Vizitator timofteandrei Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Salutare tuturor! Imi cer scuze in primul rand, in cazul in care repet intrebarea(desi ma indoiesc), dar am si eu o dilema... Sa zicem ca sunt putintel cam n00b(incepator...) in ale electronicii, dar imi place sa experimentez si vreau sa va intreb: ce valori de condensatori sunt necesare inainte si dupa un 7805 pentru a alimenta un microcontroller(Atmega644p in cazul meu)? Am facut rost de doua atmeluri din-astea si vreau sa le fac cate o placa dedicata la fiecare pt a le folosi in diverse proiecte, dar m-am lovit de chestiunea asta cu alimentarea.Momentan sunt in stadiul de breadboard si le alimentez de la Arduino cand si dupa ce le programez si nu-mi prea convine... Ma intereseaza niste valori intre X si Y...uF, nF, etc... Am o cutiuta de condensatori recuperati si in perfecta stare de functionare si vreau sa ii folosesc, deci m-ar interesa niste valori uzuale pe care le-as putea folosi la regulatorul asta de tensiune. Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 1000uF este foarte suficient. Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Iti recomand 330-1000uF la intrarea 7805, 2*100nF cat mai aproape de pinii stabilizatorului (la intrare si la iesire, spre masa)47-220uF la iesirea 7805 Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 vezi ca in datasheet ai typical application si ai si niste valori pentru condensatoare.La fel, cred ca ai si pentru microcontroler condensatoare de filtrare recomandate... Link spre comentariu
Vizitator timofteandrei Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 am reusit sa fac montajul multumesc oricum pentru informatii. am gasit schema regulatorului de tensiune in schema de la Sanguino (Arduino cu 644p) Ceva cu un 7805, o dioda 1N4001, 2x100nf si 2x100uf + ledul si rezistorul aferent. M-am panicat putin pentru ca mi-era teama ca tensiunea, care nu e 5V in cap(de fapt e 4.97), va afecta microcontrollerul, dar am citit datasheetul si am vazut ca trebuie sa fie o variatie de +/-0,3V ca sa apara probleme(in principal date eronate la anumite citiri la pinii analogici). Voi pune si niste poze mai tarziu daca vreti Link spre comentariu
Vizitator timofteandrei Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Jucarica arata cam asa... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 C7 ar merge un pic marit ...220 micro , dar e bine si asa ... poate are filtraj mai consistent in fata ... de multe ori decuplarile acestea elimina probleme tare ciudate , buni si cei de 0,1 micro - multi fac abstractie ... Link spre comentariu
Vizitator timofteandrei Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 C7 ar merge un pic marit ...220 micro , dar e bine si asa ... poate are filtraj mai consistent in fata ... de multe ori decuplarile acestea elimina probleme tare ciudate , buni si cei de 0,1 micro - multi fac abstractie ...din vagile mele documentari pe tema asta(mi-am batut capul in ultimele 3-4 zile cu programarea atmelului pe care vreau sa-l alimentez, care a fost un chin maxim din cauza programelor cam prost facute), da, cica ar fi ok daca s-ar monta o valoare mai mare inainte de regulator, dar eu am incercat sa ma conformez schemei oficiale si originale, care e folosita pe PCB-ul de la Sanguino. Pentru moment vad ca-si face treaba cu bine. Acum o sa termin montajul lampei cu telecomanda si gata. Sunt satul de la atata electronica si mai vin si examenele asa ca o sa iau o pauza de la lipituri Multumesc inca odata! Sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum