Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu beculet ars

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai chiar daca nu se pricepe deloc poate pune o rezistenta asa incat sa fie luminozitatea redusa suficient de mult fata de cum merg ledurile fara rezistenta. Prin proba se poate sa gaseasca o valoare aproximativ buna. Iar daca la 220V a pus condensator de 10 ori mai mare e clar, ca nu avea cum sa mearga bine pt ca avea curent prea mare.Dar mi-am adus aminte de ceva: e adevarat ca la led trebuie pus intensitatea nominala si el isi ia tensiunea buna pt el? Acest lucru fiind invers decat la rezistente sau becuri unde pui tensiunea si el ia intensitatea.Daca pui la led intensitate mai mica e posibil sa ia tensiune mai mare si sa se defecteze?Revenind la consumatori de genul rezistorilor si becurilor este adevarat ca daca "subvoltam" un aparat el va lua intenstate mai mare pt a compensa si a ajunge la puterea nominala?

Link spre comentariu

Legea lui Ohm spune clar I=U/R ,fa cateva exemple si te lamuresti. Daca scazi tensiunea, scade si curentul. Am mai scris mai sus, luati cartile de fizica din liceu macar si cititi despre electricitate. Nu o sa aiba nimeni rabdare sa invete pe fiecare legea lui Ohm pe forum, mai trebuie sa citeasca fiecare si literatura dedicata, nu mai spun ca sunt tutoriale si filme, cursuri universitare pe Youtube.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări