Vizitator The Good Boy Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Sall. Am o baterie de 12v 7,2A si as vrea sai fac un redresor. Vreau sa folosesc urmatoarea schema http://www.talkingelectronics.com/proje ... s.html#84B . Am toate componentele inafara transformatorului. Am doar o intrebare . Pot folosi un transformator mai puternic? De exemplu unu de 22Vcc la 1A fara sa afectez in vreun fel modul in care ar trebui sa se incarce bateria( aici ma refer sa numi dea amperajul prea mare la iesire si sa stric bateria)? Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Teoretic poti folosi si acel traf, curentul de 1A ar fi ok, tensiunea insa ar fi cam mare, in principiu o cadere cam mare pe regulator ceea ce ar provoca disipatie mare, de la LM317 obtii maximul de curent la o diferenta Vin-Vout intre cam 5 si 11v, asadar ar fi mai recomandabil un traf cu tensiunea in secundar in jur de 15vca. Link spre comentariu
Vizitator The Good Boy Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Am facut acest incarcator astazi si am o problema. Nu imi scoate mai mult de 12,56v chiar daca ii dau si 20Vcc. De la ce sa fie oare? Oare e de la potentiometru? In poza de mai jos este modul incare am legat potentiometrul. Daca este vreo neregula va rog sa-mi spuneti. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Ce valoare are potentiometrul? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Cel mai bun montaj de redresor auto probat de mine e cel aparut prin tehnium cu tiristor,incarcare in impulsuri si tensiune-curent reglabile.Nu stiu de ce,probabil incarcarea in impulsuri reusea sa regenereze si baterii care pe alte redresoare nu se incarcau.Singurul impediment e timpul de incarcare mai mare,dar daca se regleaza tensiunea la care sa nu mai incarce poate fi lasat nesupravegheat.Daca e cineva interesat maine caut si schema si o pun. Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Potentiometrul e legat bine, dar nu uita sa legi cursorul (pinul din mijloc) cu pinul conectat la rezistenta de 470 ohmi (sus in schema). Link spre comentariu
salsa Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 @marius_3004Pe mine ma intereseaza ideea, nu neaparat schema. Mai stii cumva ce frecventa au impulsurile?Edit:E asta cumva? viewtopic.php?f=21&t=28854&p=1108047#p882676 Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Nu imi scoate mai mult de 12,56v chiar daca ii dau si 20Vcc.Cu acumulatorul conectat, sau fara sarcina? Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Nu stiu de ce,probabil incarcarea in impulsuri reusea sa regenereze si baterii care pe alte redresoare nu se incarcau.bateria pb acid se incarca in cc pulsat! adica redresat si nefiltrat.daca ai pus condensatori de filtrare ai stricat-o in maxim 20 de cicluri!nu conteaza fregventa ideea sa nu intre in acumulator curent perfect continuu! poate fi cc pulsat la 1Hz sau 1KHz, doar sa nu fie filtrat! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 ...bateria pb acid se incarca in cc pulsat! adica redresat si nefiltrat.daca ai pus condensatori de filtrare ai stricat-o in maxim 20 de cicluri!...Asta fiind o parere personala sau o regula conspectata de pe undeva? si daca este vorba de varianta a 2-a atunci spune-ne si de unde, nu de alta dar un simplu exemplu cred ca ar demonta afirmatia ta, UPS-ul meu functioneaza de aproape 1 an cu acumulator auto, incarcarea se face si de catre circuitul dedicat din UPS dar este lenta, astfel incat periodic incarc acumulatorul cu o sursa separata care are iesirea filtrata cu 10m deoarece o mai folosesc si la alte teste pe diverse montaje, si acumulatorul n-are nimic. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Nu, nu e aceea schema.Impulsurile daca imi aduc bine aminte erau mai dese cand se incarca si tot mai rare spre sfarsitul incarcarii.Si nu, nu avea cond de filtrare. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 ...bateria pb acid se incarca in cc pulsat! adica redresat si nefiltrat.daca ai pus condensatori de filtrare ai stricat-o in maxim 20 de cicluri!...Asta fiind o parere personala sau o regula conspectata de pe undeva? si daca este vorba de varianta a 2-a atunci spune-ne si de unde, nu de alta dar un simplu exemplu cred ca ar demonta afirmatia ta, UPS-ul meu functioneaza de aproape 1 an cu acumulator auto, incarcarea se face si de catre circuitul dedicat din UPS dar este lenta, astfel incat periodic incarc acumulatorul cu o sursa separata care are iesirea filtrata cu 10m deoarece o mai folosesc si la alte teste pe diverse montaje, si acumulatorul n-are nimic.nu este o parere personala! am colaborat cu varta si am primit informatiile despre acumulatori, sunt deja 10 ani de atunci, un lucru foarte important expus de ei era tocmai acest aspect, incarcarea in cc pulsat! nu stiu daca s-au mai schimbat treburile dar incarcarea in cc filtrat e echivalenta cu depozitarea acumulatorului, adica sulfatare! in cazul ups-ului mai merge dar bateria nu mai are forta de start cand sunt necesari curenti de 6 ori mai mari decat capacitatea! daca cautati veti gasi aceste informatii! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Eu din cate stiu, incheierea unei propozitii se face de obicei cu punct, semnul exclamarii se foloseste in cazuri mai deosebite, ori nu poti caracteriza fiecare propozitie de-a dumitale ceva special ca sa justifice atatea semne de exclamare... lasi impresia ca ne vorbesti de sus...nu cred ca este cazul Sa revenim la subiect, nu ca n-as avea incredere, numai ca mult mai credibila ar fi afirmatia respectiva daca ar fi probata si de catre ceva documentatie cat de cat oficiala ca sa spun asa, eu n-am nici un motiv sa caut ca nu-mi apartine afirmatia ca sa simt nevoia sa o dovedesc, la mine si redresorul pentru acumulatori auto tot filtrata are iesirea, si culmea, de cele mai multe ori acumulatorul respectiv are mai mult sange in veioza dupa ce era incarcat cu redresorul meu fata de incarcarea normala de la alternator, de ce oare? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Pt ca alternatorul il incarca superficial (curent mare, pana cand acumulatorul e incarcat la supfarata).Acumulatorul insasi e un condensator extrem de mare. Ca mai pui in paralel cu el cativa uF...nu prea conteazaDar si eu as incarca acumulatorii cu scheme fara filtrare Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Subscriu ... ce incarcatoare mai moderne am vazut , comutatie , microcontroler , ( de firme recunoscute ... ) nu aveau filtraj ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum