Vizitator PopaF Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Mi-am amintit de orele de fizica din liceu, de prin clasa a-X-a, parca. Doamne...ce profesoara frumoasa aveam si cat de des ramaneam corijent la ea.Sa revin...am masurat-o de vreo trei ori (rezistenta) si are 550, 570, respectiv 555, ohm. A treia convine si conform matematicii mele, are cam 95,3 W. Adica-i buna rau, sper.Cu actuatorul n-am facut nimic. E stricat modulul care comanda. Motorul si mecanica sunt functionale. Din pacate o parte e protejat cu rasina si cealalta e vopsita cu grund.Are si un releu care cred ca-i bun, ca alimentat intr-o parte actioneaza motorul, iar in cealalta el inchide, ca tacane, dar se aude motorul doar cum vibreaza. Alimentat direct, motorul invarte in ambele sensuri. Principiul mecanic era ax melcat - roata dintata - banda cremaliera (totul din plastic). La un impuls comuta intr-un sens, apoi invers...era exact ce-mi trebuia, ca se oprea singur. Acum sa-ncerc cu un dispozitiv de stergator, sau de macara de geam.Daca-mi poate face cineva unul care sa-l inlocuiasca pe acesta, as cumpara. Sau ceva care sa functioneze 3-4 secunde +/-, apoi invers. Sa fie mai ieftin ca un actuator nou, ca noi taranii avem mai multe oua, decat bani (de-aia le incubam)...stiti dvs...cresterea negativa a lui Boc.Multumesc inca o data. Revin cand mai avansez cu proiectul si sa mai citesc si prin sectiunile forumului, sa vad cu ce pot ajuta si eu.Altceva decat electronica, la care-s tamaie. Rubrici agricole nu-s.Spor la bani sa aveti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum