Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soba ulei ars masina cu contur de apa

cusnir

Postări Recomandate

Vizitator Costel Macovei

Cu ati modificat soba?

salut soba e facuta de tine sau e cumparata am si eu o soba facuta dintro bucata de teava de 300 si un arzator cu alimentare prin picurare si vreau so transform pe ulei ars am vazut cateva filmulete pe yotube si mi sa parut interesant 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Costel Macovei

salut soba e facuta de tine sau e cumparata am si eu o soba facuta dintro bucata de teava de 300 si un arzator cu alimentare prin picurare si vreau so transform pe ulei ars am vazut cateva filmulete pe yotube si mi sa parut interesant 

uitati aicihttps://www.youtube.com/watch?v=jrfcJ_X4qK4https://www.youtube.com/watch?v=Na9ORhYjvJU

Editat de Costel Macovei
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ca tot vine iarna... sa trezim putin topicul. Ce ati mai mesterit peste vara ?

Eu am intrat in posesia unui ventilator de centrala pe gaz. Are o putere de suflu destul de mare. Iarna trecuta am folosit un uscator de par.

Vreau sa modific soba sa injectez aerul de sus, mi se pare arderea cea mai buna. Dupa ce am vazut diferite filmulete pe youtube... la rusi. Parca a lor sant mai ok ca si cele din sua.

Link spre comentariu

Am inceput confectionarea unei centrale de apartament ,de mare putere pe baza uleiului ars. Inaltimea serpentinei  (duble) este de 1 metru teava cupru diametrul de 15 mm. Urmeaza sa o montez in butoiul de otel si sa torn cimentul pe langa serpentina. Voi reveni cu detalii si rezultate. In total sau folosit 4 tevi de cupru a cate 4 metri fiecare.

Link spre comentariu

"Atata" inseamna consumul pe care il ai, si banuiesc ca depaseste 10L pe saptamana.

Partea cu rentabilitatea deriva din cat de usor procuri necesarul de ulei. Sunt de acord ca daca e gratis e gratis, dar eu doar ma intrebam de unde se poate lua atata ulei constant ?

Rentabil este si faptul ca merg in pompa si-am cumparat. Dar daca as avea niste vecini care au atata ulei incat da pe afara...fireste ca e mai Rentabil. Deci. Intrebarea era cum gasesti atata cantitate free ? Si mai ales constant ?...

PS: fiecare se descurca cum poate, dar se poate oare generaliza o rentabilitate in cazul asta ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pentru aureliu67: Prima data am incercat arzatorul lui gustibus, care se potriveste mai bine pentru a-l monta in centrala termica, si nu mi-a reusit din cauza unor informatii lipsa la inceput ( de genul - ulei preincalzit la o temperatura mare, duza pentru pulverizare, pozitia duzei pe traseul aerului etc.). Apoi am incercat si , zic eu, mi-a reusit arzatorul realizat de 300-turbion de pe forumul softpedia. Link catre primul mesaj http://forum.softpedia.com/topic/465932-folosirea-uleiului-uzat-la-incalzire/page__st__594?do=findComment&comment=14570408Aceasta este schita cu arzatorul construit de minepost-192126-0-36792900-1414613198_thumb.jpg

Cam din martie 2014 n-am mai facut nimic la el desi in fiecare weekend ma uit la arzator si ma gandesc ca trebuie sa-l definitivez.

Referitor la arzatorul - centrala te sfatuiesc sa-i faci ardere inversata - daca poti si merge. Adica sa bagi caldura-gazele fierbinti pe sus si sa iasa racite pe jos. In acest fel cred ca temperatura gazelor la iesire ar putea fi cu cel mult 10 - 15 grade mai mult decat temperatura apei la intrare ( intrarea apei banuiesc ca va fi pe jos si iesirea apei pe sus).

O alta propunere, luata de pe forumuri cu sobe, ar fi ca , daca vei reface acea "centrala" , in loc de ciment sa torni "samota" sau altceva de genul acesta care sa reziste fara probleme la temperaturile mari generate de arzator si, in acelasi timp, sa imbunatateasca arderea. Cimentul , daca este ciment normal, va fi afectat foarte repede de temperaturile inalte de ardere.

Astept sa vad cum si ce iti iese. Sa faci poze, ca eu nu am facut nicuna din cauza temperaturilor de afara si a faptului ca eram murdar de ulei ars  pe maini.

Editat de grifonul_alb
Link spre comentariu

Am inceput confectionarea unei centrale de apartament ,de mare putere pe baza uleiului ars. Inaltimea serpentinei  (duble) este de 1 metru teava cupru diametrul de 15 mm. Urmeaza sa o montez in butoiul de otel si sa torn cimentul pe langa serpentina. Voi reveni cu detalii si rezultate. In total sau folosit 4 tevi de cupru a cate 4 metri fiecare.

Fara suparare, dar de ce "de mare putere" caci un apartament chiar daca are vecini neincalziti nu depaseste un necesar de 5-7 kw.

4 x 4 ml de CU 15 mm pozitionati in zona arzatorului ar putea intr-adevar capta undeva la 7-8 kw, asta daca se doresc temperaturi in jur de 120-130*C pe "cos".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări