tudoraudio Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 da left si right dar ori pe A ori pe B. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Scrie pe spatele amplificatorului A AND B: 8-16Ω? Da sau nu? Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 poi scrie la kenwood a or b 4 16 si a and b 8 16 dar mai am unu uher uma 200 pe care scrie invers Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Tu ştii ce vrei? 4 boxe de 8 ohmi(boxele sunt la fel 2 cate 2)... sau (boxele sunt la fel)? poi eu am 4 boxe pe care le folosesc acum ...dar mai am 2 boxe si nu gasesc inca 2 la fel sa le pun la alt amplificator si intrebam daca pot sa pun 4 boxe 2 cate 2 diferite la un amplificator fara sa am probleme si sunetu sa fie ok Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Explicatia este simpla pe amplificator poti pune boxe de la 4 ohm la 16 ohm , amplificatrul suporta toate aceste impedante, daca pui boxe de 4 ohm 2 pe a si 2 pe b merge sa fie si de 4 si de 8 ohm dar nu le poti asculta simultan poti comuta cand pe a cand pe b, iar ca sa aculti in toate 4 cuplezi din amplificator a+b dar spune clar ca atunci impedanta trebuie sa fie minim 8 ohm sau 16 max. Boxele tale ce impedante au ca sa stie omul ce sa iti explice, si apropo tu vrei sa folosesti 4 boxe simultan din ce inteleg eu, deci boxele pot fi si de 4 ohm si de 8 cuplate impreuna rezulta 8 sau 16 ohm exact cum cere amplificatorul, deci boxele tale ce impedante au? sau ai 2 pe 4 si 2 pe 8 ohm? ca si atunci rezulta cam 12 ohm si tot merge te incadrezi in cei 16 ohm maxim care ii suporta amplificatorul.Normal ar fi ca toate boxele sa aibe aceeasi impedanta ori 4 ohmi ori 8 ohm si atunci cuplate vor rezulta fie 8 ohm daca sunt boxele de 4 ohm ori 16 daca sunt de 8 ohmi dar asta cu conditia sa fie toate lafel de aceeasi impedanta.Sper ca te-ai lamurit acum, defapt amplificatorul specifica corect, poti folosii ambele impedante fie 4 ohm fie 8 ohm si daca vrei toate 4 rezulta fie 8 ohm cele de 4 fiind cuplate a+b fie 16 ohm daca sunt pe 8 ohmi boxele. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 nu,nu cred ca s-a lamurit ,numai tu cred ca stii ce ai vrut sa scriidaca nu stii cum se calculeaza rezistenta echivalenta nu repeta niste prostii ca nu vor deveni reale Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 boxe uher 1200 cd 8 ohmi Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Este fenomenal, ce dracului e atat de greu? Amplificatorul ala pune in paralel A-ul si B-ul, cand comutatorul se pune pe pozitia A+B. Fiecare canal poate sustine o sarcina de MINIM 4Ω. A OR B inseamna ca pun doar doua incinte, PE A SAU PE B, care pot fi de minim 4Ω, LOGIC. A AND B, inseamna ca daca pun incinte SI PE A SI PE B, trebuie sa pun minim 8Ω, ca atunci cand le cuplez A+B, in paralel, sa ramana 4Ω. Daca pun incinte de 4Ω, puse in paralel, doua cate doua, raman 2Ω, si crapa amplificatorul... A OR B, minim 4Ω. A AND B, minim 8Ω... siiiimmmpluuuu!!!! In alta ordine de idei, poti pune si doua perechi de 4Ω, doar ca, asa cum s-a spus mai sus, nu ai voie sa cuplezi A+B. Poti pune si o pereche de 4Ω, si una de 8Ω, la fel, fara sa cuplezi A+B... pentru ca, daca vei face asta, vei avea impedanta ansamblului 2.66Ω, ceea ce iar nu-i bine... Si mai clar, ori pui toate incintele de 8Ω, ori pui ce vrei tu, dar INTERZIS pozitia cumutatorului pe A+B!!! P.S. Aviz amatorilor care vor sa se auda scriind... Daca n-aveti habar, faceti fratilor altceva, nu va dati cu parerea pe forum. Ati dus penibilul la paroxism. Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Pai a spus clar ca are pe 8 ohm, deci merge sa le cupleze Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 DECI1) Nu am voie sa pun in a+b boxe de impedante diferite2)pot sa pun boxe de 8 ohmi dar sa fie la fel nu?3) daca pun boxe de 8 ohmi dar daca sunt diferite nu e indicat sa depasesc 50 la suta din puterea amplificatoruluiMultumesc pentru ajutor...dar mai am o ultima intrebare....daca amplificatorul scoate 2x70 si pun 2 boxe el va scoate 70 w pe un canal si daca pun 4 va scoate tot 70 w pe canal...nu prea am inteles cum se distribuie puterea amplificatorului in configuratie a sau b....a si bSi ideea de baza era daca pot pune in configuratie a + b boxe de 8 ohmi care sunt 2 cate 2 la fel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 R1; Pe scurt, fara complicatii, las-o asa. R2; Nu musai, dar e mai sanatos asa. R3; In general e bine sa ramai la un nivel corespunzator a max. 70% din puterea amplificatorului. Pur teoretic si generic, tensiunea crespunzatoare puterii maxime (declarata) a amplificatorului, debitata pe o sarcina de 4Ω, o consideram o constanta. Putem modifica impedanta, in sensul in care, avem la iesire sarcina de 4Ω, atunci, puterea este cea maxima declarata (probabil declarata luand in calcul sarcina minima suportata), sau putem avea la iesire o sarcina mai mare. Conform formulei, P=U^2/R, cu cat crestem sarcina, cu atat scade puterea. Teoretic, daca incintele sunt identice, in cazul nostru 8Ω, pe una singura (vorbim de un canal), vei avea jumatate din puterea declarata, daca conectam doua incinte, sarcina totala se injumatateste la 4Ω, si atunci creste puterea la cea declarata. Nu vei putea creste puterea maxima debitata, pe sarcina minima recomandata de 4Ω, in veci. Poti pune un miliard de boxe... Ce vei putea face in schimb, vei putea intelege ca puterea nu e totul. O pereche de incinte bune, fac cat 10 perechi de incinte proaste. Asa ca... Tu nu auzi putere electrica, puterea este o notiune matematica de conversie intre enegii... Tu auzi putere acustica, presiune acustica, care tine nu atat de impedanta sarcinii/tensiunea la iesirea amplificatorului, cat tine de randamentul incintei. O incinta de buna calitate va avea fie o capabilitate in putere foarte mare, ca sa poti compensa un eventual randament scazut, fie o capabilitate in putere decenta, macar 50W, dar o sensibilitate mare (randament mare). Pentru "prostii de rand", printre care ma regasesc si eu, un BR cu o capabilitate in putere reala de 100-150W, cu o sensibilitate reala de 92-94dB, precum si o banda reprodusa de ~35Hz-22kHz, reprezinta un ideal in viata... Vorbim de incinte Hi-FI, nu PA... Am incercat sa simplific raspunsul, ca sa fie cat de cat inteles. Vad ca puterea ramane totusi un mister, pentru majoritatea... Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 multumesc de raspunsuri...stima si respect! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum