relucavnic Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Vreau sa fac un stroboscop dintr-un releu de smnalizare de masaina la care vreau ii pot modifica pulsatia prin schimbarea unu condensator.Intrebarea mea este daca exista ceva condensator variabil sa nu mai trebuiasca sa scimb condensatorul? Link spre comentariu
ddd3d Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 citeste aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=45393 sper sa iti fie de ajutor Link spre comentariu
relucavnic Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am inteles.Dar acuma pa este o problema eu am nevoie de un condensator variabil intre 10uF si 20uF unde as putea gasi sau nu exista asa ceva? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Nu gasesti asa ceva !! > o varianta ar fi un comutator cu mai multe pozitii ~! Link spre comentariu
relucavnic Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Asa m-am gandit si eu cu un comutator .O sa fac asa daca alta varianta nu am.Va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Ce schema de oscilator folosesti?Cred ca se va rezolva frecventa din rezistente ,si asta inseamna ca vei putea folosi potentiometru. Link spre comentariu
relucavnic Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Oscilatorul este un releu de semnaliare de dacie la care am schimbat un condensator si pulseaza mai repede la valoarea de 1uF pulseaza foarte repede iar la valoarea de 100uF pulseaza normal ca si semnalizarea de la masina.Eu am pus un condensator de 10uF si pulseaza la fel ca si un stroboscop.Iar ca si l;umina am pus un set de leduri tip neon cu 3 leduri http://fl1.shopmania.org/files/p/ro/m/626/neon-3-led-flux-verde~29103626.jpg. Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Ce tip de releu de Dacie? Ca sunt mai multe...Daca ai incercat cu schimbarea condensatorului, si ai vazut ca merge cum doresti, in continuare poti folosi un comutator cu "n" pozitii, in functie de cate "luminite pe secunda'' doresti.Desigur, vei avea nevoie si de "n" condensatoare, cu valori diferite.Un comutator cu vreo 10 pozitii iti dau eu. Link spre comentariu
relucavnic Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Pai este un releu de dacie Tip4254.200 si ma gandeam ca cu comutatot ar fii cel ma bine si sa pun condensatoarele in paralel.Daca pun unu de 10uF cu unu de 3.3uF imi da 13.3uF si asa mai departe o sa incep cu un condensator de 1uF si de acolo o sa adaug altele in continuare.Dar daca imi ziceti ca imi dati dumneavoastra comutator atuncea o sa pun condensatori de valori diferite asa o sa am cate pulsati pe secunda vreu eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum