Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Galactic 21G180

doru tv

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

16

• Florinel TV

10

• MifTy

7

• dan cod

7

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Am si eu un tv Galactic 21g180 , shasiu TH-P1008 , echipat cuprocesorTDA9351PS/N3/3memorie24C08Multiplexer 2-bucHCF4052BEProblema ; Nu tinea canalele selectate , atat automat cat si manual . Am schimbat memoria 24c08 si sa rezolvat problema .Acum , la o functionare aleatorie , dispare imaginea , ramanand ecranul albastru . Simptomul apare si pe tv , si pe av .Ce ar putea fi . Va rog . orce sugestie e binevenita .Multumesc .

Link spre comentariu

U1 este constant .U33v este constant , dar de retinut ca si pe av face asa .Uneori dispare si sunetul alteori nu . Dubios rau . Ma gandeam la multiplexoare . Nu am gasit o schema cu configuratia asta . Poate aveti dv .

Link spre comentariu

L-am chinuit in fel si chip , ca ma dus mintea dar nu vrea sa se dea de gol . M-am gandit de prima data la ceva intreruperi pe placa , am insistat si la placa tubului , nimic .Asa merge normal , cat merge . Numai ca......

Link spre comentariu

L-am chinuit in fel si chip , ca ma dus mintea dar nu vrea sa se dea de gol . M-am gandit de prima data la ceva intreruperi pe placa , am insistat si la placa tubului , nimic .Asa merge normal , cat merge . Numai ca......

Memoria ati pus una noua posibil si dumpul care la-ti pus sa difere ceva sai nu-i placa ceva mai incercati cu alt dump iar din meniu inchideti blue screen poate nu mai face defectul mentionat recomandat ar fi schimarea condesatorilor din sursa primar si secundar chiar ieri am reparat acelasi tv cu problema sunetului care disparea si reaparea defect condesator C 507 100uf/400V.
Link spre comentariu

Nu are conector ptr service mod , si nici nu dispun de cele necesare ptr damp .In schimb am deschis meniul service cu , meniu/6483/M .La M1v SLOPE 44---44V SHIFT 13---13V SIZE 15---15V SC 21---21H SHIFT 32---32PROG 1La M2RF AGC 32SHIPINGLa M3BT 75CT 75SCRB 8GB 8RD 32GD 32BD 32La M4OSDVP 26---26OSDHP 8---8OSDBT 8Acestea le-am gasit , si nu stiu daca sant bune , sau care ar putea influenta defectul aratat . Daca poate cineva sa confirme exactitatea lor , ar fi bine . De retinut ca la unele din ele , in momentul modificarii valorilor lor , se poate vedea pe imagine rezultatul instant .Alte pagini nu am mai gasit , poate mai sant altele si nu am stiut sa le accesez .Multumesc .

Link spre comentariu

Am rezolvat prb .Pe barele R, G ,B , se fla cate doi tz BF 422 si 423 (pe placa pcb a tubului) .Pe bara B , tz422 de tipNPN , avea jonctiunea alterata , astfel incat dupa o perioada de functionare , se strapungeau jonctiunile . Procesorul sesiza aceasta , si oprea semnalul R G B .Am descoperit aceasta , in momentul cand am vrut sa vad cu osciloscopul nivelul semnalelor , si daca exista .Acum rastrul are pureci , ca la un tv normal (fara antena) , inainte se facea albastru .Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute .

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Asta este?

Da se potriveste,partial,mici diferente pe sunet,sursa ok.Am schimbat condesatorii toti din BV+ SURSA,pe secundar...si a inviat mortul.Multumiri tuturor care m-au ajutat cu documentatie.

O mica intrebare ce telecomanda se potriveste la acest tv ?

Editat de nationalistu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări