Vizitator ge[]rge18 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 sal baieti! vreau sa imi fac un subwoofer cu 2 dif in aceeasi incinta . vreau sa imi spuneti ce dif sa folosesc si modelul carcasei precum si programul cu care voi calcula volumul incintei in functie de parametrii ts ai dif. asteptopiniile voastre. va multumesc! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 2, 2006 Partajează Postat Iulie 2, 2006 1. zii cati bani ai 2. alege diametrul difuzoarelor3. alege firma (asta in functie de bani)4. alege puterea5. zii cum va fi folosit acest subwoofer.... si lista poate continua Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 difuzoare la 30 cm diametru sau chiar si mai mari. buget 4 milioane. cum ai crede ca e mai bine unul mai mare la 40 cm sau 2 la 30 cm fiind de aceeasi firma??? incinta sa fie deschisavreau sa scoata in jur de 200-300 w rms . ceva de putere. si de firma bineinteles. vreau si programul acela sa calculez vol Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 3, 2006 Partajează Postat Iulie 3, 2006 asta e gratis si e foarte bun: http://www.linearteam.dk/default.aspx?download=winisd nu o sa-ti tb mai mult. Dar ai grija sa introduci toti parametrii care sunt oferiti de producatorul difului. iei 2-3 pdf-uri de acolo si bagi datele in program. te joci oleak sa vezi si tu care ii treaba cu programul si dupa aia vezi si ce difuzor iti doresti . E un exemplu de site. Daca ai acces la mai multe oferte e mult mai bine, cumperi stapan pe situatie edit 2: http://www.danmarx.org/audioinnovation/theories.html uite aici ca sa vezi si ce tip de incinta sa alegi. aaaa inca ceva. De vrei 2 difuri in aceeasi incinta???? sunt doar 200W, cu 2 buc. se poate sa iesi mai scump, sau poate vrei sa faci un push/pull cu 2 difuri? modificat de snake: regulamentul nu prevede reclama la alte siteuri cu aceleasi produse ca si siteul care este gazda forumului...asa ca atentie pe viitor... :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 ma scuzi, ma gandeam sa il dau si pe asta, dar am dat la intamplare un site la care aveam eu bookmark. Oricum ideea era sa se obisnuiasca putin cu programul. Link spre comentariu
radue Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 nu-i bai dar sper sa nu se mai repete... Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 cum adica push/pull ???? nu ma intereseaza daca e sa il fac cu 2 sau cu 1 dif, ci vreau sa se auda bine si sa fie de putere dif bineintles. acasa am doua boxe la 100w rms chinezesti cu 30 cm diametru si sunt cat de cat multumit pe o statie de 2x100 w. vreau ceva mai serios numai pe bass.ma gandeam la un dif de putere la 40 cm diamtru de firma bineinteles. multumesc mult pt program. usor usor il invat.incinta o vreau deschisa cu un port. crezi ca se aude mai bine cu dif in interiorul incintei asa cum am vazut in site dat de tine??? Link spre comentariu
radue Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 adica 2 difuzoare montate cu fata unul spre altul si legate in antifaza... Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 push-pull adica in momentul in care membrana unuia iese inafara, membrana celuilalt intra inauntru. Link spre comentariu
LUCI Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 ai grija sharky sa nu inteleaga gresit.ca daca pune ambele difuri cu fata(sau spatele)in cutie si le leaga in antifaza o fi naspa rau de tot.(am zis numa sa nu se incurce ca am vazut ca nu e inca foarte sigur ce vrea sa faca).Le lega in antifaza dar un difuzor o sa fie montat cu fata in incinta iar celalat cu spatele. Link spre comentariu
radue Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 Uite aici: in prima parte a imagini este vorba despre o incinta normala, cu 2 difuzoare legate in serie/paralel iar in a doua parte este vorba despre o configuratie push-pull la o incinta cu difuzoarele montate izobaric ( celelalte 2 imagini ) sper ca intelegi :smt001 Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18 Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 am vazut schemele. vreau totusi ceva mai simplu si eficient.ma gandeam sa las un dif afara si unu in interior prin labirint. dar trebuie sa ii calculez carcasa perfect, altfel o dau in bara. asa ca trebuie sa ma ajutati plzz. in primul imi ziceti cam ce difuzoare sa cumpar de firma side putere cu dubla bobina daca se poate???? Link spre comentariu
radue Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 Deci tu vrei ceva de genul membrana pasiva ?ca altfel nu inteleg... Link spre comentariu
LUCI Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 nu iti recomand sa te complici in halul asta mai ales ca esti incepator(cred)Deci fa un basreflex sau maxim un band passRezultatele o sa fie foarte bune daca iti alegi un dif care sa se potriveasca pt nevoile tale Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 eu inteleg ceva de genul 1bad pass+1bass reflex in care un dif e pe bass reflex direct iar altul mai trece printr-o incinta (4th order + bass reflex). te complici si nu iese treaba buna. Mai simplu un bass reflex ca are si randament mare. Iti spun eu ca mai bine te loveste puternic un bass la 40 Hz, decat sa auzi in soapta unul la 30. Mai ales daca esti multumit de boxele chinezesti (intr-o anumita masura), nu merita sa te complici sa faci transmission line sau altele. Nu te uita ca pe boxele tale scrie ca sunt 20-20000 Hz (presupun) ca nu e asa deloc. Daca poti sa dai din winisd sa genereze semnal la 30-50Hz ai sa vezi daca iti mai trebuie sub 40Hz (ai icon acolo: signal generator->output mode: fast sweep si dai de acolo si frecventele). Daca boxele tale nu mai scot nimic nici sub 50 HZ asculta la altcineva ca sa vezi ce iti doresti ;) PS: http://www.danmarx.org/audioinnovation/theories.html aici vezi ce e transmission line push pull sau altele ( iti mai trimit odata pagina ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum