vasy59 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Am montat la un invertor ERGUS 141 DC , 4 condensatori RUBYCON de 470/450v in loc de 3 buc cati erau initial ,cei din aparat erau defecti [ nu toti , unul exploadase ] , am facut BINE sau RAU ? , Dupa o saptamana de functionare ,sa defectat ,dar nu condensatorii ,nu mai face nimic ,decat ventilatorul pleaca ,sa fie defectul din cauza ca am montat 4 in loc de 3 . SANATATE Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Nu ... desi trebuiau tot 3 buc . , vezi rezistenta de softstart de linga releu , linga electrolitici ... sau unul dintre mosfeturi ... ventilatorul merge fiindca se alimenteaza direct la 220 V , dupa intrerupatorul ON-OFF ... Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Condensatori marca RUBYCON ti- se par OK pentru invertor , releul se aude cand cupleaza [ se si vede , ca are carcasa transparenta ] Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Da ... de ce nu ? ... vin invertoare cu tot felul de chinezarii ... masoara si la bornele de iesire , sa nu se fi dus redresorul secundar ... ( sa nu fie scurt ! ) . Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Am ajuns la concluzia ca este dus SG 3525 ,am pe pin 13 si 15, 11,4v si in rest numai am nici un fel de tensiune ,peste tot este 0 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Cam ciudat defect ... dar , daca esti sigur , asta este ... pune soclu cind il schimbi ! Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 OK , are soclu ,o sa va tin la curent Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Ai avut dreptate ,nu a fost SG 3525 defect ,inca nu am depistat ce are, cert este ca nu se vede nimic ars si tensiunile par sa fie OK , din redresorul secundar nu iese nimic se pare ca acolo este defectul, mosfeturile sant bune , o schema daca m-ar ajuta cineva ar fi foarte buna. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Schema eu inca nu am gasit ... schemele de sudura apar greu , numai daca le au distribuitorii si risca cineva sa le faca publice ... ai verificat redresorul secundar ? ... Masoara tot ce poti masura , si daca ai dubii intreaba ... vezi ca soclurile la Ergus mai au citeodata lac prelins , vezi ca integratul sa faca contact bun ... masoara potentiometrul de reglaj ... cum am scris , masoara tot ... trebuie sa-l " prinzi " ... Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am vazut unul identic ca al meu dar avea alta denumire la userul ,, em2006'' am incercat sa-l contactez si sa-l rog pentru o schema sau un ajutor dar pana in prezent nu am primit nici un raspuns ,are poze cu el din interior si seamana perfect cu al meu Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 se alimenteaza SG-ul?scoate ceva semnal pe vreo iesire(e folosita doar una din cele 2)?verifica si condensatorul de soft-start de la pinul 8(sau 9.vezi datasheet SG3525,nu stiu totul pe de rost).trebuie sa-l poti repara,doar nu-i avion si nici nu e asa al dracului de complex.bafta Link spre comentariu
vasy59 Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Am gasit o dioda C2V4PH cu rezistenta inversa ,nu gasesc echivalentul ? , SG3525 poate functiona in parametri cu tensiunea de 8,1V pe pin 15 si 13 ? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 S-ar putea sa fie un zener de 2,4 V , pe care tensiunea livrata de multimetru sa inceapa sa-l " deschida " ... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 ...la userul ,, em2006'' am incercat sa-l contactez ... Imi pare rau, dar m-am retras de pe aria "Tehnica sudurii" de pe Elforum de circa 4 luni, iar in ultimele 2 luni nu am mai raspuns nici apelurilor directe de la useri care activeaza pe aceasta arie. M-am orientat catre alte forumuri tematice, unde ma pot bucura de un tratament corect al moderatorilor impartiali.Stima! Link spre comentariu
philipo4you Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Imi pare rau sa te anunt ca schema acestui aparat, E 141 Dci, nu o sa o gasesti. iti pot da doar manualul de utilizare si schema bloc. Am vindut aparatele astea citiva ani buni si am avut acces la documentatia venita in tara odata cu ele. Politica importatorului si a producatorului (care este italian) a fost sa se faca depanare la nivel de modul (se inlocuia modulul defect). Dar, cu atentie si rabdare se poate repara si pe placa.In Bucuresti si in Iasi iti pot recomanda persoane care fac asta de citiva ani buni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum