Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ERGUS 141 DC

vasy59

Postări Recomandate

Am montat la un invertor ERGUS 141 DC , 4 condensatori RUBYCON de 470/450v in loc de 3 buc cati erau initial ,cei din aparat erau defecti [ nu toti , unul exploadase ] , am facut BINE sau RAU ? , Dupa o saptamana de functionare ,sa defectat ,dar nu condensatorii ,nu mai face nimic ,decat ventilatorul pleaca ,sa fie defectul din cauza ca am montat 4 in loc de 3 . SANATATE

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasy59

8

• gauss

5

• nickrvl

3

• Nikk

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ... desi trebuiau tot 3 buc . , vezi rezistenta de softstart de linga releu , linga electrolitici ... sau unul dintre mosfeturi ... ventilatorul merge fiindca se alimenteaza direct la 220 V , dupa intrerupatorul ON-OFF ...

Link spre comentariu

Ai avut dreptate ,nu a fost SG 3525 defect ,inca nu am depistat ce are, cert este ca nu se vede nimic ars si tensiunile par sa fie OK , din redresorul secundar nu iese nimic se pare ca acolo este defectul, mosfeturile sant bune , o schema daca m-ar ajuta cineva ar fi foarte buna.

Link spre comentariu

Schema eu inca nu am gasit ... schemele de sudura apar greu , numai daca le au distribuitorii si risca cineva sa le faca publice ... ai verificat redresorul secundar ? ... Masoara tot ce poti masura , si daca ai dubii intreaba ... vezi ca soclurile la Ergus mai au citeodata lac prelins , vezi ca integratul sa faca contact bun ... masoara potentiometrul de reglaj ... cum am scris , masoara tot ... trebuie sa-l " prinzi " ...

Link spre comentariu

Am vazut unul identic ca al meu dar avea alta denumire la userul ,, em2006'' am incercat sa-l contactez si sa-l rog pentru o schema sau un ajutor dar pana in prezent nu am primit nici un raspuns ,are poze cu el din interior si seamana perfect cu al meu

Link spre comentariu

se alimenteaza SG-ul?scoate ceva semnal pe vreo iesire(e folosita doar una din cele 2)?verifica si condensatorul de soft-start de la pinul 8(sau 9.vezi datasheet SG3525,nu stiu totul pe de rost).trebuie sa-l poti repara,doar nu-i avion si nici nu e asa al dracului de complex.bafta

Link spre comentariu

...la userul ,, em2006'' am incercat sa-l contactez ...

Imi pare rau, dar m-am retras de pe aria "Tehnica sudurii" de pe Elforum de circa 4 luni, iar in ultimele 2 luni nu am mai raspuns nici apelurilor directe de la useri care activeaza pe aceasta arie. M-am orientat catre alte forumuri tematice, unde ma pot bucura de un tratament corect al moderatorilor impartiali.Stima!
Link spre comentariu

Imi pare rau sa te anunt ca schema acestui aparat, E 141 Dci, nu o sa o gasesti. iti pot da doar manualul de utilizare si schema bloc. Am vindut aparatele astea citiva ani buni si am avut acces la documentatia venita in tara odata cu ele. Politica importatorului si a producatorului (care este italian) a fost sa se faca depanare la nivel de modul (se inlocuia modulul defect). Dar, cu atentie si rabdare se poate repara si pe placa.In Bucuresti si in Iasi iti pot recomanda persoane care fac asta de citiva ani buni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări