Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer Genius SW 5000 defect

Vizitator radex

Postări Recomandate

Vizitator radex

Salut , sunt nou pe forum deci sper sa fi nimerit categoria care trebuie..Am urmatoarea problema , detin un sistem Genius SW5000 la care s-a defectat bass-ul dupa ce ( cred eu ) am miscat priza in care era bagat , mai subreda de altfel. Inaltele merg perfect , comenzile de pe subwoofer merg la fel de bine insa bass-ul nu se mai aude deloc. L-am desfacut si nu am sesizat nicio urma de scurt sau flama pe placa. Ce ma sfatuiti sa fac ? Ce ar putea fi stricat? Recent mi-am cumparat un Genius SW5005 de la care am luat subwooferul si am montat inaltele vechi pentru a nu mai schimba decorul camerei. As putea cumva sa mut placa cu tot ce e dintr-un subwoofer in altul ? asta in ideea ca un sistem e din PAL altul din CIRES..Va multumesc si scuze pentru post-ul lung.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• electricu"

2

• Matrixu

1

Din moment ce basul e mort iar restul satelitilor functioneaza, ar trebui sa verifici partea de amplificare a subwooferului, pentru ca acesta are etaj de amplificare separat fata de sateliti. Partea de mixer este comuna. Etajul de amplificare pentru bass este cu TDA7294 daca i-mi aduc bine aminte. Verifica in primul rand daca acel modul de amplificare este alimentat, verifica sigurante, puntea redresoare, condesatori de filtraj. Daca toate acestea sunt OK si modulul este alimentat, verifica finalul. Nu este obligatoriu ca o componenta defecta sa fie deteriorata, afumata, sparta, pocnita si la exterior. Nu uita sa aplici pasta termo intre final si radiator la montare. Daca finalul este 7294, este unul destul de des intalnit si se gasesc date despre el o gramada pe net, trebuie doar sa i-l intrebi pe domnul google. :da . Eu a-s verifica si partea de semnal daca ajunge din mixer in acel modul.

Grija mare cum lucrezi cu sistemul sub tensiune sa nu ai surprize sa te muste sau sa nu faci vre-un scurt pe undeva sa se strice si mai tare, iar apoi sa i-l declari de-a dreptul :mort

Poate te ajuta cu ceva, am postat pentru cineva un manual pentru modelul 5005. poate te ajuta cu ceva idei, nu cred ca e mare diferenta intre ele.

Manualul pentru 5005 i-l gasesti aici : viewtopic.php?p=1143795#p1143795

Spor.

Link spre comentariu
Vizitator radex

wow ! :)) din pacate sunt stomatolog nu electrician si nu prea inteleg elementele care mi le-ai explicat dar intrand pe linkul de mi-ai trimis , am downloadat pdf-ul e ceva manual de la un computer Compaq Presario... nu cred ca ala e cel bun. oricum , zilele astea cand am timp il desfac si incerc sa gasesc pe google o schema cu placa subwooferului sa vad poate gasesc ce imi spusesesi tu anterior. ce trebuie sa urmaresc la ele? sa fie conectate bine sau?

Link spre comentariu
Vizitator radex

Am vreo sansa sa il repar singur sau mai bine il duc la un service ? Ultima data cand am intrebat pe un electronist cam la ce pret mi-ar repara sub-ul a zis 70 LEI . e un pret ok? vad pe google ca TDA7294 e 19 lei .

Link spre comentariu

Am vreo sansa sa il repar singur sau mai bine il duc la un service ? Ultima data cand am intrebat pe un electronist cam la ce pret mi-ar repara sub-ul a zis 70 LEI . e un pret ok? vad pe google ca TDA7294 e 19 lei .

Salut, da e un pret foarte OK. Omul pierde 1-2 ore si ii raman aprox. 50 lei. Si voi stomatologii ne luati pt. o consultatie 50 lei si dureaza fix 20 min......ca sa nu mai spun de 1200 un dinte din zirconiu pe care il luati din laborator cu maxim 50 euro........Spor la clienti :)
Link spre comentariu
Vizitator radex

OK, multumesc ! In legatura cu ce a spus electricu" , ca sa primim banii aia trebuie sa facem o facultate care dureaza 6 ani + 3 specializare in care statul nu iti ofera nici macar bulete de vata, in care platesti tu pentru pacientii pe care faci practica materialele + tehnician + la facultate 100-150 lei pe lucrare ca le folosesti cabinetul , iar daca mai esti la taxa inca 1200 E pe an, deci sunt sigur ca ne meritam banii..

Link spre comentariu

Si inca mai bagam o groaza de bani. Nimeni nu e impotriva nimanui, toti avem meserii din care se castiga niste bani ( apropo un inginer electronist castiga de 7-8 ori mai putin ca un medic desi a investit la fel timp si bani, nopti nedormite...) , insa nu-mi place cand exista comparatii de genul "piesa e 1 leu tu de ce vrei 3 lei sa o schimbi?"Have a nice day :)

Link spre comentariu
Vizitator radex

Ok , desi am deviat de la subiect , daca tu spui ca ai investit tot in jur la 10.000 E in anii de facultate si crezi medicina nu e o facultate grea , asa o fi. Ma intreb de ce nu se fac toti medici si lasa balta restul meseriilor. As vrea sa oprim aici conversatia asta stupida si sa ne concentram pe subiectul initial , altfel se poate declara inchis thread-ul. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări