Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modem DIGI

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna seara! Sunt din Iasi si am un modem DIGI Net Mobile 7,2 //ZTE MF110. Merge bine..ce sa zic insa l-am imprumutat cuiva ca nu are net unde sta in chirie si in acel imobil,culmea ca e ultimul etaj, se prinde foarte prost semnalul. Unde arata antena daca ai o liniuta sau 2 in cel mai bun caz. Faza e ca fiind ultimul etaj,alaturi de apartament e casa liftului..nu urca pana la ultimul. Se merge un etaj pe scari. Am observat insa ca daca ma duc cu laptopul in bucatarie,la geam mai exact am semnal de 4 linii si pe youtube daca ma uit ajunge la undeva peste 1,6MB la o calitate de 360, altfel in camera abia daca misca la 240 cu una sau doua liniute si merge cu greu cate 20 secunde,apoi se opreste clipu.Ca sa nu mai pomenesc si de paginile de internet care se incarca greu uneori sau transferuri de fisiere si downloaduri.Intrebare de nota 10: Daca fac un prelungitor USB de vreo 7m si sa pozitionez sticul la geam la bucatarie si cablul sa il aduc in camera la laptop,are ceva? Se pierde din viteza?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

5

• andreidaniel

4

• ywar2

2

• worker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Foloseste un prelungitor USB si pune stick-ul undeva unde gasesti semnalul cel mai bun, nu conteaza unde: geam, tocul usii, pe monitor, etc. Lungimea nu o cunosc, am folosit un prelungitor cumparat cred ca de 2...3m...defapt foloseam. Atentie la un aspect de care trebuie sa tii cont si pe care l-am patit si eu: viteza nu este nelimitata, ci este in functie de traficul realizat. Mi se pare, citez din memorie, ca traficul teoretic cu viteza maxima posibila este de 4GB de informatie, dupa care scade la o viteza ceva gen, 100KB/sec, nu mai stiue exact valoarea. In concluzie daca consumi rapid cei 4GB, poti sa ai semnal maxim full si tot prost iti va merge Youtoube-ul, deoarece esti limitat de ei, am patit-o si eu. Ma gindesc ca poate te ajuta... succes!!!

Link spre comentariu

Nu cunosc. Acasa am net pe LAN de la RDS cu PPoe si folosesc un router WiFi, am DIGI Mobil, stickul de DIGI, TV cu decodor digital tot de la ei si telefonie RDS. Din cate stiam de la taicmiu daca nu spun vreo prostie acelasi net care e pe pc e si pe stick..sper sa nu ma insel.. Am vazut totusi ca creste viteza cand il duc la geam la bucatarie si creste si semnalul. E vreun program sau se poate face in vreun fel incat sa determini punctul maxim de semnal? Vreun soft? Ca parca nu se actualizeaza liniile alea instant..daca il muti,dupa putin timp mai scade sau mai creste, nu e brusc.

Link spre comentariu

Relatia intre viteza si trafic este asa cum ti-am spus noi. Eu nu mai folosesc stick-ul, am un router E960 cu antena externa, dar in fereastra aceea in care vezi semnalul trebuie sa dai des refresh ca sa il poti vedea cit de cit in timp real. Alte solutii ar mai fi sa folosesti un telefon mobil 3G pe post de modem, eu am folosit Huavei U1220S de la Digi sau sa folosesti un telefon pe post de acces point, de exemplu S5570, si sa iei semnalul wireless... bineinteles cu dezavantajele lui.

Link spre comentariu

viteza ti-o da reteaua in zona in care te afli la mine de exemplu 3,6 maxim cu toate ca telefonul are modem intern ce suporta 7,2dar si acest lucru depinde de multe ( vreme ,distanta ,incarcare BST )

Link spre comentariu

cu un asemenea modem am avut si eu probleme. Il folosesc cand plec de acasa.Vezi aici: viewtopic.php?f=27&t=136196Cauta cu google: Cablu prelungitor activ USB 2.0 este scumpicel dar da rezultate.eu am luat unul de 5m la aprox 50 lei dar da randament.poate sa mearga si unul de 7m dar alimentat cu 5V din sursa nu din placa de baza care limiteaza curentul.Nu am avut timp sa testez cu antena externa modenul.

Link spre comentariu

Bun dar daca este cum ziceti voi cu un pachet de 4-5GB inclusi, odata consumati in luna x, in luna y nu ii primesc iar? Nu stiu ce e scris pe contract. Doar RDS se plateste odata pt toate..tel+CATV+net.

Link spre comentariu

deci sa ne intelegem ai 5 giga trafic daca il consumi ti se reduce viteza la 128biti descarcarea si 64 biti incarcarea deci nu te taie total o luna de facturare este de la data de 1 la 1 si in fiecare luna primesti 5 giga daca ti consumi sa zic pana in data de 5 pana in data de 1 nu mai ai viteza maxima a retelei ci viteza care ti-am spus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări