Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio pe tuburi

Vizitator george 33

Postări Recomandate

sau un simplu fir de CuEm 0,5-0,8mm

Sârma indicată este mult prea groasă, în lipsa liţei deradiofrecvenţă folosiţi sârmă emailată de 0,1 - 0,3 mm.De fapt acolo este o singură bobină cu 80 de spire,având scoasă o priză la spira a zecea dinspre masă.E posibil ca la acest număr de spire să trebuiascăfolosit un condensator variabil cu capacitatea maximămai mare (spre 500 pF), altfel acordul nu va acoperiîntreaga gamă UM.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitokadona

16

• elmar

6

• cristian_draghiescu

6

• remus68

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator george 33

am inteles cum se face L1si L2 ,dar in locul atenelor Ant1,Ant2 sau Ant3 trebuie modifcata si facut tot pe bara de ferita si daca da cate spire si ce diametru , s-au trebuie anulate?

Link spre comentariu

În funcţie de intensitatea câmpului electromagneticde radiofrecvenţă (din zona dvs.) şi de caracteristicileantenei exterioare, aceasta va fi cuplată (pe rând) lafiecare din cele 3 borne indicate, căutând să obţineţiastfel randamentul maxim.

Link spre comentariu

ai inceput constructia ? pune niste poze cu acest aparat de radio... sa vedem si noi cum ti-a iesit! sau tu vrei sa faci misto de noi ??lasa antena la urma ! construieste-l si mai vedem noi daca trebuie sau nu antena...cred ca ti s-au dat taoate datele...pune mana la treaba! si daca-l faci corect(si ingrijit) va functiona daca nu (in cel mai rau caz ) vei arde ceva piese... :sparge:

Link spre comentariu

daca ai nevoie de ajutor , poti apela la mine, am sa incerc sa te ajut in limita timpului meu liber disponibil.cu toate tuburile enumerate de tine se pot construi aparate radio.depinde ce transformatoare ai.astept numarul tau de telefon si mai vorbim.

Link spre comentariu

:cry: mai am nevoie de capacitorii de 330pFpot folosi asta ca traf este un transformator de la 220V (nu stiu in cat transforma ) ?

ce este cu acei 5 condensatori electrolitici care apar in poza/poze?la ce vrei sa folosesti transformatorul respectiv?la ce vrei sa folosesti capacitorii de 330pico?
Link spre comentariu
Vizitator george 33

sunt poze de la montajul realizat de mine dupa acea schema (nu este complet trebuie sa mai caut piese )

ce este cu acei 5 condensatori electrolitici care apar in poza/poze?

Acei condensatori sunt :-2de 3300uf -2de 470uF sunt acelasi valori ca in schema -1de47uF mai am nevoie si de timp saptamana asta am de dat teste si profa de mate are inspectie si trebuie sa invat (sunt in clasa a vi-a) electronica am invatat-o singur din carti (mai am mult de invatat, :cry: dar ceva stiu :da ) transformatorul acesta vreau sa il folosesc ca traf la difuzor

post-73255-139829570293_thumb.jpg

Link spre comentariu

acel transformator nu poate fi filosit pentru difuzor, deoarece eu observ ca are tolele sudate.poti folosi ca transformator pentru difuzor un transformator dintr-un incarcator telefonic, de exemplu "nokia", la care trebuie sa aranjezi tolele de tip "E" de o parte si tolele de tip "I" de cealalta parte, intre ele trebuie sa folosesti ca interfier o fasie de hartie(este buna o fasie de hartie taiata dintr-o coala de tip A4 pentru xerox).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări