Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare de ieşire Hammond

Vizitator

Postări Recomandate

Ceva făcut pe "colţul mesei"(răspunde mai "colorat" decât hammond-unora le place...aceste "microdetalii" ,"coloratură în plus" poate crea senzaţia acustică de microdetalii-suplimentare) practic acest transformator(realizat de mine) este uşor inferior hammond 1650H.

"Spre aducere aminte" download/file.php?id=33953&mode=view o oscilogramă mai puţin "colorată"(întâmplător obţinută dintr-un OT chinezesc fară nume=un "accident" fericit cred ,dacă devine regulă...).

În partea inferioară a imagini voi pune întotdeauna semnalul din generator.

Urmează 1650P

post-18717-139829561731_thumb.jpg

post-18717-139829561744_thumb.jpg

post-18717-139829561757_thumb.jpg

post-18717-139829561767_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

5

• THOMAS

3

• mișa

3

• adrian_pic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@ggg(vine).Acum un OT ordinar dintr_"un amplificator cu bas decent" secţiune miez numai 5cm² cu întrefier(şi condensator pe intrare ,bobinaul strâns-intens permanent pe laterale fereastră 3800sp/primar ,trei reacţii locale ,catod nedecuplat triodă ,anod-anod ,cfb-pentodă),în a doua imagine avem oscilograma la 30Hz(desigur putere mică 1,5W în sarcina la ieşire,maxim posibil sinus nelimitat 1,9w în sarcina la ieşire cu transformatorul de ieşire dat).

post-18717-13982956213_thumb.jpg

post-18717-13982956215_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un transformator folosit pt amplificatorul Murray cu Z=300/8 ohm L=8H si S=13,7cm*La fel ca in pozele prezentate de Valderama oscilograma generatorul este in partea inferioara a ecranului si dupa cum se vede metoda mea de masurare a unui transformator este un pic neconventionala adica semnalul din generator se aplica unui amplificator de putere cu mosfet, cistig de tensiune unitar clasa A P=6w iar iesirea acestuia se conecteaza in secundarul transformatorului masurat.Pe sectiunea primara se pune un rezistor de sarcina cu rezistenta egala a impendantei propri a primarului si pe aceasta rezistenta se fac citirile de banda, THD, oscilograme etc

post-70426-139829562442_thumb.jpg

post-70426-139829562453_thumb.jpg

Link spre comentariu

Foarte corect Blue! :aplauze ... plus masuratorile mai vechi cu polarizare in DC a primarului folosind un drosel, acelea de la nu's ce ETF cind au testat vreo 20 de trafuri, diverse marci. Altceva, de exemplu, pentru teste comparative unde neliniaritatea droselului (daca exista) este comuna celor doua transformatoare in test...

post-19106-139829562523_thumb.png

Link spre comentariu

Foarte corect Blue! :aplauze ... plus masuratorile mai vechi cu polarizare in DC a primarului folosind un drosel, acelea de la nu's ce ETF cind au testat vreo 20 de trafuri, diverse marci. Altceva, de exemplu, pentru teste comparative unde neliniaritatea droselului (daca exista) este comuna celor doua transformatoare in test...

Pot foarte usor sa introduc o componenta continua pe transformator daca dezechilibrez tensiunea de offset al amplificatorului de masura :limb:
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Stau si ma intreb...Oare cum ar fi cel mai bine de masurat un traf de iesire, in asa fel incit sa vedem numai caracteristicile lui, nu si ale etajului de atac...Ma gindesc ca daca le atac cu un amplificator aproape ideal, cu rezistenta interna care tinde la zero si slew rate foarte mare ar fi cel mai concludent...Oare asa sa fie? Daca nu, care ar fi conditiile, pentru ca numai daca ne punem de acord am putea sa comparam rezultatele.

Link spre comentariu

Pai ar putea pune Marius buffer-ul in clasa A intre generator si secundar (nu stiu daca l-a mai pus) si vazut daca cu un IRF (sau altceva, bine racit) corespunzator am putea ataca direct primarul. E foarte buna ideea sa standardizam cumva, altminteri subiectivismul va fi pururi in floare... un raspuns oarecare este puternic influentat chiar si de o componenta pasiva aditionala... my 2 cents, adica punguta cu doi bani, intr-o traducere buna ca si contraexemplu ☺☺☺

Link spre comentariu

Sigur ca am vazut atacul lui Marius, dar fiind si o sursa de curent e aproape imposibil sa nimerim una identica.

De fapt, sa fie clar, nu ai cum sa masori un traf de iesire pe amplificatorul cu lampi pentru care a fost construit acest traf. Masuratoarea trebuie facuta in conditii standard.

Eu de aia am propus atacul cu un amplificator cu impedanta interna mica, cu semiconductori si reactie negativa, pentru ca se apropie de iesirea in tensiune ideala. Practic in cazul nostru diferentele intre amplificatoare ar fi nesemnificative. Mari diferente nu pot aparea intre masuratorile cu un amplificator care are rezistenta interna de 0.01 Ohmi si unul care are 0.5 Ohmi. Asta datorita faptului ca traful in sarcina are KOhmi sau macar sute de Ohmi.

Oricum, atentie! Un traf cu inductanta mare, fara sarcina si in regim dreptunghiular conectat la iesirea unui amplificator cu semi, poate duce (si de obicei asa se intimpla) la "tunarea" instantanee a amplificatorului, cu fum si artificii uneori.

Link spre comentariu

Da, rezistenta de 1-200ohmi in secundar o propun pentru sfintire! ... alaturi de marii barbati ai neamului ☺☺☺Eu chiar tin foarte mult sa ajungem la o concluzie comuna, aici, pe plai mioritic, in privinta "standardelor". Am deschis un subiect pe HI-FI dar s-a balacarit/atenuat/uitat/avortat, pesemne nu era oportun... ☺... Oricum e foarte oportun un sistem acceptat intre forumisti de testare a transformatoarelor in plaja audio. De fapt asta este pasiunea tuturor ce citesc aceste rinduri si ma astept la o contributie a fiecaruia interesat, deci chiar asta-i prabliema, domnilor... ☺☺☺

Link spre comentariu

Foarte usor de facut acest amplificator de curent clasa A cu amplificare unitara, tensiunea de iesire a unui generator de semnal este suficienta pentru atacarea lui si de acea distorsiunile sint extrem de mici iar slew rate nu pune probleme, practic la 100Khz oscilogramele in/out sint identice

post-70426-139829572737_thumb.jpg

post-70426-139829572745_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări