ianny Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Buna,Am vazut ca majoritatea amp-urilor profi au in spate un comutator prin care se poate alege functionarea amp-ului adica stereo, bridge sau paralel. ma poate ajuta cineva cu o schema cum este legat comutatorul respectiv - ma intereseaza in special modul bridge. Stiu ca trebuie sa ai un defazor la intrarea modulelor care sa iti defazeze semnalul la un modul cu 90 grade. Am cautat pe net dar nu am gasit nimic concret doar scheme de defazoare.mersi si o seara faina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Semnalul se defazeaza cu 180 grade, nu cu 90... Link spre comentariu
ianny Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 de fapt da, am gresit eu cand am scris. Dl Leco ma poti ajuta cu o schema? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 majoritatea amp-urilor profi au in spate un comutatorCam asa ceva viewtopic.php?t=136386&p=1185652#p1185652Principiul e adaptabil la majoritatea amplificatoarelor. Link spre comentariu
retrosong Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 greu de inteles unde vine rezistenta aia unde vine legata un desen se poate? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 In acel topic am precizat foarte clar unde este plasata rezistenta aia de 22K. Etajul de amplificare este "vazut" ca un amplificator operational. Tot acolo este si o schema; nu cred ca este cazul sa se deseneze schema schemei. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 la asta s-a referit remus http://tinypic.com/view.php?pic=esjoth&s=5 Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 In exemplul oferit de @adrian_bbs se potriveste pina si valoarea rezistentei de 22K; de aceea am spus ca este usor de implementat la majoritatea amplificatoareor daca se urmareste cu atentie schema. Link spre comentariu
retrosong Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 rezistenta aia de 22k trebuie calculata ? ca am vazut la unele scheme si de 27k Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Nu folosi schema clasica. Ai putea incerca LME49724 sau DRV134 de la texas instruments. Poti incerca si varianta lu' Elliott: http://sound.westhost.com/project87.htm Link spre comentariu
retrosong Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 mircea ce vrei sa spui? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Asa cum spunea si Leco semnalul trebuie defazat cu 180°. Ca sa se evite preluarea semnalului de la iesirea unuia dintre amplificatoatre am propus solutiile de mai sus. Stiu ca s-a mai discutat. http://sound.westhost.com/project14.htm Link spre comentariu
corneillus Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 am mai vazut un defazor mult mai simplu cu un singur tranzistor. se introduce semnalul in baza tranzistorului si iesirea se face odata din colector care merge la intrarea unuia dintre canale iar cealalta iesire de pe emitor unde este sennalul defazat cu 180 grade ce merge la intrarea celuilalt canal. schema e foarte simpla, o poti realiza pentru test si in aer sa vezi daca da rezultate, apoi daca ramane poti face un comutator stereo-bridge. Link spre comentariu
retrosong Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 pe mine ma intereseaza legarea in punte cu rezistenta aia daca e bine sau nu cu defazor stiu ca se poate Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Defazorul ala simplu cu un tranzistor arata ca in poza de mai josEu l-am folosit acum vreo 10 ani pentru a pune niste amplificatoare cu TDA2030 in punte si a mers foarte bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum