Vizitator F_ioan Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Schema am luat-o dintr-o carte (pdf) de Tony R. Kauphaldt( vol 2 cred de pe scribd.com) . Si aveam dilema ca de ce nu merge curentul si pe acolo? Cum "decide" sa o ia doar prin intrerupator? Nu doar teoretic ci si practic ce se intampla. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Nu mi se pare normal sa mi se stearga mesajele devreme ce nu am insultat/jignit direct pe nimeni, dar nu mai conteaza, fiecare face cum i se pare mai bine, evident moderatorii nu-s imuni. Revenind la subiect, am zis asa: -Teoretic: vorbindu-se de situatia idealista in care rezistenta parazita intrerupatorului nu se poate estima si se presupune a fi zero, curentul I2 este zero; -Practic vorbindu-se de situatia reala in care rezistenta parazita a intrerupatorului totusi exista desi nici de aceasta data nu poate fi estimata, totusi nu poate fi nici ignorata, tinand cont de asta I2 in realitate nu este zero, insa nici nu poate fi calculat/prezis cu exactitate, astfel incat se poate estima o valoare a rezistentei intrerupatorului in functie de care se poate estima si I2, dar este doar o estimare. Cititi oameni buni de 3-4 ori cele 2 paragrafuri poate reusiti sa intelegeti macar o data ce am dorit sa subliniez, si poate reusiti totusi sa lasati rautatea evidenta si sa admiteti ca ceea ce spun este totusi valid, sau daca ne place can-can_ul cu orice pret atunci spune-ti asa stimati colegi, sa stiu sa nu mai vizitez sectiunea inceparetilor. Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Forumul este pentru toti, nu m-am adresat numai unuia. Da-mi voie sa exprim cu ce nu sunt de acord. Am largit discutia, ca prinde bine in general, pica fisa multora. Ai argumentat bine, dar si rau, din cauza ca vorbesti mult si cu termeni neadecvati (dictionarul fizicii este foarte precis). Si acum, la fel, zici ceva alambicat: rezistenta parazita nu se poate estima... nu poate fi calculata/prezisa cu exactitate... este doar o estimare. Parca am fi la fizica cuantica in disputa cu mecanica lui Newton. Rezistenta de contact se poate masura foarte precis, prin legea lui Ohm. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 ^O dam in abureli acuma nu? ce tare... ar fi chiar amuzant daca n-ar fi atat de trist, atata de mult orgoliu nu mi-a fost dat sa vad... Spune-mi te rog fara fancy talk daca iti postez o poza cu un anume intrerupator, care este rezistenta sa de contact, si cum folosesti legea lui ohm ca sa calculezi o imagine? Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Uite cum procedez: trec un curent masurat, sa zicem I=3A, prin acel intrerupator, introdus intr-un calorimetru cu apa distilata, izolat electric, pentru precizie. Las sa treaca curentul un timp masurat cu cronometrul, de exemplu t=100s. Masor cu termometrul cresterea de temperatura (T2-T1). Din formula caldurii Q=RIIt, calculez R. Daca obtin Q=9J, rezulta ca rezistenta de contact este R=0,01 ohmi. Daca nu, cat obtin, atata este. Ma dau batut: Nu pot, privind o poza, sa folosesc legea lui Ohm ca sa calculez o imagine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum