Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Enegie verde folosind forta gravitationala

Vizitator ionutnunu

Postări Recomandate

Nu ma asteptam sa fiti complet lipsiti de viziune.De ce 1200kW/0,6kV= 2000A si nu 1200kW/6kV= 200A ? Aici http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_d ... _capacitor si aici http://en.wikipedia.org/wiki/Capa_vehicleSi nu in ultimul rand incarcarea in 10 minute aici http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-titanate_batteryDoar pentru cei care inteleg limba engleza.Nu pot sa va fac rezumatul deoarece sunt prea multe informatii.Spor la citit curiosilor.

Tu tot nu intelegi ca nu ai de unde "suge" energia acea la incarcare?, indiferent ce incarci sa incarci, acumulatori sau "supercapacitori" tot trebuie incarcati cu energie, daca incarci in timp nu este problema 12 0re, 8 ore, 4 ore este rezonabil, reteaua suporta incarcarea pe unitatea de timp, dar ca sa bagi toata energia in acumulatori necesara unei masini in 2 minute este inca imposibil. Chiar si "suprcapacitori" fiind aceasi energie pe unitatea de timp trebuie pompata in ei, arata-mi un singur exemplu ca e posibil. De ce 2 min? am mai spus, atit dureaza sa fac plinul cu benzina la o masina, de fapt dureaza 1min... I-ti mai dau un exemplu, la invertoarele de sudura alimentate la 220v de exemplu au condensatori de filtrare pe intrare, ca si capacitate 1410uF (3X470uF), acestia trebuiesc incarcati "soft" printr-o rezistenta altfel daca ii conectezi "brusc" la 220V 100% i-ti sar sigurantele, acum fa tu un calcul cu "bateria de supercapacitori" necesara unei masini pentru a strabate 600Km si curentul de incarcare pe unitatea de timp, chiar si zece minute. Sa nu ne zici ca aceasta "statie de incarcare" de fapt exista si e functionala.L.E. Ca si exemplu dat de tine mai sus, incarcarea unui acumulator in 10 min, este vorba de incarcarea unui "amarit" de acumulator de laptop la 90% din capacitate, pune 100 de bucati in paralel si incarcai in 10 min la ce statie de incarcare doresti si intradevar ne-ai convins.....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiunu

21

• 7apte

20

• valangjed

19

• pinky

14

Top autori în acest subiect

@pinky -paote pt ca 6kV e o tensiune extrem de periculoasa intr-o masina si trebuie luate precautii serioase, nu gluma!Pe cand pe 600V e mai acceptabil si exista deja masiniPoate ca nu trebuia sa ma leg de realitate? :nas:In linkul cu autobuzlele mai ziceau ca la expo s-au supraincalzit niste condensatori si unele autobuze au fost retrase. Dar sa nu citesti, ca linkurile alea nu-s pt tine

Link spre comentariu

Ideea este ca aceste masini trebuie incarcate tot la statii,asta se urmareste.Altfel nu si-ar mai avea rostul pentru ei. :sparge: Bagi curent de la statie,statia plateste mai departe. :101

daca esti baiat destept nu te duci la statie sa incarci masina in 2 minute , mergi acasa dupa ce vii de la servici etc, si pui 200 minute masina la incarcat scapi de curentii mari de incarcare taxe si alte prostii catre terti ,poti baga la incarcat direct la priza ce e destul de ieftin de moment sau iti pui un panou mare pe casa care sa iti genereze energie pentru a incarca bateria si termii treaba , categoric ca toate mofturile astea costa o gramada de bani .spor
Link spre comentariu

Cand acumulatorii respectivi vor deveni indeajuns de ieftini si reincarcabili s-ar putea schimba acumulatorii in statia de incarcare.Momentan , la romani , mai ales , fiecare se va duce cu cel mai "junghi" acumulator pe care il are sperand sa-i fie inlocuit cu altul mai bun :da .Inlocuirea acumulatorilor ar lua , probabil , 1-2 minute dar verificarea celor vechi ar lua mai mult de 20 minute.Asa ca , nici asta nu e o solutie , acum.

Link spre comentariu
Vizitator marduk

Baieti aveti cu totii dreptate ... "Nici un obiect mai greu ca aerul nu poate pluti (zbura) "...putem vedea asta cu proprii ochi in zilele noastre.Si privitor la specializarea pe care trebuie sa o aiba indivizii "stranii" ce cerceteaza energia gratuita...Adolf Hitler a fost un incult dar a cucerit Europa...iar Albert Einstein a fost dat afara din scoala ptr ca era un elev notoriu (tatal sau a pus pile ptr el ca sa lucreze ca asistent in interiorul unui laborator de fizica)....ia sa vedem...cate feluri de IQ exista ??? caci daca judecam mai intai sa invatam sa judecam nu ?IQ nativ....apoi parca unul al personalitatii...si parca mai era unul al lucrurilor manuale(mai pe scurt ptr voi in engleza ..H.J.)SPECIAL PENTRU CIBY 2 si cei ca el

Link spre comentariu

e chiar atat de greu de calculat ..... cati KW poate genera 50 litri de motorina sa zicem ?in cat timp poti transfera 50 litri de motorina ?in cat timp poti transfera aceiasi cantitate de energie electrica in conditii de siguranta si intr-o instalatie plauzibila, nu vise cu 5 milioane de V si 1A .trecerea de la micro-tehnologie la nano-tehnologie in domeniul condensatorilor nu va reduce nici densitatea aerului si implicit frecarea cu acesta si nici timpii de incacare considerand marimi fizice ca curent, tensiune in limite rezonabile Chiar nu e evident ca o reactie chimica poate fi ea intr-o baterie, acumulator sau chiar benzina arsa ofera mai multa energie decat se poate stoca intr-un condensator fie el si sfintit cu apa calda ? ia "socotiti" condensatorul de 1F incarcat cu 500V cati KW poate debita ...incearcati sa comparati cu 1 litru de pacura si apoi cu o baterie 12V/74AH Enegie verde folosind forta gravitationala : se poate considera ca forta gravitationala nu genereaza ci doar restitue energia anterior consumata in cel mai fericit caz cu un randament unitar, restul sant vise dar, daca te uiti mult la OTV, faci un curs pe trilu-lilu si masterul pe iutub, direct inventator teoretician devii chiar si peste noapte .

Link spre comentariu

Eu cred ca energia nu se poate crea , doar transforma dintr-o forma in alta ... fizica ne invata acest lucru ... daca se fac descoperiri , ele sint in cadrul stiintei , nu pe youtube , s-a explicat mai sus foarte pertinent ... Maxim are dreptate ... oricum , alta fizica decit ce am invatat e cel mult speculativa ... asadar , cred ca timpul trece si lucrurile ramin asa cum sint de mii de ani , si nu din necunoastere , ci fiindca sint de bun-simt si reale ...

Link spre comentariu

Einstein e cumva ala care a zis ca timpul nu exista?

Esti antisemit?Einstein , chiar a demonstrat existenta timpului si a spatiotemporalului ,adica "imbarligarea" spatiului cu timpul.Daca ,in secolul 21 nu intelegi asa ceva , abtine-te!
Link spre comentariu

Nu am nimic cu el,il inteleg in mare parte,cu toate ca teoria lui s-a bazat tot pe teorie.Ii respect si pe parintii lui pentru ca i-au pus cartea in mana.

Cel mai mult mi-a placut partea care urmeaza(citat din Wikipedia):

Mișcarea browniană

Într-unul din articolele publicate în 1905, cu titlul "Mișcarea Browniană"[20], a făcut predicții semnificative asupra teoriei emise de botanistul englez Robert Brown privind mișcarea aleatoare a particulelor suspendate într-un fluid. Aceste previziuni au fost confirmate experimental.

Teoria mișcării browniene a lui Einstein

Experimental se constată că mișcarea browniană este spontană (adică nu este generată de vreo cauză externă) și nu încetează niciodată și este cu atât mai intensă cu cât:

temperatura este mai ridicată;

particulele în suspensie sunt mai mici;

lichidul este mai puțin vâscos.

Link spre comentariu

Einstein e cumva ala care a zis ca timpul nu exista?

Esti antisemit?Einstein , chiar a demonstrat existenta timpului si a spatiotemporalului ,adica "imbarligarea" spatiului cu timpul.Daca ,in secolul 21 nu intelegi asa ceva , abtine-te!
Intr-un fel am gresit si eu.Einstein se referea de fapt ca timpul meu este diferit fata de timpul tau.

Ce e timpul...?Noi vorbeam si despre incarcarea C in timp.

Link spre comentariu

... hidrocentralele funcționează pe același principiu, și nu aud pe nimeni zicând că e o fantezie!sau credeți că barajele alea sunt făcute de decor, așa, să ne dăm mari cu lacurile (cu pește) de lângă centrale? :Dcât privește calculele... s-a calculat că păsările nu pot să zboare... lucru care nu le împiedică să zboare fericite, în ciuda calculelor!!! :ciuda:

Link spre comentariu

acu' serios.....care-i principiu si unde-i asemanarea ?!?! hidrocentrala functioneaza cu energie solara .....termocentrala sau eolienele la fel . este doar un mod de conversie mai "stufos" dar energia vine de la soare . nu facem nici vantu' cu ventilatore si nici nu bagam cu pompa apa inapoi in baraje .generam putina energie prin alte metode (sper) , ca astea-s toxice rau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări