Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare amplificator in punte

ianny

Postări Recomandate

Buna,Am vazut ca majoritatea amp-urilor profi au in spate un comutator prin care se poate alege functionarea amp-ului adica stereo, bridge sau paralel. ma poate ajuta cineva cu o schema cum este legat comutatorul respectiv - ma intereseaza in special modul bridge. Stiu ca trebuie sa ai un defazor la intrarea modulelor care sa iti defazeze semnalul la un modul cu 90 grade. Am cautat pe net dar nu am gasit nimic concret doar scheme de defazoare.mersi si o seara faina.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• retrosong

9

• ianny

5

• remus68

4

• hpavictor

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In acel topic am precizat foarte clar unde este plasata rezistenta aia de 22K. Etajul de amplificare este "vazut" ca un amplificator operational. Tot acolo este si o schema; nu cred ca este cazul sa se deseneze schema schemei.

Link spre comentariu

In exemplul oferit de @adrian_bbs se potriveste pina si valoarea rezistentei de 22K; de aceea am spus ca este usor de implementat la majoritatea amplificatoareor daca se urmareste cu atentie schema.

Link spre comentariu

am mai vazut un defazor mult mai simplu cu un singur tranzistor. se introduce semnalul in baza tranzistorului si iesirea se face odata din colector care merge la intrarea unuia dintre canale iar cealalta iesire de pe emitor unde este sennalul defazat cu 180 grade ce merge la intrarea celuilalt canal. schema e foarte simpla, o poti realiza pentru test si in aer sa vezi daca da rezultate, apoi daca ramane poti face un comutator stereo-bridge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări