naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Am doua boxe cu HP 15 W si astazi ca de obicei am dat in ele cu ampliful cu 2 tda 7294 in punte...si uite nu-mi explic cum a iesit fum din ele..,,,, adica din bass, din hp 15 W.... membrana acu parca si-a pierdut suspensia.... adica cand apas pe ea harsaie si freaca de ce o fi pe acolo, dar inca se mai aude...chiar nu-mi explic cum au mers altadata si acum....pls help Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Poate ai dat cu prea multe distorsiuni in boxe (ai lasat amplificatorul mult timp in clipp) . Masoara la iesirea amplificatorului si vezi sa nu ai tensiune mai mare de +/-100mV . Poate incintele au suferit vreun soc mecanic si s-o fi deformat sasiul .In situatii din astea e bine sa povestesti pe scurt ce ai facut cu boxele de ieri si pana azi (adica ultimele ore inainte de incident ). Oricare ar fi fost cauza , stiam ca in tara sunt recone kit-uri si pt hp-15w .P.S. chiar da te rog mai multe detalii , cum ai reusit sa-l arzi . Tu esti primul de care aud ca si-a ars hp-urile . Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Din ce ai spus tu..reiese ca bobina este distrusa/arsa/sau intreruptaSe aude doar cand apesi pe membrana? Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 Am masurat acum.... cred ca si multimetrul meu e cam diliu ca nu prea are cum... masor in cc si zice 80 V pe iesire... masor in ca si zice 150 V pe iesire desi greu de crezut ca nu ma pisca deloc.... repet se poate sa fie multimetrul meu de vina...De acu o sapt pana azi cand le-am avut in fata boxele au fost carate cu masina cateva ore.... dar nu cred sa fie vreo problema pt ca nu e deformat nici de cum sasiul, iar sita era pusa..... adica ele sunt neatinse.... totusi nu imi explic cum atunci a mers si acum nu merge... si amplificatorul la fel...A iesit fum destul din ala pana sa imi dau seama cred eu.... daca ii dau semnal direct din placa de sunet se aude in el... dar infundat... apas pe membrana si e ca si cum ai freca 2 cartoane... nu mai e flexibila... se freaca de ceva inauntru....Daca se ardea nu era normal sa se intrerupa sarma inauntru.... adica sa nu se mai auda absolut nimic...e foarte dubios si greu de crezut..............later edit: difuzorul masurat acum are 6,7 ohmi Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Daca ai peste cateva sute de mV la iesirea amplificatorului (si tu ai zeci de v) inseamna ca amplificatorul e defect si a tras dupa el in groapa si hp-urile :axe: . Avand tensiune continua pe bornele boxelor bobina hp-ului s-a incalzit pana a iesit fum din ea . Acum ce auzi frecand cred ca sunt niste spire dezlipite de pe carcasa .Concluzia : pune pe viitor protectie CC pentru difuzoare la iesirea amplificatorului.Eu nici acum nu am protectie cc la amp dar si cand plec la baie opresc amplificatorul tocmai pentru a nu pati ce ai patit tu :smt003 . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 pai si pt difuzoarele alea nu se mai poate face nimic?sunt defintiv terminate? ca am mai intrebat si altii mi-au zis ca nu am nevoie de protectie la bass... la inalte am poliswitch..,..sper ca nu sunt definitiv terminate..... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Nu ti-a iesit membrana puternic afara?? Nu ai auzit un bubuit si un zgomot? Acelasi efect poti obtine daca pui o baterie de 9v pe bornele difuzorului.. PS: amplifu mai merge? nu s-au dus finalii? Ca deobicei atunci cand ti se duc finalii pe un canal, iti baga tensiune in boxe. Concluzia : pune pe viitor protectie CC pentru difuzoare la iesirea amplificatoruluiFa ce zice nea Nemesis :smt006 Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 sper ca nu sunt definitiv terminateNumai bobina e frigaruie..in rest e ok :goodman: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 a facut brum tare ca de obicei cand e intrarea in aer..de fapt mai tare decat de obicei..nu s-a ars nika la amplifala tot merge.... e cu 2 tda 7294 in punte.....Si exista sansa sa repar bobina? btw cum se desfac hp15 w? Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Ce-i care ti-au zis ca nu e nevoie de protectie pt bas se refereau doar la cazul in care in incinta intra curent alternativ (deci cand statia e buna) . Protectia de cc de care ziceam eu tine de amplificator si se monteaza in acesta . Solutia cea mai buna pentru reparat difuzoarele este sa cumperi recone kit-uri (ansamblul format din suspensie , membrana , spider , bobina , fire leonice toate lipite intre ele din fabrica ) . Scoti din difuzoarele defecte membrana , cu tot cu suspensii , bobina arsa si firele leonice, si apoi montezi in loc recone kit-ul (bineinteles centrare si lipire) si difuzoarele vor fi ca noi . Pretul unui recone kit de hp-15w e aproape jumatate din pretul unui difuzor nou . Daca te intereseaza varianta asta cu recone-kit-ul spune de unde esti ca sa vedem de la cine poti cumpara mai usor recone kit-urile .Ai mai putea sa incerci o rebobinare , dar eu unul nu te sfatuiesc sa faci asa ceva , in primul rand pentru ca nu gasesti nicaieri adeziv pt bobina la fel de bun ca cel folosit de producatori :yawinkle: . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 Sunt din Rosiorii de Vede, Bucuresti de pe aici.... O sa incerc sa vad ce pot sa fac....Dar nu imi explic cum au putut sa faca asa ceva integratele care pana acum au mers bine mersi..sa scoata cc... exista recon kit pt hp 15W?.... cineva mi-a zis ca nu..doame ajuta sa rezolv si pe asta... ca am muncit atata la boxe... si nu imi vine sa cred... si care e cauza... tot nu stiu... Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Cum adica , amplificatorul ala ba merge ba nu merge ? Trebuie sa fie ceva in neregula cu el daca face fitze din astea . Vezi poate este pe undeva vreo siguranta arsa pe vreo alimentare . Daca esti de prin Bucuresti ia legatura cu userii Vasile si DJ DNA ; ei cred ca te pot ajuta cu recone kit-urile . Ce zicea acel cineva , ca nu sunt recone kit-uri pt hp-15w ? Ia uita-te aici http://forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=735 Ce te miri asa , orice e facut de mana omului se poate strica :smt005 . Bogdi , nu sunt asa de batran sa-mi zici "nea" :weedman: . De fapt nu cred ca o sa-mi placa niciodata formula asta de adresare . Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 BIne ma pushtiulica :weedman: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Iulie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2006 Sigurantele de pe traf sunt bune...vad e 70 lei un recon kit... Asta sa zicem ca o accept cu greu... ca e ars diful... desi...cum se desface ? sa vad ce e in interiorul membranei......Dar amplificatorul ala blestemat... cum ar putea sa scoata continuu pe iesire? de la ce ? din ce cauza...si totusi se poate sa fie vba de integrate contrafacute.... cum acu o sapt a mers cu acelasi montaj si acu a iesit fum din ea... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 Nu recomand sa repari tu difuzorul.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum