madnoob2009 Postat August 28, 2016 Partajează Postat August 28, 2016 Va salut, Am si eu o problema cu o cheie de VW Passat. Nu mai deschidea/inchidea si proprietarul a incercat sa refaca lipiturile cu aer cald. A mers o perioada scurta dupa care a cedat iar. La o prima vedere, am gasit ce banuiesc ca ar fi un tranzistor smd ars(gaura in centru si nu se mai intelege marcajul de pe el). Atasez niste poze cu placuta si v-as ruga, daca puteti, sa ma sfatuiti cu ce sa-l inlocuiesc. E vorba despre piesa cu 3 terminale care lipseste din partea stanga-sus in prima poza. Link spre comentariu
madnoob2009 Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Cheia arata ca in poza atasata. Poate are cineva la indemana si o poate desface Link spre comentariu
dan cod Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 In functie de configuratie eu as incerca cu ceva pnp sau npn uzual. Link spre comentariu
djvas Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Nu vad eu bine sau ai o ditamai gaura in circuitul integrat ? Link spre comentariu
validae Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Acum, că am examinat cu atenție poza aceea, așa pare.Sau e ceva acolo, ca o picătură de lac, ce poate da impresia de gaură în capsulă... Link spre comentariu
adydep Postat August 31, 2016 Partajează Postat August 31, 2016 Referitor la tranzistor trebuie urmarit emitorul:1-dacă duce către "-",este NPN,2-dacă duce către "+",este PNP.Totuși în integrat văd și eu o gaură...greu de crezut că poate fi "pocnit",doar dacă telecomanda a fost alimentată aiurea de pe un redresor... Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Nu e gaura in cip, e o pata de lac intr-adevar. Plus ca se aprinde ledul cand apas pe butoane, deci tind sa cred ca e inca in regula cipul. O sa incerc cu bipolari la intamplare, poate am noroc. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Dacă ai un instrument magnetoelectric de 50-100uA (din multimetre vechi) și două diode cu Germaniu, poți face un tester simplu de emisie pentru telecomenzi, să nu fii nevoit să te duci cu cheia la mașină de câte ori faci probe.. când apropii telecomanda de antena detectorului de câmp și apeși un buton, acul deviază dacă ai emisie. Link spre comentariu
valny Postat Noiembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Am schimbat butoanele la o cheie de Logan. Cheia merge dar consuma bateria foarte repede. De ce oare? Link spre comentariu
costi75 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 ,,baietii" nu fac telecomenzi,o sa-i monteze un modul de comanda a inchiderii centralizate. E si o masina foarte rara Loganul, cu greu cred ca se monteaza un modul de inchidere Sunt peste tot module de cheie de Logan si "baieti" care stiu sa le scrie. Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 nu stiu la ce modul de cheie va referiti.poate la uch?sau la telecomanda in sine?se poate schimba pcf7946 intr-o cheie sh,se precodeaza si se programeaza pe masina.sau se programeaza o cheie noua.sau se monteaza modul de comanda a inchiderii (cel mai ieftin).depinde de ce vrea clientul si cat plateste.,,baietii" care stiu sa le scrie (printre care sunt si eu) nu cred ca lucreaza gratis.daca s-au straduit atat ca sa repare o telecomanda,daca un tester de telecomenzi pare atat de scump,ce solutie credeti ca vor alege? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Am schimbat butoanele la o cheie de Logan. Cheia merge dar consuma bateria foarte repede. De ce oare? Verificați lipiturile cu o lupă, poate aveți undeva un scurtcircuit care mărește consumul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum