Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

+/-... V, ma poate lamuri cineva?

Vizitator u_gieer

Postări Recomandate

Vizitator u_gieer

Pe datasheetul unui integrat (TDA7294-punte) scrie ca tre alimentat la +/-25V pt. 8ohm. Mi-am construit un traf 18V (8A) pe 2 canale (initial cu gandul de a alimenta 2 amp). Dupa redresare am obtinut 27V (tensiunea ce mi-o arata aparatul de masura) pe canal. Integratul meu sa alimenteaza la 25V diferenta de potential, sau la 50V diferenta de potential??? (+/-25V) Daca e la 50V inseamna ca tre sa leg cele 2 canale ale trafului a.i. sa creez o mediana careia sa-i corespunda 0V, pe care sa o leg le GND-ul amplif. ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

dupa cate am inteles eu, ai 2 infasurari secundare a 18V alternativ, dupa redresare tu o sa ai cam 24V (in sarcina) pentru fiecare infasurare...

legi un capat al unei infasurari la un capat al celeilalte infasurari si asta iti va fi masa, celelate capete vor fi V+, respectiv V-

vezi pentru partea de redresare http://www.sound.westhost.com/project04.htm si http://www.sound.westhost.com/project44.htm

Link spre comentariu
Vizitator u_gieer

Multumesc mult pt. informatii! As mai avea o intrebare.... in leg cu amplificatoru. Masa (GND=0V) se leaga la carcasa si la intrarea "-" a sunetului? In cazul meu nu o pot lega decat la GND in- , pt. ca TDA-ul are placuta de atasare pe radiator conectata la V-, deci carcasa va fi conectata la -35V. Imi va afecta asta alte aplicatii din aceiasi carcasa? Sper sa nu deranjez prea tare ca am postat off-topic!

Link spre comentariu
Vizitator u_gieer

integratul trebuie izolat de radiator printro foaie de mica si o saiba din material plastic

Da... Stiam solutia asta, dar ma gandesc ca transferul termic nu e la fel de bun. Sau ma insel? Ms oricum, da hai ca postez in alta parte sa nu supar pe nimeni!
Link spre comentariu

Am lucrat cu acel TDA si mi-a placut foarte mult !Pentru a folosi integratul la puterea lui nominala si pentru a avea un transfer termic bun am izolat radiatorul de carcasa Nu aveam zgomote, perturbatii etc ci doar un transfer termic mai bun :supz:

Link spre comentariu
Vizitator u_gieer

Am lucrat cu acel TDA si mi-a placut foarte mult !Pentru a folosi integratul la puterea lui nominala si pentru a avea un transfer termic bun am izolat radiatorul de carcasa Nu aveam zgomote, perturbatii etc ci doar un transfer termic mai bun :supz:

Radiatoarele sunt maricutze(300x100x34) si vreau sa fac din ele peretii laterali ai statiei; la mine cade varianta cu izolatul radiatoarelor. Ma gandesc ca dimensiunea e suficienta pt. racire in ciuda unei eventual transfer termic necorespunzator. Tu ce radiatoare ai folosit?
Link spre comentariu

Sincer ca si dimensiuni nu mai stiu...erau parca 10 cm inaltime,25 cm latime si adacime cam tot 10din lateral era in sectiune un H cu nervuri pe partea de sus si pe cea de josera foarte mare insa aveam izolatoarele "originale" care erau de la statia radio de pe care l-am demontaterau izolate de carcasa cu niste distantiere din ebonita cred, cam de 1 cm si care aveau gauri pentru prindere cu surub

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intrebare, daca izolez un integrat sau tranzistor de radiator prin foaie de mica, se va mai face contactul terminc la fel de bine? (chiar si in conditia in care folosesc pasta termoconductoare). Iar foaia de mica unde sa gaseste? In magazine de electronica, in mod obisnuit?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Evident ca randamentul nu mai este acelasi, dar daca se pune pasta siliconicaatunci este suficient de bun.Pentru capsule gen 2N3055 sau BD varianta mare(BU508) se gasesc in magazine izolatoare de mica stantate dupa formatranzistorului.S-ar putea sa gasesti si placute mai mari din care trebuie satai dupa capsula integratului.Sau alta varianta, un letcon de 3lei de la care recuperezi mica folosita laizolarea rezistentei de incalzire.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator maximus

domnu Niq_ro....zi si mie de unde din 18V AC, masurat RMS, obtii tu 24V CC tot RMS? ca-s curios....si mai ales in sarcina !!! tu cred ca masori intuitiv cei 24Vpp ai alternativului...nu e asa...cam gresesti si esti admin....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

ce tot vorbesti tu?

vezi http://ourworld.compuserve.com/homepage ... lect39.htm

si ceva mai explicit la http://ece-www.colorado.edu/~ecen3250/l ... MS%20CC%22 (sau ece-www.colorado.edu/~ecen3250/lab/lab4/lab4-part1.pdf )

explica tu mai clar... sa vedem care are dreptate....

eu zic cum am scris mai sus..

dintr-un traf la care masori cu un aparat de masura 18V pe domeniul de alternativ ai dupa redresare si filtrare o tensiune continua de circa 24V...

PS: a fi admin nu inseamna sa le stii pe toate, ci sa administrezi.. ca un director de firma :yawinkle: trebuie sa aiba idee nu sa le stie pe toate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări