Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu beculet ars

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti pune orice valoare intre 47nF si 0,47uF la 400Vca. Vezi ca se gasesc ca filtre de antiparazitare in toate rasnitele, bormasinile , aspiratoarele si alte electromotoare domestice.Nu trebuie sa-l comanzi neaparat, se gasesc prin placi de la monitoare CRT si televizoare. Poti sa faci si combinatii de condensatori pentru a mari tensiunea maxima suportata. De exemplu, ai doua condensatoare de 0,1uF/250V. Legandu-le in serie vei obtine un condensator de 0,05uF/500V . Se gasesc condensatori cu valorile necesare si cu gabarite mici sa incapa in locasul intrerupatorului.Retine ca nu trebuie ca tot montajul sa incapa in butonul intrerupatorului, acolo bagi doar ledul si montajul il pui undeva in spatele intrerupatorului, in doza izolat bine.

Link spre comentariu

Consumul este ceva mai mare la schemele cu led fata de becul cu neon.Dar nu sunt diferente extrem de mari, becul cu neon de exemplu, are consum de ordinul catorva miliamperi iar ledurile intre 10-20 de miliamperi functie de schema si de ledul propriuzis (exista diferente mari intre diverse leduri chiar din acelasi lot). Daca vorbim de fiabiliate insa, becul cu neon nu rezista nici pe departe cat ledurile.Am leduri de peste 10-15 ani de cand le-am montat, unele de cand eram in liceu.

Link spre comentariu

Dar daca becul cu neon e alimentat la o tensiune sau intensitate mai mica e posibil sa se prelungeasca durata de functionare?Totusi cum se pot inseria ledurile daca au diferente de caracteristici chiar pt cele din acelasi lot?

Link spre comentariu

Se poate mari rezistenta de limitare a becului neon si se prelungeste perioada de functionare.Totusi se micsoreaza si luminozitatea destul de suparator uneori.Referitor la legarea in serie a ledurilor cu diverse caracteristici, nu e nicio problema.Curentul va fi egal prin toate, luminozitatea va fi insa diferita daca sunt diferente mari intre leduri.Asta nu deranjeaza insa buna functionare in timp. Daca le-am lega in paralel insa, ledul cu caderea de tensiune cea mai mica, va suporta un curent mai mare decat celelalte si se va distruge primul.Si asa mai departe.Se vede asta la lanternele ieftine chinezesti care au 7-10 leduri in paralel, uneori chiar fara rezistenta de limitare macar. Ledul care incepe sa palpaie se duce primul.

Link spre comentariu

Buna ziua,Ieri am incercat sa fac schema intrerupatorului.Am cumparat:Condesator 10uF/400v4 diode 1n40071 dioda zener 3v6rezistenta 470 ohmLed.Leam montat conform schemei pe o placuta de proba, si a facut scantei si sa topit din materialul dupa rezistenta.Am atasat pozaConteaza cum montez condesatorul? + sau- Si la diode ? la fel?+ si - ?

post-73003-139829564612_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da' nu ti-a venit asa o idee sa cumperi un intrerupator de 2 lei de la care sa iei beculetul cu neon si sa-l pui pe intrerupatorul tau,daca tii asa de mult la el?La cata experienta ai in domeniu,ma gandesc nu e prea indicat sa incepi sa te joci cu tensiunea de retea,pt ca ai vazut si tu,chiar daca e vorba de un amarat de LED,scanteile tot apar,si nici nu vreau sa ma gandesc mai departe,la o electrocutare in cautarile tale...asa ca zic eu,scapi mai ieftin si mai simplu,si o trasnaie din aia de bec cu neon nu se duce chiar asa usor,am unele care merg de mai bine de 10 ani...la cat costa sa-l schimbi,mai ca nu merita efortul,pana la urma daca te infurii schimbi intrerupatorul cu totul...e doar o parere,dupa ce-am vazut ce-ai patimit.

Link spre comentariu

Vali dae te rog sa imi scrii de la cap la coada de ce piese am nevoie pt schita postata de tine cu 4 diode si condensator.As vrea sa imi scrii gen condesator polarizat/nepolarizat capacitate voltaj etc etc. la toate piesele de care am nevoie.Deja mam saturat de acest proiect cu led la intrerupator. Te rog frumos!

Link spre comentariu

plusul ledului se pune langa minusul diodei. Dioda aia are rolul de a trece prin ea una din alternante care ar putea strapunge ledul cand e strabatut invers.PS dioda nu e inseriata cu ledul. Ele sunt in paralel si inseriate cu condensatorul si rezistenta cealalta care are rol de limitarea puternica a curentului.Eu as ontreba cam ce rol are condensatorul, e doar pt factorul de putere?

Link spre comentariu

Daca ai fi din Brasov ti-as da o lampa dinaia mica cu neon sa-ti pui la intrerupator. E cam greu cu sistemul ala cu led sa-l inghesui si izolezi bine in locul f mic dintr-un intrerupator. Poate bubui de la vre-un scurtcircuit. Vezi sa scoti segurantele cand umbli in intrerupator

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări