elmar Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 ar fi trebuit sa va mai uitati la alte aparate de radio de acest gen si pe urma sa va apucati de constructie...aici e un site cu astfel de aparate poate va mai inspira cum anume trebuie sa-l faceti... de exemplu lampa trebuie pusa cumva pe un suport care sa reziste la temperaturi ridicate (60-100*C) pentru ca se va incalzi destul de tare... unul din acei condensatori de care ziceti ca va lipseste e condensatorul variabil...cred ca stiti despre ce este vorba? ori folositi unul din astia :http://www.scientia.ro/forum/index.php?PHPSESSID=de6714f475f072880906cfa92216e35a&action=dlattach;topic=1430.0;attach=788;image sau unul varianta retro: traful de iesire audio trebuie sa fie (cum vi sa spus mai sus ) cu tolele in format E+I( atentie! acele incarcatoare nokia "antice" au acest traf de care sa amintit mai sus ...cele noi au un traf in miniatura de care nu va puteti folosi.... Dar va mai trebuie un transformator de 12v (cel putin 1 A) pentru alimentarea montajului cu tensiune alternativa(acest traf nu trebuie modificat)... Link spre comentariu
mitokadona Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 la inceputul topicului @george33 intreba daca poate folosi pch200.raspuns: se poate folosi cu succes tubul pch200, atentie, soclul sau are 10 pini.referitor la condensatorul variabil, valoarea de 320pF nu e batuta in cuie, poate fi si de 440-500-540pF. Link spre comentariu
Vizitator george 33 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 exact acest tip de condensator variabil am si eu eu ma refeream la condensatorii cei incercuiti din imagine pot folosi si altceva cu aceleasi rezultateacesta nu este bun ca traf grosime 1,3cm sectiune1cm grosimea sormei din secundar 0,3mm tolele sunt e+i trebuie sa le scot si sa le asez asa cum a zis colegul? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 la condensatorii cei incercuiti din imagineTrebuie sa montezi condensatori cu valoarea aia, indiferent daca sint ceramici (tubulari sau placheta) ori styroflex - la tensiune de lucru cit mai mare. Link spre comentariu
mitokadona Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 condensatorul de 330pF in paralel cu rezistenta de 1ook ohmi poate avea valoarea intre 120-470pF, celelalt condensator de 330pF in paralel cu rezistenta de 1M ohm poate lipsi. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 celelalt condensator de 330pF poate lipsiSau il inlocuieste si pe ala cu un condensator de 100...470pF. Link spre comentariu
mitokadona Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 o schema testata de mine personal cu tubul pch200, am inteles ca @george33 are un difuzor de 750 ohmi/3w. condensatorul variabil de 100p de la intrarea pentru antena poate fi si unul fix de aceeasi valoare. reglajul de ton poate lipsi(potentiometrul de 1M ohm in serie cu condensatorul de 10nF). Link spre comentariu
mitokadona Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 atasez cateva poze cu realizarea bobinei pentru unde medii si suporturile din care pot fi construite. @GEORGE33 SPOR LA LUCRU SI ASTEPT POZE SA VAD CE AI REALIZAT! Link spre comentariu
mitokadona Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 ...AU TRECUT 5 ZILE SI @GEORGE33 NU A POSTAT NIMIC, SPER SA O FACA CAT DE CURAND. Link spre comentariu
mitokadona Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 ... si au mai trecut 2 saptamani, dar tot nu se vede nini o realizare.oare cat timp mai asteptam pentru a vedea ceva concret? Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Cred ca l-ati intimidat cu realizarile dvs...si nu mai are curajul sa ne arate ce a obtinut el... e incepator!si trebuie sa stie ca nu intotdeauna un montaj electronic va functiona din "prima" ...poate dupa mai multe verificari /ajustari...va ajunge si la rezultatul mult dorit Link spre comentariu
Vizitator george 33 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 am nevoi de sfaturi nu prea am ideie ce rezistente sa folosesc la alimentare eu as incerca dar nu am un vmetru si nu pot testa pe tub (poate ii ard filamentul) asea sun t bune ? asta este ce am realizat trebue sa mai caut potentiometrul de reactie. nu arata pre bine ,e facut pe carton de la o coperta de carte de pe timpul comunistilor. Link spre comentariu
Vizitator george 33 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 rezistoarele sunt :unul de 12k 10% ,iar celalalt de 2w 5% am ma imulte tipuri si valori daca nu sunt bune astea ar trebui sa pun in serie sa in paralel alte valor pana ajung la cea dorita? Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Felicitari pentru intentie. Schemele propuse mai sus sunt ale unui receptor cu reactie 0-V-1, aparat mai pretentios, pentru incepatori mai cititi. Recomand versiunea cu pentoda in primul etaj si reglajul reactiei din tensiunea pe grila ecran, ca in schema cu PCH. Eu as folosi de la inceput tubul PFL200 cu pentoda mica detector cu reactie si cu tetroda finala audio. Are soclu pentru 10 pini, la fel ca si PCH. Scheme se gasesc usor. Trebuie neaparat un transformator de iesire (raport 30) cu miez E+I cu intrefier. Cine poate face un transformator de iesire poate face usor si un transformator de retea cu doua secundare, unul pentru filament si unul pentru o tensiune anodica decenta, de exemplu 150 V. Un receptor cu tuburi nu se face pe masa sau "in aer". Trebue inceput cu sasiul care poate fi din tabla de aluminiu, la nevoie din placaj sau plastic, dar nu ecraneaza. Pe sasiu se monteaza transformatorul de retea, cel de iesire, soclul tubului, intrerupatorul de retea, potentiometrul de volum, cel de reactie, condensatorul variabil cu reductor si scala si, eventual, un comutator de game. Un receptor cu reactie merita mai multe game, lucrand foarte bine in unde scurte. Mai simplu se poate pune pe sasiu un soclu in care se introduc bobinele pentru diferite game. Este mult de lucrat la bobine si este bine sa se scoata usor. Un asemenea receptor este foarte sensibil, poate prinde sute de posturi de radiodifuziune si de amatori. Este util si un atenuator de antena (2 - 3 borne in care se introduce antena) pentru receptia posturilor apropiate. Intr-un bloc de locuinte nivelul parazitilor este foarte mare, deci trebuie instalata o antena nu prea lunga, dar degajata. Mare atentie la tensiunea anodica. E mai periculoasa (dureroasa) decat cea de la priza. Mult succes! Link spre comentariu
Vizitator george 33 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 am testat incalzirea tubului cu rezistorul ceramic de 2w si s-a incalzit rapid in 20 de secunde frigea cred ca ar mai trebui montata o rezistenta ,dar nu stiu ce valoare. ma tem sa nu se arda filamentul tubului la reactie pot folosi un rezistor de 250 k in locul celui de 100k? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum