Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator lacuit

catabest24

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catabest24

3

• gauss

2

• q_acdc

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Sa-l desfaci ... daca e lacuit , acetona , dupa care il ciocani cu latul ciocanului , mai bine prin intermediul unei bucati de lemn tare sau plastic , sa nu nituiesti tolele ... mai sint metode , apa fiarta , cuptor , numai sa-l lasi mai " in singe " , sa scape carcasa ... cred ca mergea sa postezi la transformatoare de retea ... daca e ferita , rasol ... adica fiert ... s-a descris procedura in mai multe topicuri cu surse ... daca e cu tole , vezi sa nu fie sudat ... flex cu pinza de retezat si la reimbinare sudura in argon si meserie ...

Link spre comentariu

E chin mare cu astea lacuite.....m-am chinuit 2 zile sa desfac unu si n-am reusit decat sa-l fac varza.Oricum eu nu prea am rabdare si poate de aia....picura pe tole nitro-diluant in timp ce incerci si poate reusesti. Sacrifica dupa cum spun colegii primele tole ca nu e nicio problema.Daca reusesti sa scoti 3 tole, restul ies usor.

Link spre comentariu

Transformatoarele impregnate in rasina epoxidica se desfac daca sunt incalzite la 90 grade. La aceasta temperatura rasina se inmoaie si se pot dezlipi tolele una de alta. Neajunsul este ca trebuie facuta operatia la aceasta temperatura, cu manusi, ca sa nu te frigi. Incalzirea trafo trebuie facuta controlat ca sa nu distrugi carcasa (daca este din plastic). Pt acasa poti adopta urmatoarea metoda. Montezi pe tolele trafo un termometru cu domeniu de cel putin 150 grade (trebuie sa faca cotact termic bun), scurcircuitezi toate secundarele si ii alimentezi primarul la o tensiune variabila fara a depasi curentul nominal (am inteles ca trafo este functional). Trafo se incalzeste si cand ajungi pe la 80 grade incepi sa micsorezi putin cate putin tensiunea pe primar ca sa nu depasesti 90 grade. Acum se poate incepe desfacerea tolelor din partea opusa termometrului. Dupa ce ai desfacut primele 5-6 tole poti deconecta primarul trafo de la tensiune. Atentie cand scoti primele tole sa nu te curentezi. Cel mai bine este sa alimentezi primarul trafo de desfacut printr-un alt trafo separator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări