naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 totusi cum se desface? ce as putea sa stric in el? si asa e terminat ......................cum naiba se desface membrana... Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 BIne ma pushtiulica :weedman: O dam in extrema cealalta :rolleyes: , tare greu de multumit mai sunt :smt003 .Pai daca iti cumperi recone kit-uri ai putea pur si simplu taia cu un cutter ceva suspensia membranei si spiderul , dezlipesti firele leonice de la borne , cureti de resturi locul unde erau lipite suspensiile si spider-ul de sasiu , si asa teoretic ce a ramas din difuzor e gata sa primeasca "transplantul" cu recone kit.Daca vrei totusi sa nu distrugi membrana poti incerca sa dezlipesti suspensiile acesteia cu ceva diluant . Nu stiu daca o sa mearga dar poti incerca . Cam asta ar fi de facut . Poate nu pare prea greu , dar pt asta trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare , atentie si ....CALM :yawinkle: . Deci daca crezi ca te descurci apuca-te singur , in caz contrar dute la cineva mai experimentat , nu de alta dar daca nu iese bine ai pe cine lua de gat :finga: . Glumeam , sunt sigur ca o sa iasa bine ca doar nu e o operatie pe cord deschis :yawinkle: . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 Btw, unde vad si eu componentele difului intr-un tutorial ceva... chiar nu stiu care e spiderul etc.... trebuie taiat la membrana in centrul lui m-am prins asta..... Pana imi iau si recon kit mai e..Si o protectie de cc cam cum arata ? Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Loudspeaker aici vezi cum e construit asa cat de cat... ...ufff mai era undeva mai frumos facut dar nu mai stiu unde. Poate te ajuta baietii. Oricum vezi aici care e spiderul. Dar eu zic sa vezi poate ca stii vreun prieten ceva care a mai desfacut un dif pana acum. Poate se mai poate face ceva din el. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 rdh30flda , sigur se mai poate face ceva din difuzor . Insa eu tot timpul cand rebobinez un difuzor imi fac griji pentru lacul cu care se impregneaza bobina , ma tem sa nu fie suficient de rezistent .Deci se poate rebobina dif-ul si poate iesi chiar bine , dar nu o sa mai reziste la aceeasi putere ca un difuzor nou sau unul reparat cu recone-kit .Si eu stiam undeva un link in care erau explicate f bine componentele unui difuzor .Daca il mai gasesc il pun aici . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 Asa cu difuzorul ii dau eu de cap...tree desfacut etc.....Dar intai as vrea sa stiu daca amplif e de vina sau nu... adica daca merita facut bucati sau sa il mai folosesc. Adica se poate ca asta a mers 12 ore in continuu la o petrecere pe un radiator cat 2 palme de ale mele.... deci 2 integrate... pe radiatorul ala... Au mers perfect atunci se poate ca sa se fi intamplat ceva cu protectiile lor?Sa fie ele contrafacute? sa incerc sa fac alt amplificator, unu mai bun si cu tranzistori eventual? eu am traf toroidal de 2 x 26 V 400 W si mi-ar parea rau sa-l las de pomana.... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 Sigurantele de pe traf sunt bune...vad e 70 lei un recon kit... Asta sa zicem ca o accept cu greu... ca e ars diful... desi...cum se desface ? sa vad ce e in interiorul membranei......Dar amplificatorul ala blestemat... cum ar putea sa scoata continuu pe iesire? de la ce ? din ce cauza...si totusi se poate sa fie vba de integrate contrafacute.... cum acu o sapt a mers cu acelasi montaj si acu a iesit fum din ea...naminator verifica punctul de GND de la alimentare daca nu cumva are o lipitura proastakiturile de reparatie nu sunt ata de greu de montat, cu putina rabdare te descurci Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 E bun punctul de GND.... Vreo sugestie de alt amplif tot la +- 35 V sa mearga daca ar fi.... ca sunt satul de mizeriile astea de 7294 Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 la 2x37V nici nu ma mir ca a facut prostii , aia e tens de alimentare pt sarcini de 16 ohmi nu de 8 Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 Dap Vasile mi-a zis mai de mult ca daca il racesc suficient nu o sa am probleme.... Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 Pai si un radiator cat 2 palme mie mi se pare cam putin,sau aveai si ventilatoare pe el ? Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 Daca iti crapa ampliful nu prea isi mai revine.probabil ai lipituri proaste pe undeva si cand il misti iti scoate c.c. pe iesire. Alimentarea e prea mare si cresti puterea disipata peste limitele admise.Sa zicem ca daca pui muzica nu stresezi asa tare amplificatorul dar oricum esti peste limitele recomandate de producatori. Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 Pai m-am cam saturat de amplificatorul asta... o sa fac unul pe tranzistori.... Cine are recon kit pt hp 15 W.. eventual sa le poata trimite si prin posta?o sa il desfac intai sa ma uit in el.... Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 3, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2006 Pai m-am cam saturat de amplificatorul asta... o sa fac unul pe tranzistori.... Cine are recon kit pt hp 15 W.. eventual sa le poata trimite si prin posta?o sa il desfac intai sa ma uit in el....Oricum poate ma ajutati la postul de la amplificatoare, sunt in cautarea unui amplif cu tranzistori bun pt un HP 15 W Si CE PROTECTIE AR TREBUI SA AIBA O BOXA CU HP 15 W ca sa nu mai am griji cu ea ca s-ar mai arde vreodata nici daca o bag in priza ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 ptotectia trebuie sa fie la amplificator nu la boxacauta o schema de protectie la CCkit am eu, dar nu trimit prin posta sub nici o forma pt ca ajunge terci la tine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum