Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Încerc în măsură timpului disponibil să prezint în timp câteva transformatoare Hammond(în special oscilograme).Încep cu cateva oscilograme Hammond 1650H.Invit pe cei ce pot prezenta oscilograme similare(indiferent de model OT) să o facă astfel se va putea compara diferite transformatoare de ieşire în raport cu diverse modele Hammond(în timp).O să urmeze 1650P Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Oscilogramele sunt fara reactie negativa globala? (banuiesc ca sunt fara NFB) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am precizat acum în comentariu fişier(probabil mâine urmeaza1650P) ,partea de jos a ecranului semnalul din intrare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Imi place raspunsul acestui transformator si este buna ideea de comparare, din pacate nu am niciun transformator de firma ,doar citeva facute de mine si daca prezinta interes am sa le fac citeva oscilograme in aceleasi conditii, ar fi bine d-le Valderama sa stiu nivelul de putere sinus aplicat si daca exista componenta continua Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Prezintă interes(inclusiv cele făcute de dumneavoastră).De bun augur(vino cu oscilograme domnule/blue/popa-marius când doreşti dumneata ,orice-OT...,avem o referinţă medie...) ,nu contează puterea la care doriţi să prezentaţi funcţie de aplicaţie ,mă rog să nu fie "1w"...,contează ideea...30W-PP în sarcină,fără componentă continuă sau mă rog cât o fi dezechilibru ia_1_0-ia_2_0. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 din pacate nu am niciun transformator de firma ,doar citeva facute de mine si daca prezinta interes am sa le fac citeva oscilograme in aceleasi conditiiCalule vrei ovaz? Singura buba este ca daca cineva se "indragoseste" de oscilogramele tale o sa te bata la cap sa ii vinzi trafurile sau sa ii faci altele identice , in rest ..... sa curga oscilogramele!! Pun si eu niste oscilograme .... dar de pe net . Tango XE-20S Audio Note Trans-152 Hammond 1628SE Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Valderama, poate sa fie un subiect interesant daca incercam sa-l sistematizam putin. Simpla insiruire de hieroglife si cuneiforme fara o explicatie si/sau interpretare a rezultatelor va transforma topicul intr-unul fluviu si impactul acestuia se va dilua (implacabil si inexorabil ☺). Propun o categorisire pe nivele de complexitate a masuratorilor, de exemplu (metoda nr."x"): 1. Evaluare pe baza de doua oscilograme folosind generator si osciloscop, fara componenta continua, sarcina rezistiva. Semnal dreptunghiular/sinus la doua frecvente relevante pentru spectrul audio. 2. Idem/adauga cu polarizare in DC la diversi curenti. 3. Idem/... cu etaj final pe diverse nivele de putere de iesire. 4. Idem/... cu "dummy load" sarcina complexa RLC (aici sa te tii!) 5. ...nu intrevad prea devreme teste aici... eventual uite aici doua link-uri cu referire si la Hammond (ontopic, nu?!) http://www.tubelab.com/BudgetOPT.htm si http://www.tubelab.com/Output_Transformers.htm 6. Ce-am uitat?! ☺ 7. Altele, chiar "fara numar".... ... evident, nu tin la categorisirea de mai sus, propuneti si alte nivele de ierarhizare! Sigur, (aproape) la toate punctele de mai sus este necesara o punte de legatura psihoacustica intre masuratori si perceptia subiectiva (suverana), chiar ar fi interesant cum se traduce un "overshoot" (sau un "cioc" pe rampa) pe oscilograma in impresie acustica. Nu vad nici-o graba pina aici, ar fi bine daca le-am lua domol... ☺ Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Interesant ar fi, dar este dificil, pe linga oscilograme daca am avea si schema de bobinare, dar si calitatea tolei, masurata de ex. pe 100 de spire. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am promis cu cateva zile in urma ca o sa postez si eu cateva oscilograme de acum trei ani de la unul dintre amplificatoarele SE cu 6C33C si transformatoare realizate de mine. Sa nu-mi cereti sa refac aceste oscilograme pentru ca amplificatoarele canta de mult la cei ce le detin acum. Ce pot sa va spun este ca Ra=650ohmi,capacitatea P/S=1.78nF,inductanta La=7.8H,inductanta de scapari Llk=0.06H ,suprafata sectiuni S=18cm*2, tole E20 cu grosimea g=0.35mm,intrefier d=0.25mm. Atentie!,generatorul meu este cam defect pe sinus,se observa pe semanlul de jos pe osciloscop.In partea de jos pe ecranul osciloscopului este semnalul de intrare (1V/div),iar sus este semnalul la iesire pe o rezistenta de sarcina de 5 ohmi (rezistenta bobinata de 300W cu nichelina,deci inductiva). Sensibilitatea pe intrarea osciloscopului este de 5V/div pentru canalul unde se masoara tensiunea pe sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Din punctul meu de vedere nu sunt necesare prea multe epitete în cadrul subiectului (doresc să văd cât mai multe oscilograme obţinute la ieşire din OT) ,fiecare participant poate comentă/preciza ce doreşte şi crede de cuviinţă , personal o să mă rezum la puţine comentarii (şi decât în baza oscilogramelor pe care le voi expune/prezenta). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am uitat sa precizez ca oscilogramele luate de pe net sunt fara NFB. lazaroiu oscilogramele de mai sus sunt cu sau fara NFB? (banuiesc ca sunt cu NFB dar mai bine intreb decat sa raman cu o incertitudine ). Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am uitat sa precizez ca oscilogramele luate de pe net sunt fara NFB. lazaroiu oscilogramele de mai sus sunt cu sau fara NFB? (banuiesc ca sunt cu NFB dar mai bine intreb decat sa raman cu o incertitudine ). Oscilogramele sunt "trase" pe amplificatoarele dupa schema Borbely SE cu 6C33C FARA NFB,avand OT-urile cu datele din textul de mai sus. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Din punctul meu de vedere nu sunt necesare prea multe epitete în cadrul subiectului (doresc să văd cât mai multe oscilograme obţinute la ieşire din OT) ,fiecare participant poate comentă/preciza ce doreşte şi crede de cuviinţă , personal o să mă rezum la puţine comentarii (şi decât în baza oscilogramelor pe care le voi expune/prezenta).Perfect de acord Valderama! ... "si decit" HI-FI fie cu voi! ... o sa pun si eu si sint curios ce conditii de test se vor cere atunci... pe plai mioritic si colegial, asa... Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Cateva oscilograme puse pe net de la un amplificator WILLIAMSON cu OT SOWTER 8950 oscilogramele sunt pe un amplificator PP cu NFB,schema este un clasic WILLIAMSON cu pentode KT66 in modul trioda,dar important este OT. transformatorul este acesta: http://www.sowter.co.uk/specs/8950.htm Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Un video interesant mai jos.Trei amplificatoare finite,in care ultimul nu raspunde chiar asa bine,dar care totusi "suna" foarte bine dupa spusele autorului. Imi place si ca autorul nu a dat explicatii la tot ce a vazut...cand nu esti sigur de ceva..jAjjc7ijGM4 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum