Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Galactic 21G180

doru tv

Postări Recomandate

Salut, am un tv Galactic, model 216180, procesor: TDA9351PS/N3/3, memorie :24C08, sunet: AN17821, cadre: LA78040. Problema acestui tv este ca la comanda ON, prefinalul baleaj orizontala se ambaleaza termic si nu pleaca baleajul orizontal.Am verificat tensiunile pe sursa cu sarcina artificiala bec si sunt relativ bune.Am inlocuit prefinalul linii, totodata si driver-ul si simptomul este acelasi. Care credeti ca ar putea fi problema acestui defect?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

16

• Florinel TV

10

• MifTy

7

• dan cod

7

Top autori în acest subiect

tensiunea de alimentare prefinalul linii este luata din sursa dupa bara de 25v printr-o rezistenta de 270 ohm (R454) iar dupa rezistenta am 1.7v si rezistenta se incinge foarte tare iar pe tranzistorul v433, in baza am 700mv, colector 40mv, la fel de tare se incinge si acest prefinal linii. Ce credeti ca ar putea fi de vina? Mentionez ca am incercat si cu alta memorie. Multumesc

Link spre comentariu

Eu as incepe cu bara de 24V, sa fie redresata si filtrata corect, la fel bara de 8V. Urmatorul pas, schimbare V433 (driver final linii), R454, posibil devalorizata din cauza temperaturii, C414, de verificat prezenta impulsuri in baza tr. driver si, daca a scapat intact T450 (traf.) ar trebui sa mearga.

Link spre comentariu

Cred ca este sasiu PH03.Am acelasi defect (tvul este hyundai),am facut toate verificarile spuse pana acum ,am verificat si in capatul celalalt -semnalul ir,alimentarile proc,cuartul,magistrala-fara rezultat:iesirea hout nu oscileaza,nici macar un impuls.Ramane pe 1v atat in stby cat si dupa comanda on.Mai am o singura posibilitate,sa-i pun alt dump dupa care voi casuna pe procesor.

Link spre comentariu

Dorutv poate imparti problema in doua punand osciloscopul pe iesirea Hout a proc si urmarind ce face in momentul comenzii on:daca nu misca deloc atunci nu are sens sa se insiste in partea cu driver si fl.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări