Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ridicator tensiune in: 25-70V, out 200 sau 400V 1.5kW

one

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

14

• Dr.L

6

• giongiu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@giongiu

Nu am intentia sa imi dau aere de superioritate, dar cred ca te-ai grabit sa comentezi fara sa stii detalii.

Ai spus ca trebuia sa aleg nu stiu ce mosfet fara sa stii ce am ales deja.

A trebuit sa iti explic ce inseamna redresare cu dublare de tensiune cand asta se gaseste pe google.

Acum imi spui de mosfet la 500V cu 10mohmi Rds. De ce ? De unde ai scos cifrele astea?

.Cel de 0,3mohmi,de care amintesti,nu stiu daca are peste 50-75V DS.

Tranzistorii au circa 160V. Nu pot sa dau acum tipul de tranzistor, o sa il comunic in curand.

Am toata rabdarea sa dau explicatii caci vreau sa dau informatii asa cum am si primit. Dau toate detaliile necesare, la cerere. Daca credeti ca ce spun eu sunt prostii atunci ma opresc sa nu mai spun altele. Voi da detalii doar pe privat pentru cine este interesat.

Nu am criticat colegii care au incercat sa dea informatii, asa cum mi se pare ca ai facut tu. Oricum, scuza-ma daca si eu am fost prea agresiv.

Este adevarat ca se castiga putin alegand 2 diode in loc de 4, dar 1% este enorm pentru aplicatia in cauza, care trebuie sa aiba cam 96% eficienta si are cam atat. Cand scoti curent din baterii sau generatori cu combustibil si 1% e important.

Condensatorii imediat dupa diode nu sunt electrolitici, cum ai presupus.

Intradevar,mosfetii sunt inseriati,insa doar pe perioada on.Pe off insa,cand D1 si D2 conduc,ei sunt in paralel cu tensiunea de alimentare.

Care D1 si D2 ? din ce schema ?

Cum presupui ca sunt comandati tranzistorii ?

@Dr.L

In configuratia asta, cand tranzistorii nu mai conduc, diodele de demagnetizare descarca miezul direct in condul de pe Vcc (se recupereaza ceva).

Care diode de demagnetizare si din ce schema ?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări