca se foloseste cel din cupru emailat. Sa nu radeti de mine dar sunt incepator.. Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Salut. Prin + si - ei se refera la inceputul si sfarsitul bobinajului. Trebuie sa legi sfarsitul bobinajului de la tr.1 cu inceputul bobinajului la tr.2. Atat!Conductor poti sa folosesti de care ai. De preferat multifilar ca se pliaza mai usor. Bafta la constructie!!! Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Daca folosesc un cablu de cupru cu miezul de 4 mm se intampla ceva ? Recomandat era de 3 mm dar nu gasesc. Ce diferenta va fi cu cel de 4 mm atunci cand voi suda ? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Daca e mai mare , e mai bun ! ... Foloseste-l fara rezerve ! ... Desi pentru bobinaj ar trebui CuEm , cupru emailat , cel cu izolatie PVC nu va rezista daca lucrezi intensiv ... Link spre comentariu
electron49 Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 ba rezista izolatia PVC daca este montat intro cutie cu ulei de in. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Mai am si eu o intrebare, dupa ce leg secundarele in serie, sfarsitul bobinajului de la transformatorul 1 cu inceputul bobinajului de la transformatorul 2 imi mai raman 2 fire: intrarea de la tr 1 cu sfarsitul de la tr 2. Acum vreau sa stiu care este minusul de se leaga pe materialul de sudat si care vine la clestele de prinde electrodul. Conteaza cum se leaga cele 2 fire ? Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu stie nimeni ? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu conteaza care din capetele bobinajului sint conectate la clestele de sudura, respectiv masa piesei sudate. Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Aici Eu= cel care a scris acel tutorial . deci sa ne intelegem . Deci trebuie 2 transformatoare din cuproarele de microunde de preferat cat mai puternice. Primarul celor 2 transformatoare se leaga in paralel iar secundarele trebuie rebobinare cu un conductor mai gros. acestea se leaga in serie ! adica ar venii ceva de genul +-+- Am realizat acea configuratie si pot spune ca daca secundarul este gros si bine realizat poti scoate un aparat care va functiona cu electrozi de 2 respectiv 2.5 eu am scos un voltaj in secundar de 49V Toate Bune. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 24, 2013 Autor Partajează Postat Mai 24, 2013 Mai am o intrebare, am rebobinat secundarul unui transformator din cuptoarele cu microunde cu sarma de cupru de 2,5. Am obtinut un voltaj in secundar de 20,2 volti. Acum vreau sa stiu daca e normal ca dupa 5 minute de functionare sa se incalzeasca primarul destul de tare, se putea tine mana pe el dar ardea. Precizez ca secundarul nu era deloc caldut. Testul s-a realizat in gol. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 24, 2013 Autor Partajează Postat Mai 24, 2013 Nici un raspuns ? Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 Chiar nu stie nimeni ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Primarul se incalzeste in gol,doar in 2 situatii-cand nu e dimensionat corect,ai spire putine raportat la tensiunea de alimentare sau cand e dimensionat corect,dar ai spire in scurt.Nu stiu la tine ce poate fi,dar daca in 5 min primarul are in gol 60...70 grade(presupus din cele scrise de tine) ceva nu e in regula. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 Mai inainte am facut un test cu un cuptor cu microunde. L-am programat sa mearga 5 minute iar apoi am pus mana pe primar, ardea mult mai rau ca transformatorul bobinat de mine. Ce sa mai inteleg acum ? Daca si la cuptor se incinge eu nu cred ca e o problema. Astept si alte ideei Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 Nu are nimeni nici o idee ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum