papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Inainte de ale pune in cutie le-am probat "in aer" cu cablajul in jus, dar fenomenul este acelasi. Materialul fonoabsorbant pe care sunt puse acum nu are conductibilitate electrica !!! Astazi am sa incerc sa anulez cate o piesa pe fiecare banda, dupa cum m-a indrumat "CBI" Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Ala este un filtru generic, pur teoretic, facut cu un calculator On-line. Aviz amatorilor, asta patiti daca va luati asa ceva.Din pacate, sfatul meu e sa lasi balta toata povestea, montezi la loc condensatorii vechi si stii ca nu te doare capul. Dupa parerea mea nu ai suficiente cunostinte ca sa duci la bun sfarsit o operatiune de salvare a proiectului si decat sa faci pagube si mai mari...... Filtrul il scoti la vanzare si toata lumea e fericita. Apropos, cat vrei pe cele 2 filtre(eu vreau sa le demontez si sa folosesc piesele din ele, mai precis bobinela ca conzi sunt varza).PS - daca totusi vrei sa pui filtre calumea, trebuie sa cauti pe cineva care sa masoare boxele ca la carte si sa-ti proiecteze niste filtre decente. Din pacate povestea asta cred ca costa mai mult decat au costat boxele in sine - asa ca...... prima versiune mi se pare mai viabila . Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Filtrele nu sunt ale mele (nu eu le-am cumparat) si daca ar fi sa le vanda eu as fi primul care le-as cumpara !Eu v-am cerut parerea ca sa nu mai pierd timpul reinventand roata. Am banuit/sperat ca exista cineva pe aici care s-a confruntat cu fenomenul si ma poate ajuta cu o informatie pertinenta si la subiect, dar din pacate nu a fost asa (fraze precum ca "le doare capul cu gaurile din placi", etc postate de habarnisti)In fapt sunt niste amarate de filtre care le fac si pe picior, problema era ca nu m-am intalnit pana acum cu fenomenul postat la inceputul topicului, de aceea am si cerut ajutor, aici.Ps. Am facut putin pe "nestiutorul" (da mai bine pe forumuri) in speranta ca o sa am mai multe raspunsuri din care sa aleg ceva constructiv, dar ...........ma descurc si singur. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Mai baiatule mai, pai daca tedescurci singur, de ce mai ceri ajutor de la altii, asa la misto. Daca ma intrebi pe mine - eu cred ca tu habar nu ai ce se intampla si chiar dupa ce ti-am spus chiar eu ca e o problema cu impedanta tu nu ai inteles. Cu toate ca sunt sigur ca nu vei intelege nimic, iti dau un link de pe site-ul MEU ca sa vezi cum se fac niste filtre decente: http://www.diy-audio.ro/cum-construim-u ... pasiv.html Succes !!! Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Mai "baiatule" am scris un post mai sus de ce am cerut ajutor la altii, asta ca drept la replica.Nu se merita (muncesc pe gratis) pentru niste boxe chinezesti cu difuzoare de doi lei sa fac calcule la filtre, NU ma intereseaza treaba asta, PE MINE ma interesa de ce/sau ce trebuie facut ca sa nu mai intre amplifu' in protectie, ATAT.Apropo, saitul tau l-am citit din scorta'n scoarta si multumesc pentru asta. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Pune o rezistenta de 4 ohmi-8 ohmi in serie cu C4, eventual si L2. Adica dezlipesti piciorusul de la C4 care e pe (-) si inseriezi rezistenta intre el si (-). Testeaza vezi daca mai intra in protectie.Daca intra la acelasi volum pune o rezistenta in serie si cu L1, C3. Daca intra dar la volum mai mare poti mari rezistentele la 12-22 ohmi.Vezi sa fie macar de 5W rezistentele. Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Pune o rezistenta de 4 ohmi-8 ohmi in serie cu C4, eventual si L2. Adica dezlipesti piciorusul de la C4 care e pe (-) si inseriezi rezistenta intre el si (-). Testeaza vezi daca mai intra in protectie.Daca intra la acelasi volum pune o rezistenta in serie si cu L1, C3. Daca intra dar la volum mai mare poti mari rezistentele la 12-22 ohmi.Vezi sa fie macar de 5W rezistentele.Multumesc,Am sa incerc prin a elimina cate o banda din filtru sa vad care din ele face figuri, dupa aceea am sa modific din valorile condensatorilor, in caz ca tot intra in protectie am sa incerc si cu cateva rezistente cu W >10.Ps. Meseria mea este de depanator radio tv (de aproape 30 de ani), chiar nu trebuie sa-mi desenezi !!!!!! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 InterTechnik făcea filtre şi ptr boxele Saba în anii 80-90, e firmă nemţească, nu e nici un filtru generic acolo sau făcut în bucătărie, doar e ptr alte difuri, de regulă Braun. Găurile acelea sînt exact ptr şuruburi, ori ptr prinderea filtrului de cutie, ori ptr prinderea mai fermă a bobinelor, nu influenţează inductanţele dacă se folosesc şuruburi de alamă. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 InterTechnik făcea filtre şi ptr boxele Saba în anii 80-90, e firmă nemţească, nu e nici un filtru generic acolo sau făcut în bucătărie, doar e ptr alte difuri, de regulă Braun. Găurile acelea sînt exact ptr şuruburi, ori ptr prinderea filtrului de cutie, ori ptr prinderea mai fermă a bobinelor, nu influenţează inductanţele dacă se folosesc şuruburi de alamă. ZAL - uita-te mai atent la filtru ala si ai sa vezi ca din fiecare piesa are 2 bucati identice - adica fix ceea ce iti da un calculator on-line. Daca placuta e intertechnik si bobinele la fel, asta nu inseamna ca filtrul a fost facut de intertechnik. Probabil cineva a cumparat placuta separat (se vinde si asa), a cumparat piesele separat si a facut filtrul dupa un calculator OnLine. Apoi a vazut ca merge ca curu si l-a vandut la primul bleg care s-a bagat la asa ceva. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Aceeaşi firmă, aceeaşi lucrătură, un pic mai vechi. Prinderea filtrului se face exact prin găurile celor două bobine cu holţşuruburi de alamă.Mai sigur e că acele filtre sînt scoase din nişte boxe şi lipsesc atenuatoarele la medii şi înalte. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Atunci intertchnick a facut filtre generice.Cu toate ca astea ale tale nu sunt generice. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 prinderea nu are nimicschema pare ok,generica sau nu, nu ar trebui sa produca probleme cu valorile aleadupa ce incerci cum ti-am zis si daca gasesti ceva poti aplica metoda scrisa mai sus pt remediere,cu inserierea unei rezistente plecand de pe la 2-3 ohmi si crescand pana nu mai intra in protectie.Aceasta varianta schimba sunetul,deci maresti cate putinverifica totusi si conzii electrolitici dar daca i-ai masurat personal si au in jur de 15u e posibil sa fie bunisunt sanse maxime ca amplificatorul sa fie ceva lucrat economic si sa nu ii placa impedanta sub o anumita valoare ori are ceva dereglat la protectie si intra prea devremein general adaugarea unui filtru pasiv modifica puternic impedanta si cumva amplificatorului nu-i placedaca tot nu ii dai de cap cel mai indicat ar fi sa incerci sa masori cumva impedanta si faza electrica la o boxa cu acest filtru si cel initial Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Amplificatorul este acesta, dar varianta brand Samsung. Curios e ca fara filtre amplificatorul nu intra in protectie. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 @papanoiu,S-ar putea ca lucrurile sa fie putin mai greu de rezolvat si plec de la 2 aspecte:- amplificatorul are un hibrid, care, s-ar putea sa fie montat intr-o schema care nu-i ofera suficienta stabilitate in functionare. E posibil ca acesta sa inceapa sa oscileze la o putere mai mare atunci cand i se schimba sarcina cu una mai puternic reactiva.- filtrele pot avea componente care au pierderi mari si sa determine intrarea in oscilatie a etajelor finale sau interventia circuitului de protectie. Ca sunt generice sau prea putin potrivite ca valori ale frecventelor de taiere, asta-i altceva si e ceva normal daca se incearca astfel de "up-gradari"!Ca sa imi pot da seama de ce se intampla, as proceda astfel:- as scoate terminale lungi la fiecare difuzor;- as scoate din circuitul filtrului TOATE componentele pentru medie si inalta si as conecta numai wooferul. Pot fi 2 situatii: amplificatorul merge cu wooferul cu filtrul sau fara probleme sau NU. Daca NU, mai poti scoate condensatorul acestuia de la masa. Daca figura se repeta, inseamna ca amplificatorul e de vina, fiind instabil. Daca functioneaza, s-ar putea ca acel condensator sa aiba probleme si il poti inlocui cu unul cu folie, la peste 100V. Daca iar amplificatorul intra in protectie, e clar ca nu e stabil. Ca depanator vechi, m-ai inteles si poti repeta pasii pe tweeter, lasand wooferul cuplat, si apoi pe medie.In alta ordine de idei, aceasta operatiune de adaugarea unui filtru NU este un up-grade decat prin nimereala. Cine poate garanta ca frecventele de taiere sunt bine plasate pe caracteristica de frecventa a difuzoarelor? Ca nu maresc nelinearitatea caracteristicii la valori care afecteaza puternic raspunsul acustic???Daca chinezul a optat pentru aceasta varianta hi-end de filtru, orbeste e mult mai greu sa obtii un rezultat rezonabil, fara nimic pe care sa te bazezi. Mai ai si problema unui amplificator ciudat!SUCCES! Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Am depistat cauza !Ca idee, problema nu a fost de la filtre si nici de la amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum