Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu beculet ars

Postări Recomandate

Buna seara,Am si eu o problema cu un intrerupator cu led. S-a ars beculetul din el l-am demontat si inseriat cu el are o siguranta. Am fost la multe magazine si nu am gasit acelasi tip de beculet sau cv de genu. As dori sa stiu daca pot pune un led sau orice altceva daca se poate si colorat. Problema cu ledurile am inteles ca trebuie sa pun si cv condensator.Pls help me

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai bine faci schema cu condensator si punte de diode, are avantajul ca nu se incalzeste nimic.Varianta cu rezistenta nu e practica fiindca se va incinge rezistenta.Faci montajul cat mai compact si il izolezi bine scotand doua fire la 220V si doua la led care poate fi ce culoare vrei, nu conteaza in schema. Firele la 220V le legi la bornele intrerupatorului, nu conteaza ordinea. Ledul poti sa-l bagi in buton sau poti sa-l scoti printr-o gaura in masca intrerupatorului.Pun o poza cu o priza cu led montat in masca.

post-21106-139829561679_thumb.jpg

Link spre comentariu

Validae imi place ideea ta si cu ledul la priza,nu m-am gandit la asa ceva niciodata. Revenind la intrerupator ai putea sa imi pui o poza cu o schema cu punte de diode cum mi-ai explicat in anteriorul mesaj? Sunt incepator cu scheme eletrice si imi trebuie m-ai detaliate, s-au sa imi faci tu o schema si sa o postezi. multumesc mult

Link spre comentariu

Uite schema pe care o folosesc de mult timp fara probleme.Singura componenta pretentioasa e condensatorul in serie cu puntea care trebuie sa fie la 400Vca minim. Rezistenta in serie cu puntea are rol de siguranta in cazul strapungerii condensatorului.Ledul poate fi de orice tip si culoare. Se poate adauga si un condensator de 10-47uF/16V in paralel cu ledul pentru filtrajul tensiunii continue, dar de obicei nu e necesar.Daca doriti mai multe leduri, se pot lega in serie, marind proportional si valoarea diodei Zener.De exemplu, pentru trei leduri se pune un Zener de 9V. Rolul diodei Zener e de protectie a ledului la varfuri de tensiune.Ea poate lipsi dar e mai sigur asa.

post-21106-139829562597_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări