Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Galactic 21G180

doru tv

Postări Recomandate

Voi incerca să schimb cuarțul ( cu toate că de când repar TV-uri , nu am găsit niciodată cuarț defect . Dar știu că se pot defecta ) . Am incercat cu tastatura deconectată . Nicio schimbare . 

A fost defectat de fulger , așa că mă aștept la orice . Nici eu nu am găsit procesoare defecte , de când repar TV-uri , dar ăsta prea este ''mort'' . Nu ''schițează'' nimic ...

pai daca a fost fulgerat , de ce te mai chinui acolo este 101% procesor defect si selector , acum depinde pe unde sa produs tragedia prin retea 220v sau cablu? ai gasit sursa moarta? daca sursa a fost terminata in multe cazuri scapa procesoru

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

16

• Florinel TV

10

• MifTy

7

• dan cod

7

Top autori în acest subiect

Dacă spuneai de la început că a fost trăsnit, era mai simplu.....ia un șasiu universal de 21 Inchi de la mivarom și l-ai rezolvat. Un procesor nou ajunge la jumătate din prețul plăcii, nu cred că merită deranjul...păcat că ai mai băgat deja bani în el. Un şasiu nou costă circa 120 Lei cu transport cu tot, practic ai un televizor nou, şasiul vine cu telecomandă cu tot.

Aveți dreptate . M-am gândit la varianta asta, să-i schimb placa  , după ce am verificat dacă are procesor TDA11126PS la Mivarom . Se pare că nu au acest tip de procesor . Doar TDA9351 . La TDA11126PS nu-i găsesc nici datasheet-ul . Totuși , cred că l-aș găsi pe vreun site , sa-l cumpăr , dar cum spuneati si dvs. , este mai mare deranjul ...

Am verificat si cuarțul , și se pare că nu există semnal la bornele lui . Tensiunea pe pinii procesorului la care se conectează cuarțul , este aproape zero volți (câteva zeci de milivolți  cc) . Incă un indiciu că este dus procesorul .

Link spre comentariu

pai daca a fost fulgerat , de ce te mai chinui acolo este 101% procesor defect si selector , acum depinde pe unde sa produs tragedia prin retea 220v sau cablu? ai gasit sursa moarta? daca sursa a fost terminata in multe cazuri scapa procesoru

Sursa a fost funcțională , dar poate că a fost reparată de depanatorul la care a fost dus TV-ul inainte sa ajungă la mine .Clientul nu știe ce a făcut celălalt depanator . Se văd ''intervenții'' in sursă , dar nu stiu sigur daca au fost efectuate de cel care a incercat să-l repare inaintea mea , sau mult mai inainte . Voi intreba clientul de cate ori a fost dus TV-ul la reparat , cu toate că este destul de clară problema si nu prea mai are rost sa fac ''investigatii'' . Alt procesor sau altă placă , asta este solutia . Deja m-am deranjat prea mult cu TV-ul ăsta . Am reparat TV-uri defectate de fulger și nu am găsit la niciunul defect procesorul . Intradevăr , defectiunile erau localizate in sursă .

ce telecomanda are acest tv?

Nu știu , nu mi-a adus si telecomanda ...

Link spre comentariu

Daca e de la fulger,e clar!Procesorul a ajuns"în loc cu verdeață" :rade:

Ăsta , foarte probabil acolo a ajuns :-) ... Totuși , nu  este o regula ca la toate TV-urile defectate de fulger sa se ducă procesorul ...

Am intâlnit un caz care m-a amuzat ,cu un TV  Eurocolor sasiu  11AK30 cu sursa defectată de fulger in Proporție de 80% .Printre componentele care nu se defectaseră  era și SIGURANȚA :-))) . MOSFET ars , driver  ars ,optocuplor ars , doua diode din punte arse , rezistenta de putere in serie cu puntea arsa , etc ... siguranța nu avea nicio treabă ,era intactă :-))

acolo merg proc. din seria TDA 93XX...dar trebuie pentru modelul gasit si memoria scrisa cu dump-ul aferent.

Am verificat pinout-ul lui TDA9351 cu cel al lui TDA11126PS  , si nu corespund la pini , cu toate ca au acelasi numar de pini . Initial m-am gandit la varianta cu TDA9351 . Dacă știti un TDA din seria 93XX echivalent cu TDA11126 , poate voi incerca, desi inlocuirea sasiului cred că este solutia mai comodă .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

acolo trebuie pus un soclu si porbat procesoare TDA11105 TDA93xx

Sa va dau doar un exemplu de incompatibilitate la pini . TDA11126PS are intrările de frecventa intermediara IF1 ,IF2 de la filtrul de 38,9 MHz pe pinii 12 si 13  ,pe când la TDA93XX aceste intrări sunt pe 23 si 24 . Poate merge TDA11105 , nu stiu . O sa ma uit in datasheet-ul lui sa compar ...

Link spre comentariu

Și eu m-am gândit că sunt sasie diferite (desi de aseamănă cu THP1008A) , dar nu gasesc schema cu acest TDA11126PS . Se pare că TDA11105 corespunde la pinii , dar nu il găsesc la Mivarom pe site

Da , schema aia cu TDA93XX am găsit-o și eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări