Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Deci am o intrebare idioata.....Pot pune pe un amplificator 4 boxe de 8 ohmi(boxele sunt la fel 2 cate 2)...adica trebuie sa le pun 2 la fel pe canalul A si celelalte 2 pe B nu??? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 adica trebuie sa le pun 2 la fel pe canalul A si celelalte 2 pe B, nu?Nu prea!Ce impedanţa de ieşire are amplificatorul?Să presupunem următoarele:Impedanţa amplificatorului 4 OhmiAi 2 boxe maro şi 2 negre fiecare de 8 Ohmi.Pe canalul A vei lega una neagră şi una maro, în paralel => 4 OhmiPe canalul B vei lega cealaltă neagră şi a doua maro, în paralel => 4 OhmiImpedanţa amplificatorului 8 OhmiPe canalul A vei lega una neagră SAU una maro => 8 OhmiPe canalul B vei lega cealaltă neagră SAU a doua maro => 8 OhmiDacă vrei să le foloseşti pe toate 4, va trebui să le legi în serie, una neagră cu una maro, pe fiecare canal, impedanţa rezultată va fi 16 Ohmi, nu se arde nimic dar puterea se va înjumătăţi şi se va auzi mai slab. Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 aha deci in serie inseamna ca boxele sunt legate pe toate iesirile nu? Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 si in paralel iese cablu din canalu A se duce intr-o boxa si apoi iese din boxa si se duce in cea dea 2 a Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 si in paralel iese cablu din canalu A se duce intr-o boxa si apoi iese din boxa si se duce in cea dea 2 aNU!Mai bine cheamă pe cineva priceput ca să nu arzi boxele sau amplificatorul. Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 si mai am o intrebare....daca e bine sa pun o boxa pe canal cum le pun ...amandoua pe left sau una left si alta right? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 una left si alta right?Da! Dar verifică egalitatea dintre impedanţa de ieşire a amplificatorului cu cea a boxei.Despre ce amplificator vorbim? Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Orice ai face trebuie sa respecti impedanta minima pe care poate functiona amplificatorului, impedanta de iesire este altceva.Nu recomand sa pui boxe in serie deoarece au filtre, acestea vor interfera si nu o sa mai functioneze cum trebuie. Nu se vor mai respecta frecventele de taiere, o sa sune groaznic si poti arde difuzoarele.Doar difuzoarele se pot pune in serie fara probleme. Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 vroiam sa aflu daca pot pune 4 boxe diferite fara sa am probleme si sa functioneze ca 4 boxe la fel(cu conditia ca volumul sa nu dep 80 la suta si puterea amplificatorului)Vorbim de boxe uher 1200 cd pe 8 ohmi.Eu vreau doar sa stiu daca pot pune 1 boxa pe A si una pe B (una pe left si una pe right sau cum...asta e intrebarea)Stima!! Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 aaa si cum e mai bine 2 boxe sau 4(boxele sunt la fel) Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Tu ştii ce vrei? 4 boxe de 8 ohmi(boxele sunt la fel 2 cate 2)...sau (boxele sunt la fel)? Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 vreau sa stiu daca se aude mai bine cu 2 sau cu 4 boxe adica 4 boxe nu taie din puterea amplificatorului kenwood KA 3080 r? Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Exact cum ai spus tu! Dupa cum sunt dispuse mufele pe spatele amplificatorului tau Kenwood:Se conecteaza prima pereche de boxe pe prima linie - A A doua pereche de boxe pe a doua linie - BVei putea selecta perechea A/B sau simultan A-B din amplificator. Manualul va ajuta cu siguranta daca il gasesi de downloadat.Incerca sa nu dai petreceri in confirguratia A-B simultan . Link spre comentariu
tudoraudio Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 se aude mai tare nicidecum mai bine.parerea mea,vinde ambele perechi si cumpara o singura pereche boxe mai adevarate(chiar daca trebuie sa mai pui ceva banuti). Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 se aude mai tare nicidecum mai bine.parerea mea,vinde ambele perechi si cumpara o singura pereche boxe mai adevarate(chiar daca trebuie sa mai pui ceva banuti).si in ce configuratie...una pe A left si cealalta pe B right? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum