Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio pe tuburi

Vizitator george 33

Postări Recomandate

in loc de potentiometru de 100Kohmi poti pune unul de 250Kohmi.daca transformatorul tau are 12V/5VA este bun.12V/5VA =12V/5W, de aici rezulta ca :U=12VP=5WI=0.41A (adica 410mA), din care 0,3A sunt necesari pentru filamentul tubului.1 de pe rezistenta de 2W inseamna ca are 1ohm/2w.tie iti trebuie o rezistenta de 12 ohm /2W (asta pentru a alimenta filamentul tubului PCH200 caruia ii trebuie 8,5V/0.3A).este normal ca tubul sa se incalzeasca, la aceasta tensiune nu trebuie sa friga( la tine frige din cauza rezistentei inseriata cu filamentul, este prea mica si risti sa arzi filamentul).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitokadona

16

• elmar

6

• cristian_draghiescu

6

• remus68

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator george 33

am reusit intr-un sfarsit alimentarea filamentului am folosit doua rezistoare de 27k in paralel si unul de 12k tot in paralel se incing ,dar le voi monta pe un radiator ,tubul se incalzeste normal l-am testa 8min nu frigea . sa lasam pozele sa vorbeasca... astea sunt rezistoarele care le-am testa (a durat 2ore le-am pus si in serie si in paralel pana am ajuns la cele trei de mai sus )

post-73255-139829584695_thumb.jpg

post-73255-139829584714_thumb.jpg

post-73255-139829584726_thumb.jpg

post-73255-13982958474_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator george 33

am terminat montajul ,dar nu functioneaza trebuie sa imi fac o antena poate aceasta este cauza tubul l-am alinentat de la un traf de 17 v 1,2 A prin rezistoarele acelea din imagine (puse in paralel peste care am legat 2 bucati de tabla de aluminiu mai groasa cu sarma (pentru racire ) ) tubul acum se alimenteaza perfect nici prea repede nici prea lent alimentarea circuitului cred ca e de vina cred ca ar trebui o tensiune mai mare . cand invart potentiometrul de volum aud in dfuzor o usoare baraiala ,dar daca incetez rotirea axului potentiometrului aceasta inceteaza.

post-73255-139829585684_thumb.jpg

post-73255-139829585706_thumb.jpg

post-73255-139829585727_thumb.jpg

post-73255-13982958575_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca ai respectat schema, este imposibil sa nu mearga.tu ai pus 17Vca si la filament iti trebuie acum o rezistenta de 27 ohm / 3w.de ce ai pus tabla de aluminiu pe rezistente? ...fiind rezistente de putere , este normal sa se incalzeasca.incearca sa iti faci rost de un aparat de masura....construieste o antena exterioara. esti sigur de condensatorul variabil ca este de 500pF(540pF = 2x270pF)?... eu am unul identic cu al tau si este de 880pF (2x440pF).daca condensatorul tau este de 2x270pF + 2x30pF pune in paralel doar cele doua sectiuni mai mari.

Link spre comentariu
Vizitator george 33

adica folosesc doar cele 2 sectiuni mari puse in paralel? rezistenta aceea mai groasa verde este de 27 k ,dar nu stiu cati w are este buna la incalzirea filamentului? condenstorul variabil nu am nici o idee cati picofarazi are am unl un pic mai mic am sa revin cu poze maine

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator george 33

buna in sfarsit am reluat acest proect si am reusit sa il fac functional :rade: :aplauze se auzea foarte incet asa ca am conectat un amplificator cu tda2003 pe esire si se aude destul de tare . revin cu poze

Link spre comentariu

ma bucur ca ai dus pana la capat acest proiect....este tubul de la mine?mi se pare ca ai tensiunea prea mare pe filament, deoarece catodul pare prea rosu. masoara sa ai 9 volti pe filament, daca ai prea mult ii scurtezi durata de functionare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări