Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

triac btb10

Vizitator vasile73

Postări Recomandate

Vizitator vasile73

Salut!Am un programator de masina de spalat care are un triac btb10 (10 amperi) in scurtcircuit si vreau sa va intreb daca pot sa-l inlocuiesc cu unul de 16 amperi. Logic ar trebui sa mearga dar nu stiu daca se va deschide la fel ca ala de 10A .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

4

• traianpop

1

• blazeu

1

...Logic ar trebui sa mearga dar nu stiu daca se va deschide la fel...

Dar si mai logic ar fi sa te uiti in datasheeturi la ambele, la specificatia curentului de poarta, sau sa postezi numele lor intregi.
Link spre comentariu
Vizitator vasile73

triacul rau este btb10 600v iar ce am eu disponibil acum sunt:-bta12 600v-btb16 600vbta 10 =Symbol Value UnitIT(RMS) 10 AVDRM/VRRM 600 and 800 VIGT (Q1) 25 to 50 mAbta 12=Symbol Value UnitIT(RMS) 12 AVDRM/VRRM 600 and 800 VIGT (Q1) 5 to 50 mAbtb16=Symbol Value UnitIT(RMS) 16 AVDRM/VRRM 600, 700 and 800 VIGT (Q1) 10 to 50 mA

Link spre comentariu

Ti-am sugerat si la prima interventie sa postezi codul complet al componentei.

Adica inclusiv sufixul.

Acesta e important, si tocmai pe acesta il ignori.

Probabil de aia nu intelegi la ce ma refer.

Poate e mai clar daca dau un exemplu:

Posted Image

In schema de mai sus e un exemplu de folosire a unui triac.

In codul complet al componentei, din acest exemplu, sufixul este BW.

Acum e mai clar?

Link spre comentariu

Multumesc mult Em, dar mai am o dilema in privinta asta si anume A=insulated si B= non insulated triac ars btb10 600b disponibil - btb16 500c - bta12 600b

A=insulated, adica capsula izolata(capsula nu are ''metal la vedere'')B=non insulated, adica capsula neizolata(capsula are o parte din metal, uneori gaurita, pentru a fi prinsa pe radiator)
Link spre comentariu

Nu am mai avut tangenta de prin anii '80 cu circuite de comanda in faza, insa parca-mi amintesc ca era important si timpul de crestere al impulsului de comanda, alaturi de curentul de poarta.De aceea se utilizeaza diac in comanda, ca da un front abrupt.Din datele citate ar trebui sa functioneze oricare (diferenta nu e foarte mare de la 10 la 12 sau chiar 16 amperi; mai problematic ar fi fost de inlocuit un triac de 4 cu unul de 16, de exemplu).Un sfat practic: supravegheati temperatura piesei inlocuite vreo jumatate de ora de functionare (atentie la tensiunea care probabil e a retelei!)Succes!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări