Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP 15 W ars???? va rog ajutor .....

naminator2003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

29

• Nemesis

13

• radue

12

• Mircea Bartic

11

Top autori în acest subiect

nu l-am testat dar iti recomand un lucru:ot boxele astea iti trebuie un ampo cam de 200 W RMS in 8 ohmi, 200 pe la THD de max 1%, si un led de clip...leduletul nu prea are voie sa clipeasca...totusi daca vrei sa scoti mai mult ( nu stiu dac as si merita ) incearca un amp de vre-o 250-300 W RMS in 8 ohmi, dar la ala sa nu se aprinda ledul de clip deloc...parerea mea...ca fost utilizator...de hp-15W...

Link spre comentariu

Eu momentan folosesc boxele mele cu hp-15w la vreo 300 de w fiecare . Cand ma mai supar (destul de des , mai ales pe vecini :finga: ) ajung destul de des in zona de clipp , insa nu asa de tare incat sa se simta la ureche . Respectand regula "suficient de tare dar sa nu se simta la urechi distorsiunile " uite peste cateva zile fac un an de cand am cumparat difuzoarele si nu am avut nici o problema cu ele . Cum insa urechea e foarte subiectiva , e bine totusi sa va luati si dupa vu-metru sau/si indicatorul de clipp.Ca fapt divers :finga: asa cum poate ar spune "mama omida" difuzoare sau boxele spun cand le doare ceva , cand e prea mult sau prea prost, si daca stii sa le asculti "soaptele" ai toate sansele ca difuzoarele sa te tina mult si bine :supz:

Link spre comentariu

Foarte bine grait la ultimele 2 randuri...Si si eu recomand, daca folositi putere mai amre pt difuzaor decat puterea specificata, nu intrati in zona de clipping ca dupa aia s-ar putea sa :smt087 :smt088 :smt089 dupa ele...din cate stiu eu daca folositi un amplificator si o boxa corect ( fara ce stiu eu ce reglari extreme si altele ) puteti sa folsiti un amplificator cu o putere dubla fata de cea a difuzorului ( asta este puterea program bineinteles... ), totodata conteaza si calitatea difuzorului si cea a amplificatorului bineinteles, dar intram in offtpoic si se supara Sharky... asa ca propun sa terminam discutia noastra aici...

Link spre comentariu

Am mai intrebat de nusitucate ori... protectie pe amplif am inteles ca tree sa mearga ala bine naiba ...\DA IN JAVRA AIA DE BOXA CE PUN SA O BAG SI IN PRIZA SI SA NU AIBA NIMIC?Sa zicem ca sunt la o ptrecere si vine un cretin si baga firele de la boxa in priza :axe: .... cum o salvez de la fum?

Link spre comentariu

Sa zicem ca sunt la o ptrecere si vine un cretin si baga firele de la boxa in priza :axe: .... cum o salvez de la fum?

aici au baietii dreptate...o mama de bataie pt ala e cea mai buna protectie :smt003 totusiun fel de releu de decuplare in caz de curent continu...dar nu stiu...spr sa nu fi spus o prostie...
Link spre comentariu

Pai partea cu "releu de decuplare in caz de curent continu" ar tine de protectia cc , care se pune in amplificator.naminator2003 foloseste pt cablurile pt boxe , si la statie si la boxe MUFE . Cretini sunt multi si cu mintea creata , insa daca iti pui mufe pe boxe,statie si pe cablurile dintre ele , va fi mult mai greu sa-ti bage cineva boxele in priza . Incearca mufele Speakon , mi se par cele mai bune pt protectia "antibagare in priza" ;sunt ele mai scumpe dar ai mai multe avantaje prin folosirea lor .P.S. totusi tine bata aproape , pt ca nu stii niciodata cand vine vreun terorist cu un cablu care are la capat un stecher (pt retea) iar la celalalt o mufa pereche cu aia de pe boxa :finga: .

Link spre comentariu

Da, stiu...totusi buna ideea, ca sa nu te trezesti ca ramai fara cabluri ( la rupere ma refer, sau smulgere ) foloseste cabluri groase si speakon-uri...

Link spre comentariu

Da stiu bata e cea mai buna solutie....Dar o ptrotectie de curent continuu cu releu? sau alta solutie mai buna? va rog ca de 2 zile cer scheme si numai idei nu primesc....

Link spre comentariu

Un alt pericol pt difuzorul de bas sunt frecvente foarte joase (alea sub 20-30hz ) . Acestea frecvente apar destul de rar in programul muzical insa la fel ca si curentul continuu reprezinta un real pericol pentru difuzoare . Solutia : un filtru high-pass (trece sus) cu o panta de 12 sau 18db/octava reglat pe la 30-35hz .Ai grija sa nu bagi semnal distorsionat (sau nu foarte distorsionat) in boxe , ca iar ai sansa sa le arzi .Si bineinteles sa nu legi boxele la o statie care scoate mai mult de 350-400w/8 ohmi . Cam astea ar fi pericolele (daca mi-a scapat vreunul - desi nu cred- astept sa fiu completat) .Oricum te sfatuiesc sa citesti macar in mare posturile mai vechi ; sunt multe de invatat :yawinkle: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări