Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

# lungimea cablului afecteaza timpul timpul de incarcare

Vizitator ciprianrogoz

Postări Recomandate

Vizitator ciprianrogoz

Va salut cu respect,Pentru a intelege mai bine subiectul, va prezint mai jos in cateva randuri ceea ce vreau sa inteleg.Am un cablu pentru reincarcarea telefonului (smartphone android) micro USB, lung de 3 metri.Folosesc un incarcator in care pot introduce diferite cabluri de lungimi diferite.Pe incarcator se specifica la output: 5.2V si 2A LPSIdeea e urmatoaorea, cu un cablu mai mic de 30-40 cm telefonul se incarca mai repede.Cu cablu de 3 m se incarca mult mai greu, creste timpul de incarcare cu cel putin 40% (cam asa aproximez)Intrebarea mea e acum: lungimea cablului afecteaza timpul de incarcare al telefonului sau conteaza materialele din care este fabricat acel cablu de 3m?Multumesc frumos!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

1

Top autori în acest subiect

Intrebarea mea e acum: lungimea cablului afecteaza timpul de incarcare al telefonului sau conteaza materialele din care este fabricat acel cablu de 3m?

In final, conteaza rezistenta electrica a cablului (lungime, sectiune, material, temperatura din camera). Si da, pentru 5V - 2A, poti avea o cadere de tensiune destul de mare pe un cablu de 3m. Poate tensiunea ce ajunge la telefon e mai mica de 4.2V (tensiunea la care acumulatorii cu Li sunt considerati incarcati).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări