K1nderu Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Buna seara! As avea o intrebare si anume daca clorura ferica mai este buna si la o a doua utilizare,multumesc frumos! Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 si la a3a si l a4a o poti folosi de mai multe ori Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Multumesc frumos Adi! Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 O poti folosi si refolosi ani de zile, si e bine sa o pastrezi ca in cunoscutele versuri:"A se pastra la loc uscat,Intunecos si rece..."Cand o folosesti, e bine sa o incalzesti, corodarea va dura mai putin, mai ales daca o si agiti. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 lasa-l sa coredeze asa cum e ea, ca cine stie ce minune mai face daca o incalzeste Link spre comentariu
filypvas Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Clorura ferica este o substanta EXTREM DE TOXICA, inclusiv vaporii pe care ii degaja, intrebuintarea acesteia atat in stare solida cat si de solutie se face cu manusi de cauciuc si ochelari de protectie; se utilizeaza doar in recipiente si cuve speciale din material plastic,(cea concentrata ) care se depoziteaza intr-un loc adecvat, departe de alte ustensile casnice (in special cele care se pot folosi in bucatarie) si departe de accesul copiilor. Clorura ferica corodeaza mai bine la temperaturi ridicate, deci eu o incalzesc inainte de a coroda un cablaj (pe calorifer). Deasemeni, Oxigenul joaca un rol foarte important in acest proces - deci recomand agitarea substantei.... folosirea acestei substante (corodare )se va face in spatii deschise deoarece vaporii emanati ataca pielea si ochii etc .... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 incalzita excesiv , peste 50 de grade , poate coroda pre tare , mai ales daca stratul protector este subtirel.. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Nu-i dracul atat de negru si nici clorura asa de toxica, sa nu uitam ca se foloseste in instalatiile de epurare a apei.In afara de patare, pielii nu-i face altceva(bineinteles ca vorbim de un contact si nu imersie in clorura)Clorura are insa o utilizare limitata, dupa un timp de utilizare cu greu mai reactioneaza cu cuprul Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 As putea sa o pastrez in vasul pentru corodare sa nu o mai pun in sticla? Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 ... cred ca se evapora dupa un oarecare timp .... ( eu pastrez in bidon cu dop) Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Mersi! intreb deoarece montajele pana acum le-am facut in aer sau pe placuta de test n-am avut treaba cu clorura ferica Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 pastreaza substanta in recipient inchis .... e jale cu patatul pe haine si diferite suprafete .... nu ma iese ... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Iese ... dar cu foarfeca ! La modul serios , merge folosita mult timp ... scade viteza de corodare , dar merge ... las-o la decantat , la fundul recipientului se aduna tot felul de chestii ... transfera in alt vas numai partea lichida , merge un pic incalzita ... si agitata , e suficient sa mai misti placa din cind in cind , ar fi ideala o cuva sau vas in care placa sa stea vertical , o legi cu o sforicica si mai agiti , plus ca o poti scoate sa vezi cum decurge progresul ... daca poti mai spala placa din cind in cind , in apa rece ( la robinet ... ) , ajuta mult ... pastreaz-o la intuneric ! ( si ferita de cei ce nu stiu ce e cu ea , e foarte toxica si pateaza fara exceptie ! ) . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 După mai mult timp, cînd prinzi momentul şi tocmai o foloseşti, se poate clăti sticla de jegul care se adună la fund. Singurul indicator al uzurii e timpul de corodare, care se lungeşte din ce în ce pînă nu mai iese nimic bine. Atunci trebuie înlocuită.Foloseşte markere rezistente la apă dacă-ţi faci cablajele de mînă. Link spre comentariu
Vizitator Pavel Curagau Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Buna ziua,Sunt student la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca si folosesc clorura-ferica pentru gravura. Noi corodam in cupru si fier ce forma dorim noi, placa de metal corodata devin practic o matrita dupa care scoatem mai multe tiraje (printuri sau lucrari de gravura). Doresc sa va intreb pe d-stra (am citit comentariile si mi-am dat seama ca unii au cunostinte profunde in domeniu) daca clorura-ferica in combinatie cu apa corodeaza mai puternic sau mai slab? Sau daca stiti cu ce solutie as putea sa o combin ca sa corodeze mai slab pentru ce imi trebuie mie, sau din contra, sa corodeze mai puterni?Multumesc anticipat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum