Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problem in programarea lu 12F675 cu Proton + basic Compiler

Postări Recomandate

am luat un 675 ca sa fac teste cu un IRDIMMER, am facut schema merge ok, dar se pare ca frecventa la care lucreaza nu prea mai e 4mhz ca e pe osc intern. adica nu mai asculta de rutina mea de decodare RC5, care merge garantat ca am facut destule cu ea. Programarea o fac in Proton + basic compiler v. 2.1.3. Singura cale sa aflu ce obtine el in urma decodarii codului IR este sa bage info in eeprom si sa citesc eu apoi cu programatoru dar faza tare, daca folosesc instructiunile de EWRITE care scrie in eeprom cand incarc fisierul in icprog totu e ok dar la verificarea inscrierii da mereu eroare la adresa 0 din eeprom si daca citesc picu imi da niste date aleatorii in eeprom desi nu am pus nimik. Nu e de la pic ca daca bag alt hex totu e ok. Picu functioneaza normal, am facut un hex care la orice miscare IR, aprinde/stinge becul, totu e ok, da nu pot afla ce obtine in urma rutinei de RC5, ca sa pot ajusta delayurile ca sa pot face treaba . si alta varianta nu exista ca doar nu o sal bag la COM :smt003 :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru niste temporizari de teapa lui RC5 singura cale de a lua leapsa la oscilatorul intern este sa fi sters (desi ICProg te trage de maneca) sau sa nu incarci corespunzator constanta de calibrare aflate la sfarsitul memorie de program a lui 12F675.Daca ai ras-o e trist (altul :( ) daca doar nu ai luat-o in considerare asa cum spune in foaia de catalog ar mai fi o sansa (insereaza in program in asm secventa de cod recomadata de producator si trebuie sa se rezolve).

Link spre comentariu

pai intradevar uitasem de ea si asa e icprog ma tras de maneca si mia zis ca sa folosesc 3464 (din cate imi aduc aminte) sau ca in hex 3fff si am dat 3464 ala. Mereu ma intrebat la fiecare programare si am ales mereu cum zicea el .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări