Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu beculet ars

rabanne2013

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rabanne2013

18

• gabiferaru

10

• validae

10

• Dr.L

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Studiaza cum functioneaza un zenner (ledukl tot o dioda cu tensiune mare de deschidere e!) si cum se comporta un condensator in ca (reactanta capacitiva).Daca si dupa acest studiu mai ai intrebari, atunci revin-o. Dar nu inainte de a cerceta putin cele de mai sus!Si o mica analogie: dar calculatorul, ale carui subansamble lucreaza numai cu 12, 5 si 3,3V, cum de poate fi alimentat la 220V? :nas:

Link spre comentariu

Nu contrazic, eu nu sunt total in domeniu insa. Dar din ce-mi amintesc led-urile erau de fapt fotodiode asemanatoare cu diodele normale nu zenner, poate stiu gresit. Tensiunea de deschidere era de aproximativ 1,8 la cel rosu si de 2,8 la cel verde. Deci pana la 220 e cale lunga.Reactanta capacitiva babeste era ca o rezistenta sau opunere a trecerii curentului de catre condensator.Cat despre PC pai eu consider ca sursa are rolul unui transformator coborator.

Link spre comentariu

Daca vrei sa inveti electronica, primul pas ar fi sa cauti pe la biblioteci sau anticariat niste carti vechi si bune cum ar fi de exemplu ,,Practica elecronistului amator" , ,,Radioreceptia de la A la Z" si multe, multe altele si sa te documentezi. Se gasesc si carti scanate in format electronic, pe forum s-a mai discutat despre asta. Numai dupa ce vei intelege bine functionarea componentelor electronice de baza, vei putea intelege mai usor o schema si functionarea ei. Un electronist pasionat face asta din copilarie, si acumuleaza experienta pe parcursul multor ani, acum e mai usor sa intri pe net si sa intrebi ce vrei.Nici nu-mi imaginez care ar fi fost evolutia mea profesionala daca as fi avut la dispozitie mai demult posibilitatea pe care o ofera acum internetul. Dar nu regret niciodata timpul petrecut citind cartile din care am invatat de-a lungul anilor tainele electricitatii si electronicii. Din pacate astazi tinerii sunt tentati sa foloseasca netul doar pentru distractie si e mai usor sa te uiti pe Youtube decat sa citesti o carte buna.

Link spre comentariu

da aveti mare dreptate. Din pacate nu sunt in domeniul electronicii si nici al electrotehnicii macar desi am rude, veri care sunt in domeniu. Cu ce ma ocup legat de asta e ca hobbi avand complet alte studii tot de stiinte exacte insa. Am apreciat tot mereu oamenii din domeniul electric pt meseria lor frumoasa.Mi se pare f stufoasa electronica si desi bibilesc eu detoate totusi mai mult cu teoria sunt decat cu practica.

Link spre comentariu

Am incercat azi sa pun 2 leduri si la priza.exact cum aveti dumneavoatra domnule gabiferaru, si m-am hotarat sa fac circuitul pe o placuta de proba prima data. Am folosit:condesator nepolarizat 1uF/630 Vrezistenta de 1.5kohm2 leduri.Ledurile se aprindeau cand introduceam firele in priza si se stingeau apoi,daca m-ai miscam firele in priza iar de aprindeau,am verificat sa fie firele lipite dar nush care ii problema.......Ce sa fie oare?

post-73003-139829565757_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sigur ledurile nu sunt puse in paralel? (adica + la + si - la -)?

Apoi, sincer, voi vreti popcorn/artificii in loc de lumina? Chiar nu intelegeti diferenta de la 47-100nF la 1uF ??

1uF e echivalent cu o rezistenta de 3,283k ohmi ( http://www.google.ro/#hl=ro&tbo=d&sclie ... 20&bih=945 )

Deci, la 230V, curentul prin led e de doar 72mA. Dar cum pe retea mai apar diverse distorsiuni (adica arminici superioare), reactanta condensatorului scade semnificativ, iar curentul creste proportional.

Spor la ceea ce faceti acolo, ca sigur nu-i vorba de martori

PS: pt urmatorul martor, recomand 100uF, macar sa stim o treaba

Link spre comentariu

Ledurile se aprindeau cand introduceam firele in priza si se stingeau apoi,daca m-ai miscam firele in priza iar de aprindeau

Daca ledurile se aprind doar pentru o fractiune de secunda atunci sigur sunt arse. 1uF le-a fost fatal. :mort

Colegul Dr.L are dreptate, pune 0.1uF.

Link spre comentariu

Eu dupa 4 pagini,raman la parerea mea... Se schimba dracovenia aia de intrerupator cu totul,si in timpul pierdut se putea citi cate ceva pt initiere in tainele electronicii.Castigul era incomparabil mai mare :rade:

Link spre comentariu

Eu cand am pus dioda Zenner de 3,9V in paralel cu ledul credeti ca n-aveam ce face ?Nu stiu ce poate fi asa complicat la o punte, un condensator, un zener si un led :nebunrau: Din liceu am tot construit schema asta si nu am mai umblat la leduri de atunci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări