Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

arcus-ts-600 versus magnat-vector-6

Vizitator orlandobarbulescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

4

• hpavictor

3

• emola

3

• Luca

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

TM-95, TS-100 samd (la TS-100 sunt 3 variante numai una suna ok, cea cu deschiderea in fata jos).

VA multumesc dl Ianush.

O ultima intrebare:

Ce anume ati inteles cand ati folosit termenul samd?

Poate detaliati!

Link spre comentariu

Seriile TM x6 si x8 au doua probleme - se ard tweeter-ele iar adezivul din bobinele woofer-elor topeste emailul. Ar mai fi si altele care tin de proiectare (gauri la 500 si 2000 hz, lungimea de unda a ft medie/tw mai mica decat distanta dintre centrele acustice la tm-86 si tm-66, evidentierea break-up-ului in raspuns, ordin 1 electric etc.). Avantaje: incinte si woofer-e solide. Am "operat" un tm-86 si un tm-98, restul lectura pe hifi-forum.de.

Link spre comentariu

Am avut TM69 si confirm buba pe la 2-2,5Khz . Am crezut initial ca avea legatura cu electroliticii imbatraniti . Cu tweeterele nu stiu ce sa zic: la ale mele erau in stare buna .Banuiesc ca cedeaza daca le chinui cu semnal distorsionat.

Link spre comentariu

Ce anume ati inteles cand ati folosit termenul samd?Poate detaliati!

Am ascultat mai multe modele, dar nu imi amintesc EXACT toate. Mai erau un model standfloor care mie personal mia placut, dar nu sunt sigur ce model era.Nu imi place termenul "detaliati", este copyrighted hpavictor. Sorry! :rade:
Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu

Domnule lucaionut ați ascultat arcus tm 69?Puteți detalia alegerea dvs?Multumesc.Dle hoitu1983, difuzoarele din boxele arcus recomandate de de lucaionut sunt bas WIFA C20WH, medii, PHILIPS ad4060, si inaltele WIFA D25Asa ati avut si dvs sau dif de medii este schimbat? Multumesc

Link spre comentariu

Lasa-l pe Ionut in pace ca el "stie" din poze + ghicit in magneti si sasie turnate. DA, acela este difuzorul de medii original. (AD4060)In colectia de poze a lui Ionut sunt si citeva poze cu ele desfacute,filtrele si schema lor (provin de la mine)O buba a lor e exact acel difuzor Philips la care se macina suspensia. Orice alta suspensia montata ai modifica parametrii si e pa-pa treaba (daca exista niste pretentii desigur)

Link spre comentariu

Am avut TM69 si confirm buba pe la 2-2,5Khz . Am crezut initial ca avea legatura cu electroliticii imbatraniti . Cu tweeterele nu stiu ce sa zic: la ale mele erau in stare buna .Banuiesc ca cedeaza daca le chinui cu semnal distorsionat.

Nu e greu sa le arzi mai ales ca au fs aproape de 2k si taiate la 4k in unele variante (TM-86, TM-66), la 2,5 in altele (TM-x8) si 3,5 (TM-69) cu ordin 2 ... Ideea este ca nu prea vin cu tw intacte iar daca sunt ok, e stresul pe ele cat casa. La TM-98, am aplicat un 4 acustic la 3k cu notch pe fs iar la TM-86 le-am schimbat cu xt25. In privinta mediilor, asa cum sunt filtrate de producator, nu au nici o legatura cu hi-fi.
Link spre comentariu

... cum spuneam, un tw functional din arcus TM-86 care "canta" in bobii lui, insa graficul de impedanta era sarma, asa ca l-am deschis si am gasit primele spire lipite de intrefier. In concluzie, sunt tot mai departe de ideea de sh.Imi cer scuze ca i-am stricat topicul lui Orlando.

post-23470-139829565796_thumb.jpg

post-23470-13982956581_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am avut de la arcus urmatoarele modele: TM-65 , TM-95 , AS3 , AS5.Cele cu AS sunt mai noi, mi-au placut la ele difuzoarele seas cu parametri destul de buni, filtre cu condenatori MKP Philips insa cutiile cam subtirel facute (pal cu densitate mare acoperit cu autocolant)Cele din seria TM au cutiile facute "fara moarte" , din pal cu densitate mica laminat, basii VIFA si medii ITT la TM-65 si Philips la TM-95 destul de frumoase insa tweeterele SEAS prezente pe ambele modele cam slabute/depasite. Iar filtrele foarte slab realizate la ambele modele.Se gaseste in situl din semnatura mea poze cu interioru lor.

Link spre comentariu

... au cutiile facute "fara moarte".

fanta este vulnerabila la vibratii, panoul superior fiind subtire si dispus pe aproape toata adancimea. basca distanta pana la bas ~ 0 > fara fonoabsorbant / rigidizare. as au peretii de 15 mm fix cat pocnitorile de supermarket.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări