Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda half bridge - driver IR2110

ofilip

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Va rog sa aruncati o privire pe schema atasata si sa imi spuneti daca functioneaza sau nu,inaite de a o face si practic.Simularea nu am putut sa o fac deoarece eu folosesc Orcad 9.2 si nu am gasit niste librarii bune pentru 6N137 Si Ir2110.Am si cateva intrebari. Legate de IR2110, in special despre alimentarea de tip boostrap, am citit o gramada pe aici pe forum, dar nu am gasit ceva concret.Mentionez ca semnalele care imi vin de la microconroller au 100khz factor de umplere de 30%, si au fost inversate pentru a imi ajunge la mos-uri cum imi doream eu.Pe mos-uri inca nu stiu ce tensiune le voi aplica, dar iesitea va fi conectata la un circuit LC serie -paralel. Schema a fost realizata in functie de ideile mele, si datashit-uri.Multumesc anticipat

proba.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ofilip

10

• RockDok

6

• Dr.L

2

• Vlad Mihai

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu vad rostul opto, IR se poate ataca direct cu comanda sau IR poate dispare daca folosesti opto de viteza cu iesirea in contratimp gen HCNW3120.

De asta am si apelat la forum. Doream o separare galvanica intre microcontroller si partea de forta, nu stiam ca IR-ul indeplineste si aceasta funtie. Nu m-am gandit ca este un asemenea optocuplor (proprietati), iar IR2110 are si pinul de shutdown, care poate fi folosit ca protectie. Dar pot lasa doar protectia de la microcontroller ( sa imi suspende semnalele daca curentul imi creste peste o anumita valoare) Multumesc mult pentru sfat. Caci IR-ul asta mi-a scos peri albi cu calculele lui pt. boostrap, mai ales ca tensiunea pe MOS-uri am de gand sa o fac sa fie variabila in functie de temperatura ce o citeste un senzor de temperatura.
Link spre comentariu

mai ales ca tensiunea pe MOS-uri am de gand sa o fac sa fie variabila in functie de temperatura

Tensiunea de poarta?Eu nu cred ca-i cazul sa te complici asa de mult. Spun asta, bazandu-ma pe faptul ca n-am mai auzit de asta pana acum (adica n-am intalnit abordarea asta in diverse surse calumea, desfacute pe forum)
Link spre comentariu

Nu, nu pe poarta (comanda). Variabila va fi tensiunea care care va alimenta semipuntea. La iesirea semipuntii voi conecta un circuit LC serie trece banda si inseriat cu acesta va fi un circuit LC paralel - care va fi acordat cat mai aproape de frecventa de comanda a semipuntii. Folosind circuitul LC serie (trece banda ) scap de snubber. Dupa amiaza poate am timp sa atasez o schema a ciruitului de sarcina LC serie-paralel si niste simulari cu tensiunile pe intrare si iesire.

Link spre comentariu

Salutare tuturor. Va rog sa aruncati o privire pe schema atasata si sa imi spuneti daca functioneaza sau nu,

cel putin din cauza D1 ,nu functioneaza,pune-o inverssi masele par aiurea
Link spre comentariu

Salutare tuturor. Va rog sa aruncati o privire pe schema atasata si sa imi spuneti daca functioneaza sau nu,

cel putin din cauza D1 ,nu functioneaza,pune-o inverssi masele par aiurea
Poate ca nu este modelul care trebuie si, trebuie una rapida. Dar de pus este pusa bine, conform datashit-ului.
Link spre comentariu

Eu folosesc 0.1 - 0.22 micro / 100V, cind vine cheful de calcule se pot cauta si alte valori. Undeva am citit ca trebuie sa fie minim de 10 ori mai mare decit capacitatea poarta-sursa.

Link spre comentariu

As mai pune 4k7 intre poarta-sursa. 1N4148 paralel cu cei 10 ohmi care ajung pe poarta, catodul catre IR. Schema ar fi simpla, realizarea traseelor este cea care hotaraste daca o schema buna merge sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări